[]

Adınızı ve/ya Soyadınızı kolayca değiştirebilirsiniz !

Rütbe ve memuriyet, aşiret ve yabancı ırk ve millet isimleriyle umumi edeplere uygun olmayan veya iğrenç ve gülünç olan ve yazım ve imla hatası bulunan ad ve soyadınız varsa mahkemeye gitmeden değiştirebilirsiniz.

Bir yıl süreli iç güvenlik paketi maddesi:

Geçici 10 uncu madde ile, maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir yıl süreyle, yazılı olarak yerleşim yerinin bulunduğu nüfus müdürlüklerine başvurmak kaydıyla, 21/6/1934 tarihli ve 2525 sayılı Soyadı Kanununun 3 üncü maddesine aykın soyadlan ile yazım ve imla hatası bulunan ad ve soyadlan mahkeme karan aranmaksızın il veya ilçe idare kurulu karanyla bir defaya mahsus olmak üzere değiştirilebilir. Soyadı değiştirilen erkek ise kendisi ile birlikte varsa kansının ve müracaat tarihinde ergin olmayan çocuklanmn da soyadlan düzeltilir. Soyadı değiştirilen kadın ise kendisi ile birlikte ergin olmayan evlilik dışı çocuklan varsa onlann da soyadlan düzeltilmesi,

Yorum faslı:

Peki ya ben suçluysam, dolandıcı filansam bu maddeden yararlanmaz mıyım?
Örtülü af denir buna. Adamlar suriyeliler için neleri gözden çıkardılar!

Soru faslı:
Sizce bu maddenin faydası ve zararları nedir?
Neden böyle bir madde yazılmış?

 
tc kimlik numarasi degismiyor, nasil af oluyor anlamadim?


  • ilkdefa  (29.03.15 11:11:41) 
@ilkdefa, örtülü af dememin nedeni de oydu zaten. tc kimlik numarasıyla tanınmıyoruz adımızla soyadımızla tanınıyoruz.


  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (29.03.15 11:13:20) 
ben ismen dolandırıcı tanımıyorum, dolandırılsam zaten yine ismini degil cismini bilirdim. :) bır kereye mahsus bir kolaylık gibi geldi bana bu kanun, surıyelı ismini degistirse ne zararı olur onuda bılemedım,


  • ilkdefa  (29.03.15 11:33:19) 
Önceden de ad soyad değiştirilmiyor muydu ki? Babam soyadını 30 sene önce değiştirmiş.


  • kaffle  (29.03.15 12:07:06) 
suriyeli adını değiştirmezse ne olur?
suriyeli neden adını değiştirmek ister?
suriyelinin adının değişmesi neden önemlidir?
suriyelinin adının değişmesi kimin için anlamlıdır?
ben suriyeli olsam ismimin değişmesine vesile olanlar için ne düşünürdüm?
ben suriyeli olsam adımı soyadımı değişirmek ister miyidim, istemiyorsam hangi koşullarda ya da ne için kabul ederdim?
...

gibi sorular cevaplamadan suriyeli ismini değiştirse ne zararı olur sorusuna gelemeyiz bana kalırsa.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (29.03.15 12:07:29 ~ 12:35:42) 
önceden özellikle soyad değişimi bazı şartlara bağlıydı ve şartların onayı mahkeme tarafından yapılıyordu.
memura dilekçe verip adını soyadını değiştiremiyordun.

  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (29.03.15 12:22:56) 
Ic güvenlik paketindeki tek mantıklı madde bu bana gore zira Türkiye'de isim/soyisim degistirmek gereksiz prosedur, zaman ve para kaybiydi. Yurtdışındaki cogu ulkede aynı sekilde 1 seferlik dilekceyle halledilebiliyor.

Suriyeli demissiniz ama bu maddenin turk vatandaslari icin gecerli oldugunun farkindasiniz değil mi? Suriyeliler turk vatandasligina geçer de bunu yapar diye dusunuyorsaniz da zaten vatandasliga geçerken isim/ soyisim degistiriyor hemen hepsi.

burada da memura dilekçe verip hemen değiştirme soz konusu değil, dilekçe once bir incelemeye aliniyor, belirli kosullari var. Ayrica tc kimlik numarası degismedigi ve yuz nakli yapilmadigi icin ortulu af da sayilmaz sanki. Adamin sabika kaydini sifirlamiyorlar sonucta.

Velhasıl o kadar endiselenmenizi gerektiren bir madde degil bu.
  • fraise  (29.03.15 13:03:29) 
@fraise, o kadar endişelendiğim yok öyle anlaşıldıysa da :) iktidar partisinin suriyelilerin oylarına talip olduklarını biliyoruz. çok da normal bence bu. ben olsam ben de talip olurdum.

arkadaşlar çoğunuz zaten değişiyordu demişsiniz. evet değişiyordu, özellikle doğuda oldukça fazla değişiğini biliyoruz. suriyeli olgusu da eklendi. kararla mahkemelerin yükü hafifletilmek istenmiş bana kalırsa.

bu kararla toplumun göreceği zararları tartışmaya açmak, biraz da kulağa kar suyu kaçırmaktı niyetim. sonuçlarını hep beraber yaşayıp göreceğiz nasılsa.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (29.03.15 13:25:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.