[]

djarum black(karanfilli sigara) hakkında

Ben bugün bi büfeden aldım bundan. Orijinal mi çakma mı nasıl anlaşılıyor? İçerken çıtır çıtır ediyo, uzun sürüyor, barkod numarası 8 le başlayıp 19 la bitiyor,endonezya da üretilmiş falan :d nette okuduklarıma göre orijinal gibi duruyor ama bilemedim şimdi...




 
Bence de orjinal.


  • kendi kendine yasayan yavrucak  (31.03.15 02:47:03) 
duty free ya da tobacco shoplardan alınması gerekiyomuş falan denmiş sözlükte ne alakaysa artık.


  • nickimi yermisin  (31.03.15 02:51:48) 
ben kadıköy'den cherry'sini aldım, o da çatapata gidiyor işte, güzeldir içimi, 30 yaşından sonra djarum'a başladım asjsdfsdf.


  • devorgilla the gunslinger  (31.03.15 02:53:12) 
anlattıklarına göre orijinal.

ahah çıtır çıtır ediyor uzun sürüyor... :)
  • gis  (31.03.15 02:53:20) 
@devorgilla başka nickin yok senin değil mi sözlükte?
eksisozluk.com

  • nickimi yermisin  (31.03.15 03:02:24) 
eskiden izmaritin ustundeki serit koyu renkli olmasi gerekiyor derdi orjinal arayanlar. oyleyse bile artik rastlanmiyor galiba, hepsi gumus renkli.


  • sAINT  (31.03.15 03:02:40) 
çakması yok ki. siyah kağıtla sigara üreten nadir firmalar var. ama piyasadaki djarumlarda bazı farklılıklar var. bi kere ülkeye sokulanlar bandrolsüz. yani başka ülkelerden getiriliyor. kimisi avrupa ülkelerinden, kimisi amerika'dan(çok nadir), kimisi ortadoğudan. e her ülkenin tütün düzenlemesi farklı olduğu için farklı yerlerden gelen djarumların tat ve barkod farkı buradan kaynaklanıyor. orijinaline en yakını amerika diye biliyorum. avrupa ise en bozuğu diyebiliriz. orijinali ise endonezya'da tabi. artık piyasadakilerin yüzde 90'ı avrupa. eskiden amerikadan gelenleri içenler şimdikileri çakma falan sanıyor ama değil. içerik daha hafif sadece.


  • icim urperiyor  (31.03.15 03:34:22) 
Bendeki endonezya'da üretilmiş. O zaman has öz hakiki djarum demek bu. ^^


  • nickimi yermisin  (31.03.15 03:47:05) 
nö, feyk hesabım yok, neysem oyum, burada da sözlükte de.


  • devorgilla the gunslinger  (31.03.15 03:56:10) 
@Nickimi yermisin

Oyle degil iste. Zaten orada uretiliyor hepsi. Nerede satildigi onemli. Capito?
  • icim urperiyor  (31.03.15 04:45:17) 
piyasadakilerin neredeyse hepsi çakma. istanbul başta olmak üzere en az 10 ilden 30 farklı büfeden aldım :) kagsdkhjasl

bir de şöyle bir ayrıntı var. djarum 2012-2013'e kadar "20 kretek x" diye yazarken kutularında artık "20 clove cigarettes" yazıyor. sanki onun da farkı var gibi. olmaya da bilir.

bence duty free dışındaki neredeyse hiçbir yerde orjinali yok. ya da komple tadı bozuldu. bir de 10 liraysa kesin çakma. en az 12 lira olması lazım.
  • dieselsingle2  (31.03.15 08:58:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.