[]

Bugünkü adliye baskınıyla ilgili anlam veremediğim şeyler

Selamlar. Olabildiğince basitleştirerek bir kaç şey sormak istiyorum:
Soru 1.
"Berkin Elvan sokakta polis tarafından vurularak öldürüldü ve üzerinden bunca zaman geçmesine rağmen şüpheli bir tek polis bile bulunamadı, şüpheli (!) diye ismi dosyalarda geçen polislerden ifade dahi alınmadı. Burada bir adaletsizlik var mı ve bu durum sizi rahatsız ediyor mu?" (Cevabı hayır olanlar okumayı kesebilirler ama cevabı EVET olanlar 2. soruya geçebilirler)
Soru 2.
Bu durumda adalet nasıl aranır? Şahsen siz adalet aradınız mı? Nasıl aradınız?
Bonus soru:
Niğde'de "durduk yere" asker öldüren işidciye (kendisini hastaneye getiren polisler linç edilmesinler diye canlı kalkan olmuşlardı) mi daha çok küfrettiniz yoksa bugünkü eylemi gerçekleştiren kişilere (kendilerinin rehin aldığı savcıyı kurtarmaya gelen polisler yaylım ateşi açarak savcıyı dahi vurdular) mi?
-Burada seviyesiz abuk subuk bir şey yazıyordu, uyarılınca kaldırdım, haklısınız olmamış. gerçi bi şeyleri sorgulatmam yeter.-

 
uzun uzun yazacaktım ama Süreniz başladı gibi seviyesiz bir cümleyi okuyunca vazgeçtim


  • facebook  (01.04.15 00:27:17) 
1. Evet
2. Yapabilecegim bir sey olduguna inanmadım ben. zaten ailesi avukatlar ve birsuru stk bunun icin birlik olmuslardı.
oyle bir olay olduysa işidciye daha çok küfrederim. ama ikisine de kufrediyorum.
rehin alınan adamın karnından veya gogsunden 3 kere nasıl vurdular o konuda suphelerim var açıkçası, polis baskın sırasında da yanlıslıkla vurmus olabilir. baska olaylar da donmus olabilir o odada ben artık herkesten herseyi beklerim bu ulkede
  • cokponcik  (01.04.15 03:38:05) 
1.evet
2.Berkin Elvan ile ilgili yürütülen tüm çalışmalarda en başından beri etkinim. Düzenin adaletinin işlemediği yerde halk kendi adaletini aramak ve uygulamakla sorumludur.
Berkin'in katillerini ortaya çıkaran gencecik yiğit devrimci çocuklarla Işidliyi kıyaslamak yersiz ve saçma.
  • rygard  (01.04.15 03:49:14) 
1-) Evet, rahatsız ediyor.
2-) Elden pek bir şey gelmese de hukuksal yolları takip edip işi aihm'e vs. götürmekten, seçimlere kadar bulabildiği herkese gerçekleri anlatmaktan, seçim öncesi seçmen kontrolü yapıp, aynı kişinin 5 ayrı yerde oy atması, 13 apartmanlı sokakta 14. apartmanın yazılmasının engellenmesini sağlar, seçimlerde sandık başında durup, oylara sahip çıkarak bunları baştan götürmeye çalışırdım. yaptığım ise şimdiye kadar yürüyüşlere katılmak ve sandık görevlisi olmak.

Bonus: ikisine de aynı şekilde küfür ettim. "durduk yere" yazarak yönlendirme yapman da hiç hoş olmamış. bence bir olayda önemli olan sadece "durduk yere" ya da güzel bir amaç uğruna olması değil, niteliği ve sonuçları da bir o kadar hatta çok daha fazla önemli. bunun için kaza yapan arabadaki kişiyi kurtarmaya çalışırken felç bırakmak ya da öldürmek gibi düşün.
  • nawar  (01.04.15 03:57:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.