[]

Sağ Üst Bacak, Topa Vuramıyorum?

uzun zamandır futbol oynamıyordum. 4 haftadır tekrar oynamaya başladım. sol bacağımda veya ayağımda sorun yok. normalde sağlak biriyim. sağımla topa sert vurmaya kalktığımda üst bacakta yırtılma gibi(teknik olarak nedir bilmiyorum) bir acı hissediyorum.

sağ bacağım çok güçsüzleşmiş. eskiden bisiklete de binerdim, onu da bırakınca böyle oldu demekki. gerçi solda aynı etkiyi görmeyince acaba kronik mi diye düşünmeye başladım. başlarda ısınmadığım için sandım, ama sahaya 30dk yürüyerek gidiyorum 2 haftadır ama yine de aynı.

sert vurmak istediğim anda gelen o acıyı nasıl önlerim? bu sağ bacağı nasıl kuvvetlendiririm tekrar?

ek: sert vurduğumda çok acıyor ve bir daha sert vuramıyorum zaten. hatta ilk maç baya topallayarak oynamıştım. top ayağıma geldiğinde sola çekmeye uğraşıyorum riera gibi :) maçtan sonra da ağrısı 2 gün( ilk 2 maç 4-5 gün) geçmiyor.

 
yürümek ayrı açma germe hareketleri falan ayrı. sahaya varınca bildiğin 3-5 hareketle en azından ısındır kasları. maç içerisinde daha rahat hissedersin. yine maç öncesi birkaç şut at ya da topsuz şut atar gibi sağ bacağını kendini sakatlamayacak şekilde boşa salla.

maç mı yapsak beyler? :)
  • bass solo take one  (26.03.15 23:43:52) 
ısın hocam ısın.
kendi çapında kondisyon sıkıntısı yaşıyorsun.
hamsın.

daha ciddi sorunlar yaşabilirsin zorlarsan.
gaza gelme.
  • protrek  (26.03.15 23:57:47) 
abi sert vurduğumda çok acıyor diyorsun, bunun ısınmakla geçeceğini nasıl düşünüyonuz?

aynısı bana da olmuştu. farklı bir spor dalıydı -kickboks- ama olay aynı. ısınmadan zorladığım için ödem olmuş. uzun süre antrenman yapamamıştım (3-5 ay, tam hatırlamıyorum). her gün voltaren sürdüm. sonra yavaş yavaş başladım ve bir daha öyle bir sorun yaşamadım.

ısınmadığınız için oldu muhtemelen, o ayrı. ama bundan sonra ısın bi şey olmaz da demeyin yani, ciddi sakatlıklar bunlar arkadaşlar :) fark etmeden ileri boyutlara varabilir. klişe olacak ama doktor görmeli
  • ack3000  (27.03.15 00:10:30) 
Ödem + 1. Fizyoterapist masaj ile dağıtabilir.


  • arnold schwarzeneger  (27.03.15 07:54:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.