[]

annemle bi muze gezisi yapsak

Annem butun gun evde. Babamla da ilgileniyor. E bizle de ugrasiyor. Cok sosyal bi insan olmasina ragmen sosyal hayati 0 artik. Ki sever sporu, gezmeyi vs.

Bi au firsat sitelerinden uygun bulursam, kardesim annem ben ve kopegimizle gidebilecegimiz bi aksam yemegi bulmak istiyorum. Bi aksam farklilik olur. Mesela haftaya cuma aksami.

Cumartesi icin de bi muzeleri gezme plani dusunuyorum. Ne diyorsunuz. Nasil yapsam. Bostanci tarafindayim ben. Nerednr baslasak, ne almak lazim, fiyat ne olacak, kart ulasim vs. Bi plan cikartsak sizle.

Bu bahsettiklerimle ilgili dusunce yorum ve onerilerinizi bekliyorum. Tesekkurler.

 
Goztepe'deki oyuncak muzesine gidin bence. genc, yasli herkesin kendinden bir seyler bulabilecegi bir yer.


  • vudin  (29.03.15 16:41:16) 
müze gezisi için sultanahmet'e gidip, topkapı sarayı müzesi, ayasofya, türk islam eserleri müzesi, yereabatan sarnıcı vs vaktiniz olduğu kadarına girebilirsiniz. sultanahmet hipodrom alanını gezip dikilitaşlara bakarsınız. annenizin ilgisi varsa sultanahmet camii'ne de girer. ben olsam öğleden önce ayasofya ve tiem, öğlen eski sağlık müzesi'nin arkasındaki karadeniz pidecisi'nde yemek, öğleden sonra da tsm'yi gezdirirdim. ancak bu kadar müze gezmesi ciddi performans ister ve bel ağrıtır, onu da ekliyim.

birden çok müzeye girecekseniz uygun olması açısından müzekart+ alabilirsiniz, kişi başı 50 tl'dır, en tenha başvuru noktası istanbul arkeoloji müzesi'ndekidir. yalnız yerebatan sarnıcı'nda müzekart geçmez. milli saraylarda da geçmez; örneğin dolmabahçe sarayı.

daha konforlu diğer bir alternatif de sabah rumelihisarı'nda kahvaltı edip, öğleden sonra dolmabahçe sarayı'nı gezmek olabilir.
  • manuel mandalina  (29.03.15 16:47:04 ~ 16:59:57) 
çalışma saatlerinizi bilmiyorum ama müzelerin bedava günlerini yazayım.

İstanbul modern her perşembe bedava ve perşembeleri geç kapanıyor 20.00'de

pera müzesi cuma akşamlari 18:00'den itibaren 22.00'ye kadar açık ve bedava.

sakıp sabancı müzesi çarşamba günleri bedava ve yine akşam geç kapanıyor. 20.00 de galiba.

bunlardan yararlanabilirsiniz. bilet için vereceğiniz parayı da yemek ya da çay için harcayabilirsiniz.

sabancı müzesinin hemen yanında Emirgan sütiş te kahvaltı ya da yemek yiyebilirsiniz. pera müzesinin kendi kafesi diğer müzelerdeki kafelere oranla epey hesaplı ve de çok şirin bir yer.
  • mea maxima culpa  (29.03.15 19:17:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.