[]

Suudi Arabistan'da beni öldürürler mi?

Selamün aleyküm saygıdeğer atayızlar,

Bundan bir ay sonra iş için, iki haftalığına Riyad/Suudi Arabistan'a gitmem gerekecek sanırım. Tip olarak www.mens-hairstyle.com bunun sarısı ve sol kulakta çift küpelisiyim. Ayrıca çoğumuz gibi küçükken Müslüman olduğunu düşünen şu anda dinsiz biriyim.

Vize başvurusu için "Dini" ve "Mezhebi" hanelerini soruyorlar. Ben bunlara İslam ve Sünni yazarsam oraya gittiğimde "Hayırdır hacı, neden namaza gelmiyorsun?" derler mi? Daha kötüsü olarak, benzer bir muhabbetten, İslam'dan çıkmış insan olarak orada katlim vacip olur mu?

Küpeleri çıkarırım, gelen gidene de eyvallah, maaşallah çekerim, orada kaldığım sürece alkol almaya çalışmam ("almamaya çalışırım" değil, "almaya çalışmam", net); onlarda sorun yok da, o kadar yani. Fazla mı ciddiye aldım bu konuyu yoksa, bir şey deyin?

 
kafan güzelmiş cidden genç.


  • devorgilla the gunslinger  (31.03.15 17:21:08) 
olur. sakın gitme, tipten dolayı öldürürler. geçen bizim bir arkadaş gitti geldi. onu öldürmüşlerdi mesela.


  • mermize  (31.03.15 17:23:41) 
bana da oldururler gibi geliyor. sen gitme bence.


  • baldur2  (31.03.15 17:27:20) 
eskiden din polisi falan vardı hala var mı bilmiyorum. kolundan tutup namaza götürüyorlar evet. en basit taktik arabaya atlayıp sürmek. seferi olunca ellemiyorlar =) şantiyeci abilerimiz böyle anlatırdı.

ben ummana gittim orada bir numara yok. ama küpeye kesin gay muamelesi yaparlardı orada da. saça da çok kız gibi lafı yersin emin ol
  • argent dawn  (31.03.15 17:29:03) 
ateist kafatasindan zemzem icmek farz degil vaciptir o yuzden kesin oldururler diyemeyiz, kurtulma sansin var. senin gibi zeki cocuklar bir yolunu bulur hayatta kalir. sana ve cift kupelerine guveniyoruz.


  • joelskellington  (31.03.15 17:29:12) 
namaz vakti disarda yuruyen arkadas öldu.


  • melancholia  (31.03.15 17:29:55) 
namaz vakti dışarıda gözükmemeye çalış. cuma özellikle.
onun dışında avmlerde saçı başı açık muhteşem hatunlar göreceksin. kasma bu kadar.

  • zvonimir  (31.03.15 17:36:57 ~ 17:38:59) 
ateist olduğunu kimseye söylemezsen sorun yok kesinlikle din tartışmasına girme ve kötüleme,kuran a ve peygambere küfür bile idam sebebi,alkol almamaya çalışma alma! saçın sorun olmaz


  • sergio35  (31.03.15 22:53:36) 
Dalga geçen arkadaşlara içimi rahatlattıkları için teşekkür ederim, ancak olayın o kadar da imkansız olmadığını göstermek için şuraya bir göz atmalarını rica ederim:

en.wikipedia.org

"The case law in Saudi Arabia, and consensus of its jurists is that Islamic law imposes the death penalty on apostates."
  • long live rock n roll  (01.04.15 19:42:03) 
tabi ki ortada ateistim falan diye gezmeyeceksin. orada gayet de müslümansın hatta sorarlarsa elhamdulillah diyeceksin unutma =) onun dışında dedikleri gibi namaz vakitleri eğer kılıyor taklidi yapmak istemiyorsan kesinlikle ortalarda gözükme. ramazana denk gelmeyeceksin ama olur da ileride gelirsen pencere önünde sigara bile içme çok sıkılar bu konularda araplar affetmezler hiç. alkolü düşünme bile. içmeyeceksin bu kadar basit. daha ılımlı arap ülkelerinde otellerde falan içiliyor ama suudi arabistanda hiç zannetmiyorum böyle olduğunu.


  • argent dawn  (01.04.15 20:06:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.