[]

Access point

Merhaba, araştırayım dedim pek anlamadığımdan işin içinden çıkamadım. İnternetimizi taşınacağımız eve taşıtırken evin yarısında fiber Superonline olan interneti çekmediğini fark ettik, bizim sitede olağan bir durum olduğunu söylediler. :/ Acess point alarak salon haricinde çekmeyen yerlerde kullanabileceğimizi söylediler ve tp link önerdiler. Ama iki yere sorduk hepsi de birbirine yönlendiyor fiber için uyumlusunu bulamadık.

Öncelikle başka bir şey işimize yarar mı ya da önereceğiniz marka model var mı? Modemin markası HUAWEI.

İnternetten almak için bakındım ama dediğim gibi uyumluluk konusu özelliklerden anlamadığımız için sorun oluyor.

 
şimdi bilgecim,

olay şudur. access point adından anlaşılacağı gibi ERİŞİM NOKTASIDIR.haliyle bağlantı türü ile (fiber/adsl) ilgisi yoktur.

senin bir modemin vardır modemin bu bağlantıyı alıp iletir yada dağıtır. AP denen arkadaş, bu modeme yada networkdeki bir cihaza bağlanarak o bağlantıyı daha ulaşılabilir hale yada kablosuz hale getirir.

AP olarak linksys(cisco) ürünlerine bakabilirsin, bu ap'yi modeme bağlarsın ve sinyal alanı genişler.

anlaşıldıysa dağılabiliriz
  • mrvengeance  (27.03.15 23:59:03) 
Anlaşılmayacak bir şey yok tabii ama almaya kalktığımda fiberse olmaz dedikleri için alamadım. -_-

O zaman bir linksys ürünü alıp kurcalamak en iyisi sanırım. Teşekkürler.
  • bilgee  (28.03.15 00:02:56) 
fiber ttnet fark etmez ap de. ap senin wifi ağını güçlendirir modemine gelen kablonun fiber veya bakır kablo olması farketmez.


  • mrthany  (28.03.15 01:17:55) 
Peki AP ile modem arası network kablosu mu oluyor wireless mi? Her ikisi de mümkünse tavsiyeniz?


  • turkuaz  (28.03.15 01:43:46 ~ 01:44:12) 
@turkuaz

bildigim kadari ile her ikisi, hatta priz ile baglantili olanlar bile var.

alacaksaniz linksys almaya calisin.
  • sabirstone  (28.03.15 02:33:09) 
çocukları pistten alalım lütfen.

wireless yapılmak istenirse onun adına "bridge" denir, modemden aldığı sinyali güçlendirir. ap'nin bridge desteklemesi gerekir.
  • mrvengeance  (28.03.15 11:47:05) 
www.linksys.com

Bunu aldım ama kurulumunu bir türlü yapamadım. Kılavuzdaki talimatları izledim(10.100.1.1 buna girip ayarlarıyla falan oynadım talimatlar üzerine vs), cd'yi takıp oradan kurmaya çalıştım yok hep bir yerde tıkanıyor ya modemi görmüyor ya da oldu gibi gözüküyor ama bağlantı aynı. Superonline'ı aradım bir şey yapamazlarmış AP teknik servisine ulaşın dediler ama teknik servis bulamadım şaka gibi. Ne yapabilirim?:/
  • bilgee  (30.03.15 15:39:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.