[]

spor ve beslenme

3.haftam sporda kilo problemim yok yani zayiflamak istemiyorum ama kafa takilan bir soru var.
Ben beslenmeme ayni sekil devam ediyorum kilo falanda vermedim ama kilo alir miyim korkusu var cunku spordan sonra acikmis oluyorum hemen sut iciyorum o acligimi gideriyor ama sonrasinda gayet guzel yiyorum her seyi.

Ne yapayim ben kilo alir miyim?

Sadece sikilasayim ve kaslarim guclensin baska bir sey istemiyorum.

 
Kilo almak vermek aldığın kaloriyle alakalı bir şey en temel noktada. Aldığın kaloriyi artırırsan kilo alırsın, düşürürsen kilo verirsin. Sabit kalırsan kilon da kalır. Bazal metabolizmanın yaktığı kaloriyi günlük ihtiyacın olan kaloriyi spor yaparken yaktığın kaloriyi ve günlük aldığın kaloriyi dengelersen kilon sabit kalır. Her şeyin çözümü matematik.

Onun dışında, sıkılaşma dediğimiz şey vücudun kas kazanmasıdır. Kas kazanmak için belli bir kalorinin üstünde sağlıklı protein ve karbonhidrat kaynaklarını kullanman gerekir fakat bu da kilo almaktır ama aldığın kilo yağ değil kastır. O da haliyle tartı ağırlığını değiştirir ama korkulacak bir şey değildir bu. Tabii bunlar spor sonrası süt içmeyle ya da her şeyi yemekle olmaz. Çok et yiyeceksin çok yağ kullanacaksın çok sebze yiyeceksin karbonhidrat alacaksın ki ancak öyle olur o kasların güçlenmesi.
  • angelus  (30.03.15 23:03:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.