[]

Java - Eclipse - Package Does Not Exist

Selamlar,

Daha önceden yazılmış olan .java uzantılı classları Eclipse'de var olan bir projeye sorunsuz ekliyorum. Hatta intellisense bile algılıyor, import ederken com.abc. yazıp ctrl+space yaptığımda da görüyor ancak compile etmeye çalışırken "package xx doesn't exist" şeklinde hata veriyor. Sorun neden kaynaklanıyor olabilir? Doğru tanımlı olmasa ctrl+space ile algılar mı? Clean vs herseyi denedim.

Tesekkurler

 
eklediğin java dosyalarının en üst satırında "package polinom;" şeklinde paket ismi yazıyor mu? ordaki paket adını silmek işe yarayabilir.

ondan değilse, eklediğin klasördeki java dosyalarının en üst satırında yazan package adını bu yeni eklediklerinin tepesine yazarsan düzelebilir.
  • edy  (29.03.15 18:29:16 ~ 18:30:05) 
kodu gormeden konusmak zor ama ant mi kullaniyorsunuz? belki build.xml dogru konfigure edilmemistir yeni class'lardan sonra.


  • tannen  (29.03.15 18:29:20) 
@edy, zaten o sekilde yapmistim. normalde com/abc dizininde diyelim dosyalar, ben com/abc/yeni seklinde klasor olusturdum. normalde dosyalarda yazan "package com.abc" -> "com.abc.yeni" seklinde degistirdim cunku classlar ayni dizinde degil, yeni klasorunun altinda. ama yine de olmuyor.

@tannen, tam emin degilim ama sanirim ant degil. compile kisminda "javac c:\...." seklinde yaziyor.
  • mystb  (29.03.15 19:03:15) 
stackoverflow.com

burda gerekli jar dosyalarını bulamadığı için olduğunu söylüyor. build.xml dosyasında belirtilen klasöre koyunca düzelmiş galiba.
  • edy  (29.03.15 20:22:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.