[]

akp oyları

ya millet şimdi diyor ya akpye yarayacak bu rehin olayı hazır iyice dusmusken yuzde 37lerdeyken falan filan diye, abi ne ara dustu bu adamların oyları bu seviyelere de onu yukseltecek bu olaylar? neyi kacırdım ben? neler neler oldu adamların oyları yine arttı şimdi ne olmuştu da düşmüştü bunların oyları?




 
Akpnin oylarının düştüğü falan yok. Birkaç puan düşse de bunu gerçek bi düşüş, bi zafer olarak algilamamak gerekir. Hele öyle 37lere kadar düşmez yani. Kimlere sorulduğu belli olmayan anketlere inanip boşuna kendimizi kandirmayalim.

17 aralik oldu soma faciası oldu o zaman bile düşmedi oyları.


Ayrıca bu olay akpnin oylarını arttırmasına da yaramaz ki. Yani hayali secmenimiz akpye oy vermekten vazgeçmişti veya zaten akpye oy vermiyodu. Bu olay olunca hemen akpye oy vereyim mi diyecek. Çok saçma.
  • elorelia  (31.03.15 16:17:00) 
sosyal medyada kendi çevrelerine falan bakıp oyunun düştüğünü zannediyorlar ama 37lere falan düşeceği yok oylarının. gene 40 civarlarında seyreder. sadece kendi düşüncesinden olanlarla takılıp, onlara göre ülke analizi yapmıyorlar mı bir de. çevremde her görüşten insan var ve akplilerden yön değiştiren çok az kişi gördüm.

hayatında ne aile ne arkadaş çevresinde bir adet akpliyle veya dindar bir müslümanla veya başörtülü bir kadınla samimi olmamış insanların onlar hakkında ahkam kesmesi çok komiğime gidiyor (yanlış anlaşılmasın tüm dindarlar veya başörtülüler akpye oy veriyor demiyorum, şahsen dindar biri olaraktan akpyi sevmiyorum).
  • a gun and a pack of sandwiches and nothing  (31.03.15 16:20:17) 
diyelim akp'nin oyları sahiden de %20'ye düştü, o sandıktan yine %40 çıkacak mı çıkmayacak mı? önce bunun üzerinde düşünmek lazım.


  • knight of cydonia  (31.03.15 16:23:13) 
bu olayın akepe oylarını artırdığı yok.
hadi diyelim artırdı, yine de kimse çıkıp da "işte bunlar hep bu grupların yüzünden" diyemez. çünkü bu gruplar böyle eylemler yapsa da yapmasa da akepe zaten bir şekilde çalıyor çırpıyor, kimse de çıkıp hesap soramıyor.

geçen seçimlerde ankara'da oylar bariz bir şekilde çalındı, herkes de bunu biliyor. chp çıkıp parti olarak savunabildi mi oylarını? diğer illerde elektrik kesintileri oldu, oylar çalındı. kim çıkıp savunabildi? birkaç ildeki yanlış sayım itirazları dışında neresi el değiştirdi? nerede oylar yeniden sayıldı?

sonuç olarak akepenin oyları ne artacak, ne azalacak. yine kim neye oy verecekse verecek.

bu rehine olayını birikmiş sorunlara ve berkin elvan olayına karşı silahlı mücadele olarak okuyacağız, tiyatro olduğunu düşünmüyorum. ha tiyatro ise neden böyle boş bir iş yaparlar, anlam verilmez bir salaklık olur. orası ayrı.
  • lesmiserables  (31.03.15 16:23:48 ~ 16:25:48) 
bakın benim şirkette birisi var akp'ye veriyor.

tüm suçlamaları kabul ediyor. evet, çalıyor, evet, hırsız, evet, kadrolaşıyor, evet, yalancı.

ama yine vercem akpy'ye diyor. bu gitse gelecek olan çalmayacak mı, kadrolaşmayacak mı, bundan öncekiler aynısını yapmadı mı diyor.

akp asıl oyu bunlardan alıyor, böyle düşünce yapısındaki insanlar için bu hiç bir şey.
  • [silinmiş]  (31.03.15 16:24:39) 
la 5 seçimdir akp nin oyları yüzde 38 de diyorlar niyeyse...
ama kim diyor? gezici araştırma, yani uğur dündar ın araştırma şirketi... kim diyor, sonar... yani chp milletvekili adayı hakan bayrakçı nın araştırma şirketi...
yani bunlar bile yüzde 38 diyorsa şu anda kesin yüzde 48 lerde akp oyları...
ayrıca bu olayın akp oylarına katkısı da götürüsü de olmaz.
her şeye dış güçler, faiz lobisi demek ile bu tarz olaylara tiyatro demenin hiçbir farkı yok.
  • ne nicki be  (31.03.15 16:28:02 ~ 16:29:51) 
Oylarda oynama olursa çook ufak olacak. O da cematçilerin oylarını akpartiye değil en güçlü takibine kaydırmalarıyla olacak. Değişiklik en fazla chp mhp hdp arasındaki oyların oranında olcak. Akp en az 45 olcak.

Oylar çalınıyo çalınmıyo bilemem, sanmıyorum. Ama destekçilerinin fazla olduğunu ve kararlarının değişmediğini tanıdığım kişilerden biliyorum. Eskiden akpliydim artık şuraya oy vercem diyen-cemaat harici-ki onların da oyu çok az- hiç kimseyi duymadım ya kim neye dayanarak 36 37 diyo ki? cb seçimlerinde de böyle tahminler vardı gerçekçi gelmiyodu bana neticede de patladılar zaten.
  • sweeney  (31.03.15 16:32:08) 
adamlarin 9 milyon uyesi var. hepsi verse zaten yuzde 20yi geciyor sanirim.


  • baldur2  (31.03.15 17:15:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.