[]

çürümüş muz zararlı mıdır?

hani bazı muzların dışında ve içinde böyle kararmalar yumuşamalar olur ya o muzları yememek mi lazım yoksa bi zararı yok mudur? geçen aldım bütün salkım neredeyse çürüklü çıktı da ondan soruyorum.




 
içi kararıyor yinede yemekte inat ediyorsan problem o zaman olabilir bence. yoksa ki prensip olarak o şekilde ki muzu hayatta bayat olsa kustursada da affetmem. prensip meselesi.


  • 2006  (29.03.15 19:24:18 ~ 19:24:55) 
  • cokponcik  (29.03.15 19:26:27) 
www.healthyvegasvegan.com buradaki gibi bir durum söz konusuysa, o muzun çürüdüğünü değil de iyice olgunlaştığını gösterir. Fakat kabuktaki kararmalar muzun içine de fazlasıyla işleyip, muzun kendisini iyice karartmış ve yumuşatmışsa, bu muhtemelen artık yenilemeyeceği anlamına gelir. Ama yine de, komple gözden çıkarmadan önce bir tat-koku değerlendirmesi yapılabilir.


  • Thredith  (29.03.15 19:29:06) 
ilginç olan şuydu, kabuk çok hafif yeşilli olmasına rağmen yer yer yumuşamalar ve kararmalar vardı hem içinde hem dışında. tatta ve kokuda bir şey yoktu. kabuk tertemizdi yani.


  • soul sacrifice  (29.03.15 19:30:03) 
asıl yer yer kararmaları olan muzlar süper lezzetli oluyor.


  • all girls dream  (29.03.15 20:01:10) 
Küflenme olmadıgi surece kararin muzlari yemelisin dostum.


  • kya  (29.03.15 22:24:21) 
Olgun muzdur o. Bal gibi olur, ohh.

Eğer ekşi kokmuyorsa göm gitsin. Ekşi kokan kısımlarını kes at, yine göm gitsin. :)
  • yirmisantim  (29.03.15 22:55:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.