[]

schengen vizesi aldıgımız ülkeye girmezsek nolur?

şimdi efenim italyaya vize almıstım(öncesinde de 1 kez alıp gitmiştim), lakin bu vize suresinde italya'ya giremeyecegim gibi duruyor. onun yerine yunanistan'a gitme durumum var ama sıkıntı olur mu sonraki italya vizesi için?




 
benim de hali hazırda hollanda'dan 1 yıllık schengen'im var zamanında gideriz diye almıştık gidemedik. temmuza kadar gitmezsem dolacak bize. ben de bırakayım buraya arada faydalanırım.


  • emfuzi  (31.03.15 21:01:56) 
schengen bölgesine girdikten sonra kimse kontrol etmiyor artık. haberi bile olmaz kimsenin.


  • ron dennis  (31.03.15 21:04:36) 
italya vizesiyle yunanistan'a gidebilirsiniz, yüzde 99 ihtimalle sıkıntı çıkmayacaktır.

kağıt üzerinde schengen vizesiyle tüm schengen ülkelerine giriş yapabiliyor olsanız da, bazı ülkeler son dönemde bu konuda sıkıntılar çıkarmaya başladı. mesela yunanistan'dan aldığı vizeyle ilk olarak hollanda'dan giriş yapmaya kalkıp sıkıntı yaşayanlar mevcut. yalnız yunanistan sınırında sorun yaşayanı duymadım.

ayrıca vize aldığınız halde Avrupa'ya hiç giriş yapmazsanız sıkıntı yaşamayacaksınızdır. dert etmeyin.
  • aston villa  (31.03.15 21:05:01) 
ya ben derdimi tam anlatamadım sanırım, şöyle bi duyum almıstım ama yanlıs mı diye soruyorum aslında. eger italya'dan vize alıp o sürede bağzı ulkelere girip italya'ya girmezsen sıkıntı oluyor diye. tam olarak soru budur.


  • art vandaley  (31.03.15 21:09:35) 
bakanlık sitesinde ilk schengen alınan ülkeye giriş yapılması zorunluluğu var sonra istediğin yere geçersin(schengen bölgesinde) diye yazıyor.
ben de böyle yaptım hep. ama sorun olmaz istediğin yerden girersin diyenler de var(tecrubelerıne dayanarak)
sen ver kararını.
  • brkwashere  (31.03.15 21:11:53) 
ben hep yunanistan'dan vize alıp ilk oraya girdim, sonra diğer ülkelere geçtim.

bu konuda sorun yaşayanları ben de duymuştum.
-son vizeni bizden almışsın ama bize zahmet edip gitmemişsin, al sana vize- diyebilirler.
  • teknikekip  (31.03.15 21:27:29) 
sorduğun durum için ileride sorun oluyor, vize vermeyebiliyorlar demişlerdi. detaylı olarak bilmiyorum, tek bildiğim arkadaşım almanya vize vermeyince yunanistan'tan vize alıp almanya gitmişti. sonrasında yazın sırf bu yüzden 2 günlüğüne yunan adalarına gitti.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (31.03.15 21:40:31 ~ 21:41:08) 
ben ispanya'dan vize alıp fransa'ya gittim. 3-5 yıl sonra yine isp. alıp isp'ya gittim. büyük ihtimalle sorun olmaz.

insanların iş veya tatil planları iptal olabilir. o zaman vizeyi kullanamayacak mısın. sana da sorarlarsa tatil planım iptal oldu kullanamadım dersin.
  • merhum  (01.04.15 08:55:42 ~ 08:55:56) 
olmaz. vize demek girebilirsin demek. girmez zorundasin demek degil.


  • baldur2  (01.04.15 09:26:04) 
ilerde vize alamasan de bir sey olmaz onlarca schengen ulkesi var rahat ol.


  • baldur2  (01.04.15 09:26:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.