[]

araba paslanması

keyfim kaçtı öncelikle onu söyleyeyim. gittik eşek yüküyle uzun süre kullanacağız satmayacağız diye mal gibi para verip volkswagen polo aldık. Araba daha 4 aylık 3000km'de.

geçen yıkattım bir baktım lekeler var sileyim dedim gitmiyor, yakından baktığımda sarı sarı iğne ucu şeklinde arabanın her tarafında paslanmalar mevcut, kimi yüzeysel kimi ise boyaya işlemiş. yeni araba paslanır mı ki yahu... yarın servise gideceğim ama malum doğuş oto.

kullanıcı hatası diyecekler, sanki sanayideyim her gün üzerine çapak, kimyasal sıçrasın. amazon'da da değiliz ki asit yağmurları olsun. tutup üzerine spreyle kezzap da atmadım. hadi bir şey sıçradı tek bölgede olur aracın her tarafında bu lekeler mevcut. boyası hatalı belli ama yarın gittiğimde

şimdi bu arabaya pasta-cila atalım diyecekler. ki pas bulaşıcı bir şey, olmadı yeniden boyayalım diyecekler, yarın öbür gün bir durum olup satmak zorunda kalırsak sahibinden.comcular yüzünden satamayacağız, ölü parasına satacağız. ben. değişim için mutlaka dava açmam lazım türkiye şartlarında en az iki sene... hangi seçeneği uygulasam ne yapsam acaba?

1-pasta+cila
2-boya+ değer kaybının iadesi+ neden boyandığına dair servis raporu
3-araç değişimi

 
tüketici hakları derneğine başvur. hiç bir şekilde kabul etme. O araçların hepsinde paslanmaya karşı şeyler yapılması gerekiyor üretilirken, bunların arasında çinko havuzuna batırmak da geliyor. O araçta daha öncesinde böyle bir sıkıntı olmuş olabilir.

bi ara volkswagen'ın fabrikasının orada aşırı dolu yağışından araçlar hasar görmüştü. Ayıplı mal bile satılmış olabilir.
  • zeytinyaglicinseddi  (29.03.15 19:09:02) 
arabaların yanlış bilmiyyorsam 12 sene pas garantisi var bence değitirmeleri lazım paslanma varsa.


  • lprytk  (29.03.15 19:09:16) 
12 sene paslanmazlık 3 sene de boya garantisi var. peşini bırakmam da dava sürecinde aracı kullanamamak sıkıntı olabilir. geçen bir haber vardı adam yine volkswagene şanzıman sorunu için dava açmış iki yıl garajda saklamış arabayı...


  • mr fusion  (29.03.15 19:13:46) 
Bende de sıfır aldığım, 2013 model Hyundai i20'de aynı şekilde paslanmalar mevcut. Canım aşırı sıkkın. Ne yapacağımı da bilmiyorum.


  • empty man  (29.03.15 19:26:17) 
sözlükte rezalet başlığı açsam mı? çünkü bu doğuş sosyal medya dan korkuyor tehdit ediyor eksisozluk.com


  • mr fusion  (29.03.15 19:30:28) 
o pas daha çok kuşlar arabanın tepesine sıçtığı için oluyor. düzenli yıkamak gerekiyor. farklı marka model benim arabamda da vardı.


  • 2006  (29.03.15 19:31:43) 
@2006 kuş arabanın her yerine mi sıçtı alalı 4 ay oldu 10 kere yıkanmıştır..


  • mr fusion  (29.03.15 19:34:04) 
Mosyocum daha servise gitmeden kendini kurmussun.onlar pas lekeleri degilde recine olabilir.benim bir aracimda beyaz oldugu icin gozume carpmisti.ilk etap pas sanmistim ama recine oldugunu anladik daha sonra.

Araba bu.uretim hatasi olabilir.eger bu hata varsa,hata galvanizle alakalidir.boyle bir durumda o aracin serisindeki butun araclara bakmalari gerekir.buna benzer bir puntolama hatasindan bizdeki bir arabayi cagirmislardi.bunu yapanda dogus otoydu.degisim olabilecekti ama ben ugrasmadim rahatsiz edici bir durum yoktu.

Aracin genelinde bir paslanma sozkonusuysa o arac degistirilir.serviste bi turk cikip pasta vs desede o arac degisir.rahat o.rezalet falan degil.dogus otoda vay eksiye yazmislar rezalet,ne yapacagiz biz demez.eksinin disaridan gorunumu memnuniyetsoz zenciler kendi aralarinda egleniyorlar seklinde,prosedurleri neyse o uygulanir.degismesi gereken bir durum varsa degisir.
  • cizgilipijama  (29.03.15 19:58:43) 
rezalet başlığı açmakla tehdit et, değiştireceklerdir.


  • parola58  (29.03.15 20:17:12) 
@çizgilipijama

keşke reçine olsa, ne bileyim boya sıçraması falan olsa ama değil kurtçuk gibi pas lekeleri. ben aracı alırken ki hallerini ve biraz şikayetvarı incelediğim de gördüm neler teklif ettiklerini. yani kapı menteşesi için bile insanlar aracım değiştirilsin diye anadolu çakallığı yapmışlar ama bizimki öyle değil fotoğraflardan belli olmuyor. bezle sildim, tırnağımla kazıdım çıkmadı. bakalım yarın ne olacak...
  • mr fusion  (29.03.15 20:19:19) 
pasta cila kesinlikle kabul etme.arabanın o paslı haline kesinlikle dokunulmasın.
pas oradaki boyanın bittiğinin,özelliğini kaybettiğinin bir göstergesidir.pasta cila oradaki pası temizleyerek boyasız alanı gözle görülemeyecek şekilde de olsa genişletir.Bir süre sonra daha kötü bir durumla karşılaşılır.
Acaba arabanın bir çok bölgesine bir şey sıçradı da (örneğin metal içeren bir artık) o bekleyen kir mi paslandı? arabanın rengi beyaz ise pas boyadan mı geliyor, kirden mi geliyor yanıltıcı olabilir.
asit yağmuru, kuş pislemesi vb. durumlar üst parçalar içindir (örn. kaput, tavan) yan parçaların (örn.kapı) paslanması açıklanamaz.
bu tür olaylarda pasif müşterileri bertaraf etmeye çalışırlar. kesinlikle araca dokundurmayın, pasta cila, yeniden boyama vb. kabul etmeyin.
  • AWD  (29.03.15 21:50:42) 
çok düşündüm acaba bir şey sıçradığı için mi diye ama. yani bagaj kapağında cam ile metal arasında yarım santimetrelik bir açıklık var. orada bile bu lekeler izler var hani bir şey sıçrasa oraya gelemez. hem yatay hem dikey bilmiyorum ne olacak..


  • mr fusion  (30.03.15 01:06:58) 
evet. araba paslanmış pasta cila yapıldı. diğer arabaların balata tozları yapmış yine de decam ederse gideceğim daha agresif çözümler alınacak:) teşekkürler hepinize


  • mr fusion  (01.04.15 21:45:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.