[]

sosyal fobim var, nasil bir yol izlemeliyim?

psikologa mi gitmeliyim psikiyatriste mi? sanirim ikisi farkli terimler o acidan soruyorum. bir de surec nasil isliyor? cidden kurtulmak istiyorum bu beladan, nasik dertliyim anlatamam.

not: tikler gecikmeli de olsa gelecek.


 
insanların düşüncesinde aslında günlük hayatta hemen hemen hiç yer etmediğini düşünmeye calıs (ki bu bir gerçek, her şey beyninde olan biten kuruntular, cogu zaman kimsenin umrunda bile olmayan şeyler üzerinde sürekli düşünüyorsun,bende de hafif derecede vardı zamanında, kendini telkin ede ede beyin alısıyor inan bana).

1-2 kere gittim psikologa, ki ankara'nın iyilerindenmiş güya, annem araştırmadan o kadar para vermeye razı olmaz, kimseyi incitmek istemem ama bir boka yaramayan insanlar bence, tabii bu benim fikrim.
  • fransizkalanadam  (30.03.15 20:41:22 ~ 20:41:55) 
önce psikoloğa git bence, o gerek görürse psikiyatra yönlendirir. istanbul'daysan bakırköy ruh ve sinir hastalıkları psikiyatri bölümüne de gidebilirsin aslında, orada da psikoterapi oluyor (psikiyatri bölümü uygun görürse). yani aslında ilaç yazıp göndermeyecek psikiyatr da olabilir...


  • loralynn  (30.03.15 20:41:42) 
fransizkalanadam +1


  • vasilias  (30.03.15 21:20:12) 
Psikolog terapist baya arkadaşım ve akrabam var. Hepsi kendi sorunlarını çılgınca alışveriş yaparak halletmeye-unutmaya çalışıyolar, ben de onlara finans desteği verip "pökü bu ölay sönö nö hüssöttürdü" sorularını cevaplayıp derdimi paylaşıcam, kaç seans isterlerse o kadar devam edicem?

Bence en iyi deva oldukları konular basit ilişki travmaları-boşanmalar-vs vs.. Yani onlardaki olay iyi gözlem yapıyolarsa farkındalık yaratmak
  • sweeney  (30.03.15 22:03:16) 
tek derdin sosyal fobiyse psikiyatrist daha iyi. sosyal fobi tedavisinde ilaç kullanılıyor ve gayet de güzel oluyor. başka konular varsa o seni zaten yönlendirir psikoloğa. ben de sosyal fobiden muzdarip idim, bir ilaç verdi kafam yerine geldi valla. gerçi sonra bıraktım tekrar kafayı yedim ama o benim eşekliğim.

psikiyatriste git bence. ilacın sosyal fobide ciddi etkisi oluyor. en azından kendi gözlemim bu.
  • der meister  (30.03.15 22:05:40) 
Tek derdim sosyal fobi degil aslinda. Psikolojimin de ciddi anlamda bozuk oldugunu dusunuyorum. Hani aniden gelen yasama sevinci olur ya, onu bir kenara birakirsak yasama sevinci diye bisey yok bende. Kalmadi. Sosyal fobide ilac tedavisinin olumlu sonuc verdigini bikac yerde daha okumustum umarim dogrudur. Peki tahminen ne kadar surede 'normale' donerim ben? Kisiden kisiye elbet farklilik gosterebilir ama ortalama bi suresi var midir?


  • lionel andres  (30.03.15 23:13:02) 
öncelikli çozum psikiyatr esliginde psikolog olmali.

eslik eden diger sikayetinize de bakarsak en kaliteli tedavi yontemi terapi + ilac + doktor desteginin bir arada yurutulmesi ile saglanir baslangictaki surecte. bu zinciri birbirinden ayirmaya calisirsak sadece kisa sureli yarar gormus oluruz. bunlar bilimsel olarak da kanitlanmis etkenler.
ortalama sure vermek kisitli bilgiyle malesef dogru olmaz. siz ve doktorunuzla sekillenecek bir surec bu.
  • goochie goochie  (31.03.15 00:17:50) 
Piskiyatriste, ilaca milaca bulasma derim nacizane...


  • delifaruk  (31.03.15 00:42:18) 
sadece ilaç kullanarak fiziksel semptomları kontrol edersiniz, ama bu duruma neden olan şeyin düşünceleriniz olduğunu göz önüne alırsak o düşüncelerle ilgili çalışmak uzun vadeli ve daha işlevsel bir çözüm olur. o nedenle ya psikoterapi de yapan bir psikiyatriste gidin ya da psikoloğa gidin. ilaç kullanmanız da gerekirse psikolog sizi yönlendirir. ilacınızı kullanıp terapiye devam edersiniz.


  • şubatsonrası  (31.03.15 00:53:43 ~ 00:55:11) 
Imkaniniz varsa firsat oldukca gezin. Baska sehirlere gidin, baska ulkelere gidin.


  • delifaruk  (31.03.15 00:56:45) 
Haahh işte bu, şubatsonrası +1 .
Psikoterapi yapan psikiyatrist. Psikoterapinin faydalarına inanıyorum da trdeki psikologlara ve eğitimlerine güvenmiyo-inanmıyorum.

  • sweeney  (31.03.15 01:10:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.