[]

kötü müyüm? vicdan azabı

şimdi benim eski bir arkadasım var, ünideyken benim ev okula yakındı; bu cogunlukla sorgusuz sualsiz kalırdı bizde. oyle bi samimiyetimiz var yani. sevgilisinde kaldıgı zamanlarda da bende kaldıgını söylerdi ailesine, hiç hosuma gitmese de.

neyse efenim, gel zaman git zaman okul bitti, ben evi bosaltmak durumunda kaldım. 2mizin de evi baya uzakta, cogunlukla orta bi semtte bulusup takılıyoruz aksamları. o semtte de benim kuzenlerimin evi var, bazen onlarda kalıyorum. durumları uygun olursa bu arkadasımı da cagırıyorlar falan(herkes bi sekilde tanısıyor). ama bi sure sonra farkettim ki zoraki olmaya basladı bu kalmalar. sonucta ben bile kendimi zaman zaman fazlalık hissederken, her zaman bi kuyrugum varmıs gibi oluyordu. ha bi de bu arkadasımın da 2 samimi arkadasının evleri var aynı semtte.

neyse bi aksam yine baktım gidişat kuzenimin evinde kalmaya dogru gidiyor, yine davet falan olmadan. evine dönmesi icin geç bi saat olmadan, bu aksam kuzenimin sevgilisi de gelebilir senin kalma durumun olmayabilir ya da istiyorsan o yakın arkadaslarını ara onlara git bu aksamlık dedim. ertesi gun de takılma durumu var. bikaç kez uyardım, hiç saati sallamadan takılmaya devam etti. o arkadaslarını da aramadı. ben de onu o halde bıraktım, o da sabaha kadar dolanmış baya geç ayrılmıstık zaten. aslında bi ders vermeye calısıyordum ama niye direk söylemedim de böyle yaptım hala vicdan azabı duyuyorum. onun hareketleri de makul degildi, kendi evim olsa istedigi gibi gelsin ama baskalarının evine surekli misafir goturemem sonucta.

şimdi bu arkadas orda ev tuttu, ben de gidip onda kalıyorum. hep davet eder ama yine de her zaman sorarım uygun musun falan diye. neyse baya yakın arkadasım özetçe, şimdi söyleyip özür dilesem mi; hiç söylemesem mi? cok mu yanlıs yapmısım? gibi sorularım vbar

 
hiç bulandırma ortalığı, aynen devam.


  • archmage mahmut  (31.03.15 01:07:30) 
Yanlis yapmissin. Simdi izah etmenin de pek anlami olmayacak.


  • istege bagli sigortasiz  (31.03.15 01:12:13) 
kötüye yakınsın, biraz da bencillik sezdim..
vicdan azabı duyman kötülükten uzaklaştırıyor seni biraz.
bu saatten sonra eskileri karıştırmamak gerek..

davete icabete biraz ara ver, ama görüştüğünüz zaman samimiyetinizin, yakın arkadaşlığınızın hakkını ver.
  • Improbable  (31.03.15 01:20:34) 
bence gayet iyi yapmışın. direkt söylenmiyor böyle insanlara. boşver. hiç bahsini açma, o yapıda olduğuna göre alışıktır öyle bahanelere.


  • prodeq  (31.03.15 09:12:49) 
niye kotu olasin yahu? coluk cocuk degilsiniz, koskoca insanlarsiniz. arkadasinizin akli basinda bir birey olarak kendi sorumlulugunu ustlenebilmesi, eylemlerinin sonucunu dusunebilmesi gerekir. direkt soyleyememeni anliyorum, belki kirmak istemedin, belki kotu olmak istemedin vs. sonucta uyarmissin. kalani onun bilincsizligi olmus. benim de var oyle arkadasim. zamaninda kalkmayip zorla kalmisti arkadasimin evinde. sandalyede uyumus sonra. ben onun adina ozur dilemek zorunda degilim di mi? iyi arkadas olmak boyle bisey degil. sizi zor durumda birakmamasi gerekirdi.

konuyu acmaya gerek yok. siz gene gitmeden once aramaya devam edin.
  • jimicik  (31.03.15 09:36:34) 
"ya kuzenlerim rahatsız oluyor galiba, arkadaşlarında kalsan olur mu?" demek zor değil bence,
demek ki yeterince samimi değilsiniz

  • dieselsingle2  (31.03.15 09:41:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.