[]

ingiltereye yerleşmeyi düşünüyorum

Evet 2-3 sene içinde ingiltereye yerleşmeyi ve oranın vatandaşlığına geçmeyi düşünüyorum. Ve bunun için bir imkan buldum. Fakat yurtdışına hiç çıkmamış biri olarak ingilterede yaşam nasıldır, ortalama harcamalarla bir insan aylık ne kadara geçinir (Temel ihtiyaçlar)?

Özellikle londra için düşündüğümden birde oralarda master yapayım diyorum. Hangi üniversite için mühendialik alanını tavsiye edersiniz?

İnsanları nasıldır, adaptasyon süreci nasıldır, devlet/polis gibi kamu kurumları göçmenlere nasıl davranır, türklere karşı her yerde olduğu gibi dışlama.damgalama var mı gibi sorularım var.

 
diğer şehirlere göre londranın daha pahalı olduğunu biliyorum. tek göz evler bile ateş pahası olabiliyor.


  • sutlu nescafe  (29.03.15 12:37:40) 
Evler pahali londrada.hatta evden ziyade odalarda kaliyo cogu insan.tesco ucuz bi market.gida vs.cok pahali degil.ama restoranlar vs. biraz pahali.turkiyeli donercilerde 5 pounda tika basa doner yersin.ulasim da nispeten pahali sayilir.sehir cok canli.


  • yorgunargin  (29.03.15 12:59:43) 
bilmiyorsan evde yemek yapmayı öğrenmeni tavsiye ederim.


  • groovettyn  (29.03.15 13:22:11) 
bir eve cıkarsanız 2-3 kisilik, en az bir 500 pound kirayı gozden cıkarmanız gerekir. adaptasyon sureci zordu benim icin. insanlar çok soğuk bir kere. arkadas cevreniz veya cevre yapacak bir imkanınız yoksa ve kapalı havadan hoslanmıyorsanız gercekten zordur. kamu kurulusları yardımcı oluyor gayet ilgili bir sekilde ırkcı bir tavirla hic karsilasmadim ancak tabi sen buradaki suriyelilere nasıl bakıyorsan onlar da sana oyle bakıyor. henuz bir avrupalı muamelesi gormuyorsun tam anlamıyla. londrada paran varsa gercekten eglenirsin ama karın tokluguna yasıyorsan da bunalırsın. baska sorun olursa yazabilirsin.

@sour'a genel olarak katılıyorum, neden gitti ingiltereye veya sen neden gidiyorsun bilmiyorum ama orada bulunma amacınla da çok ilgil bir durum adaptasyon. eger dil okuluna vs gidiyorsan cok eglenirsin arkadas gruplarıyla ama master yapıyorsan gercekten calısman gerekir dersler agırdır ve kendine zaman ayırman çok çok kolay değildir. ben insanların genel olarak tavırlarından bahsettim soğuk derken. zaten londra dediğin şehrin yuzde 50si falan ingilizdir

master icin yaklasık butce de soyledir,

7-14k okul ucreti
5-6k konaklama
5-6k yaşam masrafı
  • cokponcik  (29.03.15 13:32:05 ~ 14:06:31) 
@sutlu @yorgun ev kiraları biraz yüksekmiş evet.

@groovettyn yemekte sıkıntı yok yaparım

parasal sıkıntımın olacağını sanmıyorum.

@sour vatandaşlık ya da süresiz oturum aldığımda devlet üniversitesinde cüzi miktara master yapmayı planlıyordum açıkçası ama olmayacaksa parasını da veririm.

merak ettiğim bir iki şey daha var. Londra da göçmen fazlaca mı, oradaki türkler yeni gelene yardımcı oluyor mu şehir rehberliği babında
  • filipis  (29.03.15 14:35:31 ~ 15:23:10) 
londra'da kiralar baya yüksek. arkadaş küçücük bir odada kalıyor. 700-800 pound kira veriyor. hani öyle şehrin merkezinde bile değil. ortalama bir yaşam için konaklama dahil aylık 1500 pound gider diye düşünüyorum. (eğitim hariç)

londra'da yabancı bol. ancak öyle gelip anında ingilizler ile kanka olacağını pek düşünme. bu damgalanmak değil daha çok onların geleneklerine alışmak, adaptasyon süreci, vs. insanların yabancılara karşı bir önyargısını gözlemlemedim. bildiğimiz avrupalı işte. polis filan çok yardımsever, öyle türkiye'deki gibi polisten korkmanı gerektirecek bir ortam yok. gidersen çok iyi olur, ama bildiğim kadarıyla londra kalmak, ingiltere vatandaşlığına geçmek kolay değil. umarım bulduğun yol sağlamdır çünkü londra'da master yapan arkadaşım aylardır londra'da iş arıyor, hala bulamadı.

londra'da yabancı bol. özellikle yunan fazla. bizim kültüre yakın oldukları için daha kolay anlaşabiliyorsunuz.
  • hayley williams ile evlenecek genc  (29.03.15 14:50:58 ~ 14:52:49) 
ben kent birmingham manchester ve liverpool'da bulundum. insanlar çok efendi. yani genel anlamda tabi. biraz asabiyet var özellikle futbol konusunda. kıyaslayınca pek ucuz değil ancak kazancı da ona göre. büyük şehirler pahalı. ingilterenin bende bıraktığı izlenim MBA dallarında daha iyi olması ancak iki patronum da manchester mühendislik mezunuydu ikisi de milyonluk adamlardı :P

bu arada ankara sözleşmesiyle gidebiliyorsun belki bahsettiğin imkan budur
  • KidLazer  (29.03.15 14:59:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.