[]

Türkiye'ye göç eden Suriyeliler

Merhaba arkadaşlar bir ödevim için yardımlarınıza ihtiyacım var.

1)Suriyelilerin göçü hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizi olumsuz-olumlu etkileyen açılar var mı? Nedeniyle cevaplarsanız sevinirim.

2)yaşınız ve mesleğinizi yazarsanız sevinirim.

teşekkürler

edit : arkadaşlar bir soru daha eklemeliyim.. göçmenlerin dinlerinin müslüman olması sizde bir sempati yarattı mı?

 
1) olmamalı, olumsuz etkiliyor, dilenci görmek istemiyorum her üst geçitte. ayrıca pislik ve umursamaz insanlar. ceplerinde sürekli kesici alet taşıyorlar. ters düştüğünüzde sizi bıçaklar ve arkasına bakmadan giderler ve polis hiç bi bok yapmaz çünkü suriyeli...

2) 23 öğrenci
  • masa penisi  (28.03.15 12:59:28 ~ 12:59:45) 
bilkent yolu üzerinde olan ışıklarda var 2-3 tane her gün, bazen duran arabaların camlarına vuruyorlar mendil satamayınca, benimkine de vurdular, bir şey yapamıyorsun haliyle çünkü sana zarar verse kolayca ortadan kaybolabilir ne kağıdı var ne bir şey. rahatsız edici bir durum, özellikle sayılarının 2 milyona yakın oldugunu varsayarsan.

23 öğrenci
  • fransizkalanadam  (28.03.15 13:04:39) 
İyi düşünüyorum, olumlu etkiliyor, avukatım göçmenler sürekli suç işlediği için bana iş çıkıyor.


  • ludovico  (28.03.15 13:06:08) 
1) - İlk 5 sene işsizlik,sefalet, göçebe hayat, aşısız gelen bir sürü insanin topluma hastalık bulaştırması, toplama kampı ayarında göçmen kampları, bir sürü kendi içlerinde toplumsal sorunlar, hastalıklar, egitimsizlik vb. sosyal eksiklikler.

- ilk 10 sene bu insanları göçebelikten büyük kentlere yerleşmeye başlayacaklar. Kentlerde suriyeli mahallesi gibi yerleşkeler oluşacak. Erkekler Hırsızlık, kapkaç,uyuşturucu vb. basit suçlardan başlayarak palazlanacaklar. Kadınlar fuhuş, ikinci üçüncü eş olarak toplumda dejenerasyon yaratacaklar. Bu arada bugun cocuk olarak gelenler artık buyup delikanlı olup racon kesmeye başlayacaklar.

-15 sene içinde Türkiye de Suriyeli mafyası gibi postansiyel oluşmuş olacak. Kacak sigara, uyuşturucu,korsan işler vb ticari değeri olan ne varsa tüm pis işler bunlardan sorulmaya başlanacak. Ülke toplumsal olarak suriyeliler ile tamamen dejenere olmuş olacak.

-Bu konu universitelerde tamamen tez konusu olup beşeri bilimciler tarafından göçün başladığı günden ıtıbaren takip edilmelidir. 50 yıl sonra kitaplar bile yazılabilecek bir sonun başlangıçını yaşadığımızı düşünüyorum.

2) İşsiz- 55
  • paudi  (28.03.15 13:11:19) 
bigün arabamı parkettim markete gidicem.. karşıdan suriyeliye benzer bi adam geldi. tam yanıma geldi "pardon" dedi, "kardeş vallahi bıktım sizden, koca adamsın çalışsana utanmıyon mu para istemeye vs vs" diye carladım adama. meğer türkmüş "abi ne bağırıyon, çocuk hastenesi varmış burda o nerde diye sorcaktım, suriyeli değilim ben" dedi. özür diledim, gülüştük gitti.


ama alayına olumsuz bakıyorum, çünkü artık mağdurluktan çıktılar, artistlenmeye başladılar.

33-medya
  • prompter  (28.03.15 13:26:48 ~ 13:32:29) 
keşke gücümüz yetse savaştan kaçan insanları evlere yerleştirip güven içinde yaşamalarını sağlasak.

ama sen bunların hepsini ülkeye doldur, yatacak kalacak yer temin etme, resmi olarak çalışmasına izin verme, ihtiyaçlarını karşılama

sora bunlar, hırsızlık yaptığında, dilencilik yaptğında, gasp yaptığında bütün suçu suriyelilere at

ortada ki kaosun tek sebebi iktidardır.

25 memur
  • adios panchos  (28.03.15 13:28:36) 
1- sınırda tampon bir bölge oluşturmalıydı böyle çil yavrusu gibi dağılmamalılardı diye düşünyorum. sebepler aşikar pislik, şuç, denetimsizlik, adam suç işlese takip eden yok. memleketim sınırdan oldukça uzak bir yer kaç tane cinayet işlendi...ara ki bulasın.
suriyelinin zengin olanı zaten avrupadaydı veya gitti bize kalanı maalesef çeri çöpü, yeterince fakir, eğitimsiz, sorunlu bir ülkeydik daha da beteri olacağız. hiç onaylamadığımız birilerinin savaş sevdası üzünden milletçe bedel ödüyoruz.
2- biyolog, 31
  • niye ama  (28.03.15 13:31:32) 
Ben Hatay`da içlerindeyim .
Hep eleştiririz onları ama hangi birisini tanımaya ,anlamaya gayret ettik ? Böyle savaştan kaçıpta zor durumda olanlar için ne yaptık ? Bu sorular cevapsızdır çok zaman . Aklımızda kalan ,suriyeli denilince sağda solda dilenenler, suç işleyenler...
Anlamak bu kadar mı zor ,onlarda insan .Ben bir çoğunu tanıdım,tanımaya devam ediyorum.içlerinde yaramazlıklar yapanın yanında ,kendilerine kucak açan bu vatana , millete dua eden de var içlerinde.Polise iş çıkmasın diye haksızlıklara katlanan da.
Bembeyaz kağıdın üstündeki siyah noktaya ,noktalara takılıp kalmışız maalesef. Hep onların verdiği ağırlıktan,başımıza çıkardıkları işlerden bahsediyoruz da neden bizim onlara yaptıklarımızdan bahsetmiyoruz? Ev kirası fiyatlarının bir kaç senede ikiye katlanıp böyle zor durumda olanlardan bunu istemek maalesef bize ait bir davranış şekli.kaldı ki bizim için için dolar ne kadar değerli ise tl. de onlar için çok değerli. Sonra yine ucuz iş gücü diye(zaten sigortaları yok) onları çalıştırıp ayda yaklaşık/ortalama 400 - 450 tl. vermek.asgari ücretin yarısının da altında bir ücret ve bu işler çok zaman günde 8 saati aşabiliyor. Ya da bu hak ettikleri parayı vermeyip ortadan kaybolmak .Bunu da yapanlar var.
Gelmeleri çok iyi oldu.Orada ölmemeleri için bu gerekliydi sonuçta . başka ülkelerin yapmayacağı misafirerveliği savaşın çıktığı andan beri yapıyoruz.

Bu arada arap değilim. Yaş, 33.
  • 1adam  (28.03.15 16:16:40) 
1: geri gönderilmeleri gerektiğini düşünüyorum. hümanizm bir yere kadar. tamamen olumsuz bir durum hem biz hem de onlar için. güvenlik, sağlık vb. gibi her türlü toplumsal durumlarda olumsuzluk yaratıyorlar. olumlu oldukları hiç bir şey yok. müslüman olmaları da pek umurumda değil.
2: 27 mimar

  • faaip de oiad  (28.03.15 17:31:52) 
1) sokaklarda dilendirilmelerine vicdanen karşıyım. derli toplu kamplar yapılmalı ve yayılmaları önlenmeliydi (onların iyilikleri için). ülkelerindeki durum nispeten normale döndüğünde gönderilmeliler. aksi takdirde burada ya açlıktan, ya da ırkçı linçlerden, ayrımcılıktan ölecekler.

2) 29 özel sektör.

3) dinlerinin benim için bir önemi yok.
  • uuth  (28.03.15 17:36:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.