[]

arabayı şu şekilde kaldırıyorum. hata mı ediyorum?

Yarın direksiyon sınavım var. Ilkinde geçemediğim için çok tedirginim. Ben arabayı şu şekilde kaldırıyorum:
Debriyaj ve frene basıyorum. Once frenden sonra debriyajdan yavaş yavaş çekiyorum. Bu arada vites birde. Hatalı mıyım?



 
isin mekanik kismini bilenler daha iyi yorum yaparlar ama kimse yazmamis diye yaziyorum. söyledigin sekilde bi sikinti yok, yalniz arabanin aniden öne ziplamamasi ya da titrememesi icin debriyaj gaz ayarini iyi yapman lazim. debriyaji komple birakmadan önce arabanin kütlesinin ivmelenmesi lazim. bana bu sekilde anlatmisti direksiyon hocam.


  • ben de  (28.03.15 01:10:33) 
Direksiyon öğretmeni olarak ben adaylara pratik olsun diye şu şekilde öğretiyorum. Özellikle rampalarda ayağını debriyajdan yavaş yavaş çek ta ki araç titreyene kadar titrediği anda orada tut bırakma debriyajı ve frenden çek ayağını sonra gaz ver ama çok az ve sabit. araç hareket etmiyorsa bir tık daha çekebilirsin debriyajdan. araç hareket ettiyse ivme kazanana kadar pedal pozisyonlarını koru. İvme kazanınca araç debriyajı bırak ve gaz ver. Ve unutma aracı her durdurduğunda vitesi 1 demi diye kontrol et.


  • pinman  (28.03.15 01:10:44 ~ 01:23:47) 
Araç eğimli bir yoldaysa ve önce frenden ayağını çekersen debriyaj kavrama noktasına gelene kadar araç kayabilir. Bunun olmaması için önce yarım debriyaj (kavrama noktası) olana kadar ayağını ayarla sonra freni bırak ve araç harekete geçsin. Bunu yaparken araç stop eder diyorsan da frenden ayağını çekince hafif hafif gaz ver ki devri düşmesin aracın..


  • EkimBebesi  (28.03.15 01:12:58) 
arkadaşlara ek olarak, yokuşta iken debriyajı bırakırken arabaya bol gaz verebilirsin. bırak bağırsın, yokuşta stop etmenden iyidir.


  • mattiadestro  (28.03.15 01:44:59) 
kavramaya baslamadan freni birakmaman lazim.


  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (28.03.15 08:19:18) 
yol duzse veya yokus asagiysa frenden cek, debriyajdan ayagi kaldirirken minik dokunuslarla gaz ver araba hafif hareketlendiginde debriyaji daha narin birakmaya basla gazi arttir sonra debriyajdan yine narince olmak kaydiyla tamamen cekebilirsin.

Yokus yukari el freni kullanmak sinavda yasak oncelikle onu soyleyeyim. En rahati el freni aslinda. Neyse yokus yukari debriyaj frende ayak, debriyajdan cekiyoruz narince, araba hafif titrediginde frenden bir anda gaza goturuyoruz sag ayagi. bu esnada debriyaj sabit kalabilir. Harekete basladiktan sonra debriyajdan hafifce kaldirirsin. Yokus yukari gazi fazla vermek iyidir. Ama fazla gazdan bagiriyor ama yine de gitmiyorsa veya geri kayiyorsa debriyajdan biraz daha kaldirmak gerek
  • signore  (28.03.15 08:24:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.