[]

Aşırı asabiyet, gürültüye karşı dayanılmaz sinirlilik

Sonum bu yüzden olacak sanırım.
Evde sürekli sorun yaşıyorum, her yerde sürekli sorun yaşıyorum.
Bazen her şey batıyor deli gibi.
Bir insanın burnundan derin nefes vermesi bile sağı solu yumruklama arzusu yaratıyor.

Evde kod yazacağım annemin yürüyüşü, terliklerin zemine değerken çıkardığı ses bile cinnet geçirmeme neden oluyor, telefonla konuşulurken düzensiz ses yükselmeleri ve alçalmaları cinlerimitepeme getiriyor.
Ağız şapırdatması kavga sebebi olabilir.

Yaşlı inlemeleri, kendi kendine, ahh, allah, ooof falan denmesi duvara kafa atma sebebi.

Bir insanın faarkında olmadan çıkardığı riitmik sesler, burun çekme sesi, sokakdan geçen ambulansın sireni, trafik korna sesleri, klimanın çıkardığı ses, zaman zaman laptopun fan sesi, odamdayken salondan geln belirli belirsiz konuşma ya da tv sesi,

hepsi beni dlirtmek üzere, kafayı yememe az kaldı. hiç bir şeye odaklanamıyorum., sinirden kendimi sikicem yemin ederim.


var mı başka bu sorunu yaşayan, çözüm bulan?

yaşam standardım negatiflerde.

 
ayrı eve çıkmak çözüm


  • neseranni  (29.03.15 19:32:22) 
Ayni sorun bende de var . Sabah köründe kardesimin mouse nun sesine sinirlenip uyandim . Henuz cozum bulabilmis degilim .


  • şeyda5  (29.03.15 19:32:56) 
@neseranni ekonomim ayrı eve çıkmaya yetecek sağlamlıkta değil henüz ve evde yaşlımız var ayrı eve çıkmaya ikna edemiyorum söyleyince bile hünhürhüngür ağlıyor.........................


  • sahipsiz  (29.03.15 19:34:46) 
varoslarin olayi zaten gurultu. anlayisli olacaksin. bizim burada da bebek aglamalari, korna sesleri, kavgalarindan gecilmez. ama alistim. sen de varoslarda yasiyor ve green park sakinligi bekliyorsan yanlis yerde bekliyorsun demektir. dedigim gibi varoslarin kurulu duzeni boyle onlari degistirmen hem haksizlik hem de hadsizlik olur. ya kendin oraya adapte olucan yada uzuycan ufak ufak.


  • mayeskuel  (29.03.15 19:38:28 ~ 19:39:47) 
Mayesquel izmir karsiyaka bostanlida yasiyorum. Varoslukla ne alakasi var kardesim.


  • sahipsiz  (29.03.15 19:44:56) 
@senialan +1

bu kadar tahammülsüzlük normal değil bence de.
  • Goldstein  (29.03.15 20:10:38) 
Aynı evde birden fazla kişi yaşayamamak gerçekten profesyonel yardım gerektiren bir şey. Herkes yanındaki insandan bir noktada, o veya bu şekilde irili ufaklı rahatsızlıklar duyar ama mecburen çıkardığı seslere dayanamamak ayrı bir boyut. Başka bir eve çıksan üst komşun yürüyecek, yan komşun kızına seslenecek, alt komşun müzik açacak. Bunun kaçışı yok ki.

Gerçek bir çözüme ulaşana kadar 3M tıpa almanı önerebilirim.
  • aychovsky  (29.03.15 20:15:13) 
aynı sorun bende de var.
çözümü yok sanırım.

  • titiraprap  (29.03.15 20:34:25) 
sinirden kendimi sikecek hale gelmedim ama bu şekilde saçma sapan detaylardan nem kapma ve tahammülsüzlük bende de var.
bakalım belki birisi çıkıp tanı koyar tavsiye verir..

  • azizakin  (29.03.15 20:59:45) 
Bende de var bu sorun. Bu kadar yoğun değil gerçi. 2+1 ses sistemi aldım. Ses olunca klasik müzik ya da rahatlatıcı müzikler dinliyorum. En kötü 3m kulak tıkacını takıyorum. Keşke daha iyi çözümü olsa.


  • empat  (29.03.15 21:04:41) 
aynı sorunu yaşıyorum. araştırmama göre bu bir sinir hastalığı ve adı da misofonya.
vardığım sonuçlar, tedavi yok, geçen bir şey değil, yatıştırıcı ilaçlarla azaltılabiliyor ama sürekli kullanır mısın sana kalmış tabi. çare tıp değil gibi görünüyor.

  • rahmetli de kotulerdi  (29.03.15 21:13:38) 
obsesif kişiliğin belirtisi olabilir...


  • titiraprap  (29.03.15 21:27:27) 
ben de aynı durumdayım, konsantrasyon gereken şeylerde çözümün mp3 player . Eğer müzik dinlerken rahatsız oluyorsan white noise ya da yağmur sesi var youtube'da kulaklığımı takıp, sesi yükseltince bir nebze faydası oluyor.


  • cy7  (29.03.15 22:07:59) 
Majör depresyon.


  • a q e s a q e s  (29.03.15 22:32:10) 
evet, takıntılı olabilirsin.

aynı şeyler bende de var.
mesela, mutfak tezgahı nefret ederim sulu olmayacak orası, nem dahi olmayacak.

yemeğim, tavanın içerisine koyulduğu an onu görünce orada basıma ağrılar giriyor resmen cünkü ben o yemeği bir daha yiyemiyorum.

çalışacakken birden gelen kahkaha sesi. özellikle makale yazıyorsam sesli okurum ben arkadan birisi konusunca kafayı yiyorum cünkü o an sadece kendi sesimi duymalı ve ona odaklanmalıyım...
  • c p  (29.03.15 22:52:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.