[]

technische hochschule ingolstadt

Almanyadaki bu okulu bilen tanıyan var mıdır? Orada yapılacak bir yüksek lisansı önerir misiniz?




 
Ben oraya az daha basvuruyordum, sonra th nürnberge geldim. Genelde th olmasinin uni'lerin yaninda dezavantajli oldugu soyleniyor ama bu bolume gore degisir. Isletmede hicbir fark yok mesela. Ama ingolstadt kucucuk, minnacik bir yer. Okul ise siralamalardan cok geride. Secme sansin varsa daha buyuk sehirlerdeki daha bilinen okullari sec bence. Ha tek sans buysa da ucunda turkiyeye donmek varsa nerde olursan ol, "almanyada master" deme firsatin var.


  • letheavendangered  (30.03.15 17:53:08) 
Ingolstadt dediğin yerde Audi fabrikaları dışında bir şey yok. Zaten nufusun da %80'i belki Audi'de çalışıyordur. Audi'de bir kariyer düşünüyorsan okey bence. Ayrıca başka seçeneğin yoksa yine çok rahat yapılır burada master yani.


  • roket adam  (30.03.15 17:54:58) 
hochschule dedikleri olay bizdeki meslek yüksek okulu ayarında bir okul değil mi?


  • dokuzonbeş  (30.03.15 17:58:29) 
ya ben almanyada yüksek lisans yapıp orada iş bulmak istiyorum aslında. Automotive Engineering yüksek lisansı yapacam ya


  • zeytinyaglicinseddi  (30.03.15 18:06:58) 
Hochschule bizdeki meslek yuksekokulu degil, universiteye denk.
Konu otomotivse o zaman isler degisebilir. Yukarida da denildigi gibi audi ingolstadt cikisli, azicik guneye gitsen munihte bmw, augsburg'da man falan var. ama tabii onlarin yakin olmasi senin master sonrasi is bulma sansini ne kadar arttirir bilemem.

  • letheavendangered  (30.03.15 19:41:04) 
ne yapsam çok kararsızım ya :(


  • zeytinyaglicinseddi  (30.03.15 19:50:46) 
Baska secenek var mi? Ordan kabul mu aldin? Neden ingolstadt?


  • letheavendangered  (30.03.15 20:03:33) 
birincisi ielts istemiyor ya da ingilizce yeterlilik falan sadece bachelor'ın ingilizce olması yeterli.
ikincisi başvuru süreci geçmedi, mayısta başlayacak.
üçüncüsü almanyada olmak istiyorum. sonrasında çalışmak istiyorum orada
  • zeytinyaglicinseddi  (30.03.15 20:05:50) 
senin lisansın ingilizce miydi? öyleyse o bir avantajmış. iki ve üçüncülere gelirsek, daad'den baktın mı diğer okulların geçmiş mi süresi? çok iyi hatırlamıyorum ama benim sanki mayısa kadar sürem vardı. ama bu okula ve bölüme göre değişir. ingolstadt'tansa biraz daha büyük şehirler daha iyi olur bence. bir de objektif düşününce audi bmw gibi şirketlerde staj yapmak için tüm dünyadan başvuru oluyor ve her ne kadar şirket dili ingilizce olsa da onlar almancası da olanları alıyorlar. bizim burda adidas ve siemenste öyle en azından. hiç almanca bilmeden çalışanlar da var gerçi ama onlar zaten başka artılarıyla gelmişler, ne bileyim projeleri falan olan mühendisler. gerçi benim bölümüm işletme. belki sadece bizde böyledir, yanlış yönlendirmeyeyim. ama kısacası bence diğer okullara da başvur hangisinin süresi devam ediyorsa. sonra içlerinden seçim yaparsın.


  • letheavendangered  (30.03.15 20:18:13) 
ya kesinlikle öyle yapacağım da zaten almancamda var. daha öncesinde staj yaptım almanyada ama hani şu yüksek lisans mı iş mi bulmalıyım kısmı beni biraz yoruyor. Aslında ben çalışmak istiyorum ama bir türlü bulamadım düzgün bişi


  • zeytinyaglicinseddi  (30.03.15 20:24:25) 
türkiyedeyken almanyada iş bulabilmek sırf çalışma izninden dolayı sıkıntı. ben prag'da bir amerikan şirketinden kabul aldığım hatta son aşamaya şirkete çağırıldığım halde 2 gün kala iptal ettiler, "biz size çalışma izni çıkarmanın bu kadar zor olduğunu bilmiyorduk" diye. ama buraya öğrenci vizesiyle gelirsen o zaman en azından werkstudent olarak iş bulup öğrenciliğin bitince de kontratını tam zamanlıya çevirme şansın olabilir. o yüzden önce master, sonra iş.


  • letheavendangered  (30.03.15 20:30:52) 
işte son dediğinden dolayı gelmek istiyorum oraya, hani bi de burs bulup geldiğimde bitti gitti ya 2 yıl sonrasında da stajdır iştir bişi bulurum diye düşünüyorum. başarılı bir öğrenciyim ben ve iyi bir çalışan olmaya da çalışıyorum bulurum iş


  • zeytinyaglicinseddi  (30.03.15 20:36:17) 
@rain when i die, biraz kafam karıştı dur kaçırdım.

Graz Teknik
Viyana Teknik
Stuttgart Uni

bunlar iyidir diyorsun yani.
  • zeytinyaglicinseddi  (30.03.15 20:43:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.