[]

yatırım...

öğrenci halimle biriktirmiş olduğum bin tl civarı param var. Ve kısa vadede bu paraya ihtiyacım yok. Ama o para hep bin tl olarak kalınca içim rahat etmiyor. Bu parayı ne yapmak lazım ki birkaç sene içinde kendini katladıkça katlasın?

döviz?
altın?
borsa? (hiç anlamam)
vadeli hesap ne kadar getirir?

 
hiç dokunmazsan vadeli yatır ya da devlet tahvili al.
yok lazım olabilir dersen likit fon al. borsaya falan ilgin yoksa bulaşma bence..
ha bir de getiriler arasındaki farklar çok büyük olmayacaktır, için rahat eder ama. haklısın, yatmasın para :)
  • surtunme kuvveti  (27.08.09 18:27:38) 
faizleri, getirilerini falan bankaların sitelerinden hesaplayabilirsin bu arada.


  • surtunme kuvveti  (27.08.09 18:28:41 ~ 18:29:22) 
öğrenci halimle böyle bir param olsa borsaya hiç bulaşmazdım.kaybetmekten korktuğun birikim sonuçta.vadeli hesap da katlayamaz onu.dövizle altın eşdeğer gözümde(getiri anlamında) fakat dövizin iniş çıkışları paranı manyak yapabilir. altın derim.hiçbir şey kaybetmezsin,kazanırsın hatta öngörülere göre epey kazanırsın.


  • zhou hui  (27.08.09 18:52:03) 
uzun vadeli tutmayacaksan döviz ve altının komisyonları çok etkili olabiliyor bu arada..
en sağlıklısı likit fon, valla.

  • surtunme kuvveti  (27.08.09 18:59:06) 
birkaç sene dokunmayacağını düşünüyorsan borsa mantıklı (üç ayda kazanayım dersen borsanın dalgalarında boğulma riskin var). uzman görüşleri doğrultusunda imkb100'den küçük bir sepet yap kendine. risk olmadan "kendini katladıkça katlama" durumu hasıl olmaz, biliyorsun. ama gidip de 1 sene sonra kapısına kilit vuracak şirketin kağıdına da yükleme sermayeyi.


  • boshi  (27.08.09 19:10:17) 
güvendiğin biri varsa senin yerine girsin borsaya yarısıyla falan. adam işini biliyorsa katlar zaten o parayı.


  • argent dawn  (27.08.09 19:11:33) 
bence de altın. biraz daha düşmesini bekle, sonra al. hatta geçen gün sırf bu yüzden yapı krediden hesap açtırdım. vadeli/vadesiz altın mevduatı var. gram gram alır, saklarsın. istediğin zaman da internet şubesinden bozarsın fln. oh mis.


  • killer  (27.08.09 20:42:04) 
yatır tek maça hepsini!
öhöm şeytan sen çık aradan..
altın tabi ki.
  • nefesless  (28.08.09 04:28:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.