[]

internette virüslü olmayan bi şey var mı?

ne zamna bi oyun yaması, patch vs indirsem. İstisnasız hepsine malware diyor virüs programı. Oyunun dosyalarını değiştirdiği için mi öyle diyor sizce? Bi kere dinlemeyip beyaz listeye alıp devam ettim yama sorunsuzca çalıştı. Ama bilinmeyen kaynağın yaptığı her eklenti her setupa virüs diye uyarı veriyor arkadaş.




 
Düzgün bir virüs programı edini ya da hiç kullanmayın, virüs programı gereksiz bir şey asıl önemli olan interneti ve bilgisayarı doğru kullanmak. Dikkatli olmayı, hangi kaynaklara güvenmeniz gerektiğini ancak deneye yanıla öğrenirsiniz. Eğer çok saf değilseniz kendilerini belli ederler zaten.

Yıllardır antivirüs programı kullanmadım ve kendimi bildim bileli hiç bir hesabım çalınmadı. Eskiden elbette bilgisayarı format atacak duruma kadar getiren virüslerle karşılaştım ama antivirüs programları yüklü olsa da oldu onlar zaten. Artık senelerdir rahatım, hiç bir sorunum olmadı.

Edit: Crack reverse enginering kullanılarak oyunun dosyalarını değiştirilmesidir, hiç bir "yazılım geliştirici" kalkıp virüs yazıp serial çalıp bir de bunları satmaz, satamaz. İki kopyala yapıştırla çalınacak bitecek bir şeyi kimse satın almaz.
  • mindwars  (26.03.15 16:42:46 ~ 16:50:03) 
Legal kanallardan indirmiyorsan virus olmasi normal. crack/hack sitelerindeki "serial" lar bu yolla caliniyor. yazilim gelistirici bir oyun icin patch gelistiriyor, icine virus gömüyor, oyunun serialini caliyor ve sonra bu seriali crack siterine satiyor.

Eger legal kanaldan indiryorsan, oyun/patch dagitimcisina durumu bildir.
  • emrahday  (26.03.15 16:43:47) 
internet ortamında güvenle dolaşabilmek diye birşey yok. illa girdiğin sitede adware/maleware dolanacak. girdiğin sitelerden sağlam bir şekilde çıkabilmek için antivirüs programı şart. illa indirecem diyorsan da indirdiğin dosyayı sandbox ile aç ki virüsler sandboxtan dışarı çıkamasın.


  • cetoxim  (26.03.15 17:28:11) 
Crack programları virüs olarak algılanır normaldir.


  • vendorth  (26.03.15 18:03:48) 
vendorth, aradığım cevap bu. Gerçekten virüs olmasa bile crack ya da oyun dosyasını değiştiren unoffical yamaların hemen hemen hepsini virüs olarak görüyor benim program.


  • oddyseus  (28.03.15 17:56:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.