[]

olası bir trafik kaza sonrası(ufak caplı)

Öncelikle umarım kimsenin başına bir bela filan gelmez.
sadece trafik ışığında vs ufak araba sürtmelerinde merakım.
Atıyorum eleman arabanın arkasına hafifçe sürttü, hatta ileri gideyim, biraz göçmeye sebep oldu diyelim.
İlk hamlemiz direkt dışarı çıkıp foto çekmek mi oluyor? foto olayı sigorta olayıyla alakalı mı yoksa polise boyle boyle oldu demek için mi? Telefonun şarjı bittiyse peki?
Geçen gün kuzen aynı durumu yaşamış. eleman ile sözlü anlasarak yollarına devam etmişler. En iyi çözüm sanırım bu olaylarda, muhatap ile anlasmaktan gecıyor.
Tekraren. allah herkesi kazaya belaya karsı korusun..

 
iki kişi kaskoyu araya sokmadan halledelim dediyse fotoya gerek yok ama her ihtimale karşı foto çekerim ben. şarjım bittiyse diğer sürücüden çekip bana yollamasını isterim yada en kötü etraftaki birinden çekmesini isterim mail atmasını falan isterim.


  • basond  (28.03.15 18:55:51) 
karşılıklı kaza tutanagi doldurup kroki ve kaza yerini cizip olaylari karsilikli anlatıp imza altina alacaksiniz.

sonra birbirinize ruhsat ehliyet ve sigorta police fotokopilerini vereceksiniz.

zaten haksiz olan sucunu kabul edip tutanakta "vurdum, çarptım" yaziyorsa bir problem yok.

kimin suclu olduğuna dair tartisma varsa fotograf iyi bir delil. ama yine de sart degil.

kroki ve araclarin ciziminden kimin suclu oldugu belli olur.

krokide girilmez, dönülmez yol vs gibi suçu belli edecek ayrıntılara dikkat etmeli.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (29.03.15 09:14:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.