[]

isim kullanma hakkı nasıl alınıyor?

selam,

konuyu internetten araştırıyorum. fakat almış veya alınmasına şahit olmuş birileri de varsa birinci ağızdan da bilgi alayım diye sormak istedim..

gerekli belgeler nelerdir? ne kadar zaman alır? başvuru mercii ve yeri (istanbul'da) neredir, nerededir?

örneklendirirsem, yurt dışında birisi misal abc diye hareket bulmuş. bu abc isminin türkiye'de kullanımını almak istiyoruz.


cevap vereceklere şimdiden teşekkürler.

 
Neyin telifi? Kimden?
Tescilden mi bahsediyorsun?

  • godless frog  (28.03.15 23:34:36) 
yanlış ifade ettiğimi gördüm, düzeltmeye çalıştım ;)

yurt dışında abc isimli bir spor türü yaratmış. o spor türünün adının türkiye'de kullanım hakkını almak istiyoruz. bunu isteyen kişi zaten bu sporu türünü bulan kişiyle çalışıyor ve türkiye'de organizasyonlar düzenliyorlar.
  • holy diver  (28.03.15 23:38:16) 
alan adı olarak ya da mal ve hizmette kullanılacaksa marka olarak tescil ettirmeniz lazım korunmasını istediğiniz ülkelerin hepsinde.


  • whimsical  (28.03.15 23:41:52) 
Marka tescil olur o. Bir patent burosuna basvurun.


  • godless frog  (28.03.15 23:41:57) 
tr uzantılı domain alacak ise nic.tr ye başvurmak gerekiyor ve ilgili belgelerin listesi nic.tr de var, tr ile bitmesine gerek yok ise herhangi bir yerden alabilirsiniz bir belge gerekmiyor kredi kartından başka.

www.nic.tr buradan gerekli belgelerin listesine ulaşabilirsiniz.

tabii ben sadece domain için sorduğunuzu farz ettim.
  • selam  (29.03.15 00:03:08 ~ 00:07:33) 
alan adını/domaini almak hiçbir koruma sağlamaz, bunu ek bilgi olarak vereyim. illa ki marka olarak tescil edilmesi gerekir.


  • whimsical  (29.03.15 00:07:10) 
(bkz: marka tescili) +1


  • eksi sozluk e bir daha geldim  (29.03.15 12:38:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.