[]

diyette nesfit?

diyet yapanlar bu gevreklerden uzak dursunlar kalorili falan diyorlar da, bunun bir ufak kasesi, içine bir de muz doğruyorum, 4-6 saat tok tutuyor beni. ki bu tok tutma performansı 1yumurtalı omlet artı peynire göre daha yüksek.
1 kasesi 200 kalori olsun, 25 gr. karbonhidrat olsun, kahvaltıda alınan karbonhidrat zaten her türlü yakılmıyor mu? günün doğrudan enerjiye dönüşen besine ihtiyaç duyduğumuz, yağ ve proteinli besinlerin ağır gelebildiği tek öğün. o zaman sırf karbonhidrat diye mi kötü, yoksa kötü diyenlerin başka bir bildiği mi var?
1 dilim kepek ekmeği 15 gr karbonhidrat içeriyor. yani kahvaltıda 2 dilim ekmek sadece nesfitten fazla karbonhidrat?


 
Kahvaltıda alınan karbonhidrat insülini yükseltip yağ yakımını durduruyor. Ağır antrenmanlar yapmadığınız sürece enerji için karbonhidrat şart değil, yağlar da aynı şekilde ve daha yüksek oranda enerji verebiliyor. Ki yağdan kastım illa bitkisel yağ olmak zorunda değil. Yumurtadaki doymuş yağ bile aynı işi daha sağlıklı bir şekilde çözüyor. Sabah kahvaltısı şart olmamakla birlikte protein ağırlıklı yapılan bir kahvaltı en sağlıklı olandır.


  • angelus  (29.03.15 16:47:05) 
Nesfitin besin değeri yok. Tümü yapay nerdeyse o yüzden omletle kıyaslama. 1 yumurtalı değil de 3 yumurtalı omlet ye yine de omlet ye bence.
Nesfit küp şeker gibi bir şey yani.

  • ay nov kung fu  (29.03.15 16:53:34) 
ben olsam ay nov kung fu yu dinlerdim.


  • kosun lan mevzu var  (29.03.15 16:55:12) 
Kaloriden ziyade glisemik indeksle alakalı bir durum tok durma süresi.
yüksek glisemik indeks= kan şekerinin kısa sürede yükselip hızlı düşmesi, yani daha çabuk acıkmak. beyaz ekmek, rafine un-şeker ve bunlardan yapılan gıdalar.
düşük glisemik indeks= kan şekerinin yavaş ve uzun bir sürede yükselmesi ve yine uzun bir sürede düşmesi, yani uzun süre tok kalmak. kuruyemiş, yoğurt, tam tahıllar.
Sütün glisemik indeksi düşük olmasına rağmen muz ile gevreklerin yüksek (işte kötü diyenler glisemik indekse bakıyorlar, sırf karbonhidrat olduğu için değil) ancak dengeleyici etkisi yüzünden sütün uzun süre tok kalabiliyorsunuz. yani ben böyle yorumladım. işin ehli bir diyetisyen tarafından kişiye özel hazırlanmış kahvaltı programının en sağlıklı olduğunu düşünüyorum. bununla birlikte formda kalmak veya zayıflamak isteyenler için kalori kısıtlamasından ziyade aktivite artışını daha fizyolojik ve nutrisyonel açıdan vucüdü daha az yıpratıcı buluyorum. neticede diyet yaparken vucüdunuzu sadece kalori açısından değil aynı zamanda esansiyal aminoasitler, vitaminler açısından da mahrum bırakıyorsunuz.
Şu aralar tam buğday ürünleri revaçta yani bi nevi kepek ekmeği out tam buğday ekmeği in gibi bir durum söz konusu. kepek ekmeğindense tam buğday ekmeğini tercih edin.
  • drifs  (29.03.15 22:05:38) 
kalori açığı yarattığın sürece her türlü kilo verirsin, karbonhidratla bir ilgisi yok. hangisi seni tok tutuyorsa onu ye bence.


  • groove salad  (29.03.15 22:16:52) 
nesfit yerine (sanirim hazir ürün oldugu icin seker ihtiva ediyor) yulaf ezmesi (ve müsli) deneyebilirsin. hem kalorisi düsük, hem tok tutuyor, hem lifli.

(git: 920145)
  • shi aila  (29.03.15 22:26:34) 
Seni ketojenik diyete alalım. Karbonhidrat, özellikle tahıl içeren bir diyet, akıntıya karşı kürek çekmek demek.

Yani, yumurta sayısını arttır.
  • arnold schwarzeneger  (30.03.15 09:01:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.