[]

Ev arkadaşım!

Artık dayanamıyorum. Aynı evde yaza kadar kalma mecburiyetinde olduğum için arayı da bozamıyorum.

- Şu an klimayı açmış salonda oturuyor. Ben odamda kapı tamamen açık kısa kolluyla duruyorum, hava mükemmel. Neymiş? Elleri üşümüş. Ben Ocak ayında elim donmasın diye mum yakar elimi ısıtırdım beş kat kıyafet içinde.

- Sürekli kral tv, ebru gündeş, ne idüğü belirsiz leş müzikler dinliyor evin içinde.

- Günde 3 kere çamaşır makinesini çalıştırıyor. Sabah - öğle - akşam. Hepsinde toplam üç dört parça çamaşır oluyor.

- Bir avuç nohut yemeği yapacak, ocağın altını sonuna kadar açmış, 1 buçuk saat pişirmeye çalışıyor. Her zaman böyle. Tüpü biraz idareli kullan, değil mi?

- 2 günde bir rulo tuvalet kağıdı bitiriyor. Bu yüzden kendime ayrı almaya başladım.

- Termosifonun derecesini 85'e ayarlıyor. Tavuk mu haşlayacaksın? Ben 40'a ayarlamıştım ilk başta, inatla şimdi 60'ta ortayı bulduk. Alet kendini ısıtmak için dakikada bir tekrar çalışıyor.

- Suratı sürekli asık. Hiç günaydın demez, konuşmaz, evden çıkarken kapıyı çarpıp gider. Ben her sabah güzel tonda "günaydın!" derim, cevap "gn" gibi sessiz bir şey olur.

- Sabahtan akşama kadar koltukta telefonla takılır, arada türk kahvesi yapar, bitince ince bir bilek hareketiyle fal için kapatır, üç saat sonra telefondaki fal zımbırtı uygulamasıyla fotoğrafını çeker ve bundan çok zevk alır.

- Bulaşıklarını yıkamaz, bazen iki çatal bir tabak toplam 3 parça bulaşık için üç saat makineyi çalıştırır.

- Işıkları açık unutur, televizyonu izlemez, sesini kısar ama yine açık bırakır.

- Her şeyden olumsuzluk çıkarır, "ay hiç memnun değilim" havasındadır. Tarz yarışmasındaki adı neydi yerlitaş mı aynı onun bakışı hakim yüzünde.

- Ben iletişim kurmaya çalıştığım zaman (havadan sudan) cevap veriyor sadece.

Kendisi 20/E/Tercümanlık okuyor.

---

edit: Tahmin ettiğim gibi iki tarafı da haklı veya haksız bulanlar oldu.
Bunlar "vay ne kadar kötü biriymiş" denilecek şeyler olmasa da aylar boyunca iletişim eksikliğinden böyle sıkıcı bir hal alınca bana da haliyle çok batıyor artık.

Daha anlatmadığım çok özelliği var ama onlar kendisini ilgilendiriyor artık. Yorum yapmaya hakkım yok.

Son iki üç aydır cuma + haftasonlarını komşu şehirdeki ailemin evinde geçirmeye başladım. Ev tamamen onun gibi bir şey yani.

Faturayı ben ödüyorum, o yarısını bana yuvarlak ve eksik veriyor genelde. Üç beş liranın lafını da yapmak istemiyorum ama aylarca olunca bu da batıyor. Ama bunun lafını etmem kabul edilebilir mi? Hayır.

 
yalnız yaşıyorum birisiyle eve çıkmayı düşünüyordum hemen vazcaydım hiç düşünmemiş gibi davranıyorum çok sağolllllll


  • Yaratıcı Nickli Helper  (31.03.15 23:12:24) 
Onun yaptığı anormal değil, senin düşüncelerin de anormal değil. Aynı evde olmasaydınız arkadaş bile olabilirdiniz, ama aynı evde olmuyor işte. Senin attığın bir adım da var burada, onun attığı da. Ya yaza kadar başka bir ev bulup çıkacaksınız ya da yazı bekleyeceksiniz.


  • aychovsky  (31.03.15 23:17:25) 
ana babasının evinde iyi şımartmışlar onu. aynen böyle biriyle yaşadım, yalnız onun farkı odasını bok götürürken (bana göre pislikten içeri adım atılacak gibi değildi odanın hali) kendisinin her sabah bir koca kazan suyu bitirerek duş alması ve her gün üzerindeki kıyafetleri makineye atıp, süsünü parfümünü sürünüp yine o çöp odaya dönmesiydi.

bunun gibi temizlik ve ortak yaşama saygıyla alakalı şeylerde frekans tutmuyorsa o iş olmaz. ya onu gönder ya da sen başka ev bak kendine.
  • lily briscoe  (31.03.15 23:19:38) 
Alışkanlıklarınız uyuşmayabilir ama günde üç kez çamaşır makinesi açan adam temiz bir sopayı hak eder.


  • soft  (31.03.15 23:19:41) 
okurken benim içim karardı, eski günler geldi aklıma.

sabır dilerim.
  • emcekare olmadi einstein olsun bari  (31.03.15 23:34:27) 
bol bol türk kahvesi falı bakan ve telefonuna bunun uygulamasını indiren bir erkek mi varmış, ben orda kaldım.

bence sen haklısın, herşeyden önce bu kadar müsrif davranan birinin faturalarının bedeli sana da yansıyor, büyük haksızlık.
  • grace margaret mulligan  (01.04.15 00:23:41) 
ya kusura bakma ama burda yaşanılmaz olan sensin resmen. t


  • sharp  (01.04.15 00:40:35) 
1. sende üşüdüğün zaman aç klimayı. (karşı taraf haklı)
2. müzik zevki yapacak bir şey yok kulaklıkla dinle çekilmiyor de. (karar veremedim)
3. titizlik hastalık yaşamayan için dışarıdan yorumlaması kolay ama çamaşır suyu kokusunu parfum kokusu gibi gören insanlar var. pis insandansa varsın günde 3 kez yıkasın.(o haklı gibi)
4. tüp gitmesin diye bir kazan yemek yapıp kalanını çöpe mi atsın adam, yiyeceğin kadar pişirmekde bir nevi tasarruf. nohut kısa sürede pişmez 1.5 saat pişirmesinde çiğ mi yesin. (o haklı)
5. klayını bulmuşsun işte yazmaya gerek bile yok.
6. 40 çok düşük, adam büyük ihtimalle orta yolu bulmak için 80le girdi pazarlığa.
7. karşılıklı sevmiyorsunuz demek ki birbirinizi.
8. adam nefes alsa sana batıyor.
9. elde yıkayınca temiz gelmiyordur. tamamen temizlik hastalığı yaşamayan bilmez. ama söylenmekte haksın sayılmazsın.
10. nadir haklı olduğun nokta dıkkat etmek lazım.
11. memnun değildir sahte sahte gülücük dağıtmak mutluymuş gibi yapmak istemiyordur.
12. adama bütün gün gili açık laf söyleyip ne muhabbeti bekliyorsun ki.

genel olarak haksızsın...
  • kuzey li  (01.04.15 00:53:26) 
her şeyi geçtim de kendi evimde bana biri klimayı açma diyecek, yeminle ağız burun dalardım :) klima 20 lira fazla yazsa nolur lan? bana da yazdıklarından sonra takıntılı olan biraz senmişsin gibi geldi.

o değil de bir insan kral tv izleyip, fal bakıp nasıl aynı zamanda türkiyede yaşayan bir erkek olur lan? homoseksüel falan olmasın? cidden kafamda canlandıramıyorum :)
  • syozkn  (01.04.15 11:14:19) 
arkadaşınızın davranışlarında bi gariplik yok. siz bence birisi ile yaşamakta sıkıntı yaşıyorsunuz. kendiniz gibi bir ev arkadaşıyla olursanız mutlu olabilirsiniz ancak.


  • kakao  (01.04.15 11:27:39) 
kahve yapip fal bakan erkek mi olur yahu. Ellerin üsümesi ve günde 3 kere camasir makinesi olayina girmiyorum bak. Cok fantastik lan, öyle böyle degil


  • beholderrulez  (01.04.15 11:31:58) 
en sonda 20/E mi yaziyor ben mi yanlis goruyorum?


  • nxtrls  (01.04.15 11:56:35) 
maddeleri tek tek ele alırsak belki tolere edilebilir ama hepsi bir araya gelince durum çekilmez bir hal almış. Ev arkadaşın acayip uyuz bir tipmiş, evlerden ırak. Yaza kadar sabret, sonra kaçarak uzaklaş.


  • betsy  (01.04.15 12:02:59) 
Vallaha yaziyi gordum giris yaptim. Ayni problemlerden bende de var. 1 yil once istanbula geldim calisiyorum. Bayahi iyi para kazaniyorim ancak aysonunu getiremiyorum. Her ay 350 elektrik 400 dogalgaz oduyoruz. Hava gunesli iken evde 80 derece dogalgaz yaniyor. Bir de firfirli isiticisi calisiyor arkadasin. Tum lambalar acik. Artik tuvaletin isigini kapatiyor, 6 ay sonra oldu bu.

Kafaya cok taktim basta ama simdi sallamiyorim. 1 sene sonra ayri eve cikicam zaten. Simdilik takiliyorum oyle. Ama eve giristen tut son 1 yilda bayagi maddi yuk oldu.
  • joy luck club  (01.04.15 14:06:03) 
Fal bakma meselelerini filan gündeme getirmek konuyla alakasız elbette, ama onu elemana bu kadar sinir oluşuna veriyorum :) öyle olmuş ki her hareketi batmaya başlamış artık. Bence haklısın. Ya bunları güzelce konuş, ya da ayrı ev seçeneğini gözden geçir derim.


  • sevgikusunkanadinda  (01.04.15 14:35:26) 
benzer biriyle 5 ay aynı yurdu paylaştım. kabus gibiydi ki ben hatunu nadir görüyordum. yani mutfak ve salonu paylaşıyorduk.. ama tvuvalet kağıdı el sabunu falan ortaktı. tuvalet kağıdını bi günde bitiriyodu hala nedenini anlayamadım..
huzur önemlidir arkadaşım tavsiyem bir an önce başka eve çık.

  • omonia  (01.04.15 14:43:20) 
nur yerlitaş bakışı ve fal bakma olayında 20/K yazılmasını bekledimde E yi görünce bi şaşırdım, neyse konumuza dönecek olursak aynı şey benimde başıma gelmişti 2 sene önceki ev arkadaşımla aynı mevzuları yaşadım hemen hemen, faturaları bana kitliyor evde neye kıl olsam onu yapıyordu, birşey desen alınır, demesen sen şişersin, tek çaren sabret yaz gelincede kaç kurtul


  • sinekvalesi  (01.04.15 15:20:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.