[]

excel dosyasına süre kısıtlaması koymak

merhaba arkadaşlar,
hatrını kıramayacağım bir arkadaş bir excel dosyası istedi, uğraşıp formulize ettim anlattığı olayı. fakat bir süre kullandıktan sonra dosyanın kendini kilitlenmesini istiyorum. mesela ben 01.01.2016 tarih sınırlaması koyduğum zaman o ne yaparsa yapsın o şifreyi kırmadan o dosyayı kullanamasın. ama girmesin ama girsin fakat formuller calismasin. nasıl yapabiliriz bunu?



 
makro yazarak yapabilirsin.

önce makro sayfasını şifreleyeceksin. bu şifreyi hiç söylemeyeceksin. eğer arkadaşının yazılı makrolar ile işi yok ise şifre koy ve şifreyi söyleme.

makroya; istediğin tarih - bugün = 0 ise
şifre = tahmin edemeyeceği şifre yaz buraya.

makro o tarihe geldiğinde excel'i şifreleyecek.

not: bunun olması için tabi o makronun çalıştırılması lazım. o nasıl olacak onu bilemiyorum. istediğin şey aslında çok kolay yapılacak bir şey değil.
  • himmet dayi  (30.03.15 15:09:45 ~ 15:15:00) 
biraz daha açık anlataçıkıp misin? makro hiç kullanmadım da. şimdiye kadar hep formül ile işimi gördüm.


  • predecessor  (30.03.15 15:14:33) 
excel.web.tr
burada bir aratın, eğer aradığınız şey daha önceden yapılmamışsa ve talep ederseniz size makro yazarak yardımcı olacaklardır.

  • uuth  (30.03.15 15:23:33) 
olmuyor dostum o dediğin. excel dosyası makro ile şifrelenemiyor. çalışma sayfası falan korunuyor ama formüller olduğu gibi kalıyor.

neden böyle bir şey istiyorsunuz onu anlamadım?
  • himmet dayi  (30.03.15 15:27:55) 
formülün yazdığı hücreye sağ tıklayıp özelliklerde locked ve hidden yaparsan sayfayı koru dediğinde o hücreye ne tıklayabilir, ne de içindeki formülü görebilir.


  • animalman  (30.03.15 15:40:55) 
çalışma sayfasını kullanama sada olur. mesleki bilgimi(ki bilgisayar ile ilgili bir bölüm değil) bedava ya vermek istemediğimi anlaması için böyle birşey yapıyorum


  • predecessor  (30.03.15 15:43:59) 
Bizim ders gördüğümüz excel çalışmadosyaları vardı, mesela formüllü olan m2+g2 hücresini şifreleyip formülü gizleyebiliyordun, böylece biz verileri giriyorduk sadece ve o hücrede ne formül varsa o işlem yapılıyordu.

Mesela sen değiştirilemez üzerinde oynanamaz bir dosya yapabilirsin, yani sadece verilerin alınacağı ve sonucun yazacağı hücreleri ayarlarsın, geri kalan tüm tabloyu kilitlersin, böylece arkadaşın tablo üzerinde değişiklik yapamaz.
  • atom karincanin torunu  (30.03.15 16:14:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.