[]

kertenkele dövmesi/fobisi

10 yıldır hayatım boyunca taşımak isteyeceğim kadar etkilendiğim bir imgeyle karşılaşmadım. lakin dün gece gördüğüm bir rüyadan sonra kertenkele dövmesi yaptırmaya karar verdim.
çekincem ise şu, birini çok seversem ve o kertenkeleden deli gibi korkuyor olursa? kertenkele fobisi olan kadın gördüm ama erkek görmedim.
erkekler arasında çok yaygın mıdır bu korku, böyle bişeyin benim başıma gelme ihtimali nedir?

ek: bir de istanbul'da ruhsel dışında tavsiye edebileceği bir dövmeci tanıyan var mı? ressamlığı da olan biri olsa iyi olur çünkü bayağı bi tarif edicem şu tarzda çizilecek, şöyle bir havası olcak, şu renkler kullanılacak falan diye.

 
eski çalıştığım yerde kertenkele fobisi olan biri vardı 40lı yaşlarında, öyle ki iş yerine kertenkele girmiş bir sefer ve adam işe gelmemiş gidene kadar.


  • ymerdiveni  (27.08.09 13:35:31) 
neyse ki benim için yaşlıymış :)


  • hayali arkadaş  (27.08.09 13:36:35) 
ne yani daha hiç tanışmadığınız birinin sevmeme ihtimaline karşı, hayatınızda sizi etkileyen tek imgeden vaz mı geçeceksiniz. pfff yapmayın yaa.


  • pinking of you  (27.08.09 13:37:17) 
ayrıca evet pinking'e kesinlikle katılıyorum. sonuçta dövme ile fobinin pek bi bağı yok. kertenkeleniz var diye öpüşmeyeceksiniz vb. gibi bir mantık olamaz sonuçta. hayatınızın sonuna kadar taşıyacağınız bir imge yaptırmışsanız, sevgili kişinin de bunu kabullenmesi ve buna saygı duyması gerekir. aksi hali zaten... şey saçma yani abi...


  • ymerdiveni  (27.08.09 13:42:03) 
Ben olsam önce kalıcı dövme ve geçici dövme yani kolpa dövme arasındaki farka bakardım.

Yoksa ben yıllarca bir resmi bedenimde taşımak ister miyim bilemiyorum.

Bu arada ben kertenkeleden korkmuyorum, kuyruğu kopup yeniden çıkan komik bi şeyden niye korkalım ki :-)

Ek: Bu ikinci mesajım duyuru sahibine wink wink yaptığım :-)
  • Karluk  (27.08.09 13:43:01 ~ 13:44:53) 
pinking of you ve ymerdiveni, haklısınız ama vazgeçeceğimi söylemedim, bir merak diyelim mi buna? istatistik ihtiyacı ya da.


  • hayali arkadaş  (27.08.09 13:45:11) 
dövme yaptırmayanın anlayabileceği bi olay değil. 2 ay sonra dövmenizin varlığını unutur birden hatırlarsınız. öyle ömür boyu taşıma bilmem ne gerginliği yaptırana kadar. olduktan sonra sıradan basit ve önemsiz geliyor.


  • bore  (27.08.09 13:49:53 ~ 13:58:20) 
@karluk: eminim istediğime. 13 yıldır bekliyorum ilk defa bişeye "aha işte bu" dedim.
diğeri hangi başlıktı?

  • hayali arkadaş  (27.08.09 13:54:11) 
@bore-hah işte aynen onu istiyorum. bi nevi introjection hedefi.


  • hayali arkadaş  (27.08.09 13:56:08) 
@hayali

kolumdaki dövmeyle arada aynada karşılaşıyoruz. selam veriyorum, o da el sallıyor. öyle diyeyim sana. bu bana özgü bir olay değil, eşşehin hamına su kaçırmış koca dövmelerini unutuyor insanlar içlerinden bi kaç tanesi arkadaşım hatta. sadece belki şöyle birşey sıkıntı yaratır. eğer açık alenen ortalıkta ve müstehcen veya çok aykırı bir dövmeniz varsa bayabilir sıkıntı yarattıkça farklı ortamlarda pişmanlık duyabilirsiniz. gizli dövmelerde ise (burada gizliden kast mesela kolun tşörtle kapandığı noktalar) pişmanlık neredeyse sıfır. hatta nacizane tavsiyem karakterinizi bilmem ama, hevesle aleni bir dövme yaptırmayın, gizli dövme olsun. göstermek isterseniz sıyırırsınız. ne b'ileyim buradayım diye bağırmayan dövmeler daha hoş daha estetik. elinin üstüne dövme yaptıranlar var, sırf dövmem var bakın olsun diye. saçma! gizli dövme candır.
  • bore  (27.08.09 14:03:56) 
@bore-haklısınız bunları az çok düşündüm aslında, mesleki açıdan da sorun yaratacağı durumlar olabilir zaten ben de kolumun üst kısmına yaptırmayı planlıyorum.


  • hayali arkadaş  (27.08.09 14:10:52) 
bahsini ettiğiniz şey cezmi ersöz'ün annelik oyunu bitti'sindeki bir öyküyü hatırlattı. koynunda semender besleyen bir kadın vardı. o öyküyü bi bulup okuyun, belki fikir edinebilirsiniz. ama gerçek kertenkeleyle dövmesi arasında fark olsa gerek tabi (kitap.antoloji.com):

"Sanki bütün bunları kendine söylüyor, kendinle konuşuyor gibiyid. Doğruldu, semenderini su bardağının içinden usulca alıp göğsüne yerleştirdi. Semenderin kulağına yavaşca, 'Sakin ol bebeğim, sakin ol, yok bir şey.' dedikten sonra üstünü giydi. Sonra o da bir sigara yaktı, sonra da bakışlarını gece lambasının gölgelere boğduğu odasının tavanında bir noktaya dikerek konuşmaya devam etti: 'Biliyor musun, fotokopiyle çoğaltılmış gibisiniz. Duygularınız hep önceden kurgulanmış. Bana benzer şeyleri söyleyip sonra da benimle sevişmek isteyen, ama göğsümdeki semenderi görünce hemen hemen aynı tepkileri gösteren o kadar çok erkek oldu ki, artık her şeyden ve herkesten umudumu kestim... Gece aldıkları alkolün etkisiyle benim için ölmek istediklerini söylerler, buradan giderken de cüzdanlarını kontrol ederler, yerinde duruyon mu diye..."
  • boshi  (27.08.09 14:53:50 ~ 14:54:25) 
@boshi-cezmi ersözü sarhoş edip evire çevire dövme isteğimi kamçıladın.
rüyada kertenkele ilkel ihtiyaçları ve aynı zamanda bunlarla ilgili duyulan kaygıyı simgeliyor. o alıntıyı burdan bakarak okuyunca ilginç oldu.

  • hayali arkadaş  (27.08.09 15:40:31) 
kertenkeleden tırsan erkek vardır tabii ki ama kolundaki kertenkele dövmesinden tırsacak adam sayısı oldukça azdır, kayda değmez derim.

kertenkele değil de, genel olarak dövmeden hoşlanmayan / dövmeyi onaylamayan adam popülasyonu bence çok daha büyüktür. insanların reaksiyonunu değerlendireceksen bu daha önemli bence.

benim tavsiyem ise şudur: ömrün boyunca vücudunda taşımak isteyeceğin bir imge varsa yaptır gitsin. beğenmeyen gider, tırsan kaçar, kalan sağlar senindir.
  • burasi kasiyo msn var mi  (27.08.09 16:31:26) 
www.cebecizade.com


  • lizard queen  (27.08.09 16:36:56) 
önce çakmasını yaptır 3-5 ay çıkmayan dövmeler var biraz deneyip taşıdıktan sonra üstünde bıraktığı etkiye bakarsın hoşuna gittiyse gerçeğini yaptırırsın,baktın sarmadı kirpiye,börtü böceğe dönersin.


  • sirincem  (27.08.09 17:14:51) 
aslında kendim isteyip istemediğim konusunda bi soru işareti yok kafamda.


  • hayali arkadaş  (27.08.09 17:44:50) 
kertenkeleden korkulur mu yahu, kobradan korkun.


  • ermanen  (27.08.09 17:48:55) 
Ben jaguardan kaplandan falan da korkardım sanırım, iyi ki ülkemizde yok. Ama kaplan dövmesi olan insan hiç korkmam. Aslında kaplan da görsem mecburen benim de ona saldırmam ve öyle ölmem gerekeceğinden belki de korkmuyorumdur, ama yok ya korkuyorum yani sadece kaçınca da ağzımıza sıçacağı için kaçmamak lazım her türlü öleceğiz

demek istediğim kişiolu kertenkeleden korksa da dövmesinden korkmayabilir

bu arada hayali arkadaş ikinci mesaj aramızda kalsın winklerim çok sönüktü bilmeye değmez.
  • Karluk  (28.08.09 02:23:16 ~ 02:33:01) 
@karluk-kaplandan kork zaten bi zahmet


  • hayali arkadaş  (30.08.09 22:46:44) 
valla hayvanat bahçesinde gördüğümde doğal olarka korkmadım doğal ortamında görmediğim için de görmeden korkarım demek istemedim ama korkacağımı düşündüğüm için "sanırım" dedim ki zaten korkarım. afedersin ama kaplan falan adamın ağzına sıçar, şansım da olmaz hiç ama mücadele etmeden kimse bilemez ne olacağınıç yok yok "bu uçmuş" demeyin, çünkü kaplanı doğal ortamında görecek adamın elinde mutlaka silahı vardır, ha zaten kaplansa bu adam hindistanın yağmur ormanlarında jaguarsa brezilyad falandır elinde kaması vardır akıllı olsun bi de sivri bıçak alsın yanına pek şansı olmaz ama sokuştursun aslana kaplana kaçınca her türlü sıçar adamın ağzına çünkü bu canlılar

ne diyorduk? yani adamın fobisi olsa bile bu resiminden bile rahatsız olacğaı anlamına gelmez. evet
  • Karluk  (30.08.09 23:24:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.