[]

yeşil pasaport + vize ,üstüne bir de oturma izni mi?(italya)

merhabalar,başlıkta belirttiğim gibi oturma izniyle uğreşmak istemiyorum 4- 4.5 ay kalıcam italya da erasmus öğrencisi olarak. oturma izni almam lazımdı madem niye vize aldım, 145 günlük vizem var ne işime yaradı o?
Kestirmeden sorayım oturma iznini almasam nolur?
gir çık vs bir şekilde tolere edilebilir mi?


 
5 dakilalık iş idi belçikada, prosedür sadece diye biliyorum. Başının ağrımasından iyidir.

not: eski bir erasmus öğrencisi.
  • busuta  (26.03.15 11:23:34) 
italyada uğreştırıcı bir iş, en az 150 euro da maliyeti var. 11. ayda iznini alan da var 2. ay da da çok belirsiz bir süreç yani.


  • sorryru  (26.03.15 11:26:19) 
almayıp dönenler var sanırım, ama sen yine al sorun çıkmasın. 5 dakikalık iş değil maalesef italya'da hatta belki sen dönene kadar çıkmayabilir bile :D ama sen geldikten sonraki 8 gün içinde başvur yine kafan rahat olsun.


  • gizemlikovboydankacankertenkele  (26.03.15 11:27:57) 
geleli 8 günü geçti bile ,başvurmayacaktım şimdi şimdi içime sinmemeye başladı:)


  • sorryru  (26.03.15 11:30:39) 
Okula erasmus için kayıt yaptırmış olsan da oturma iznini isteyecektir. Bankada hesap açmayacak mısın? Oturma izni ister, tek başına ev kiralayayım desen o da oturma izni ister, belki okul süresince kendine bir staj ayarlarsın o da oturma izni ister. Gerektiğinde başvururum dersen niye bu kadar geç başvurdun der. Üstelik eğer sen senelik sağlık sigortası gösterirsen senelik oturum alma ihtimalin var bu da erasmus sonrasında da oturum bitene kadar avrupanın istediğin yerine vizesiz gidebilirsin demek. Vs vs. Oturma izni almak zor değil bi postaneye gideceksin max yarım saat( sıra beklemeyeceğin nispeten daha ufak bir postane seç) bir de randevuyla parmak izi vereceksin. Sonrasında bilgilendirecekler alacaksın oturma iznini. Masraf kısmı ayrı, her sene kol gibi giriyordu..


  • nwnd  (26.03.15 12:33:34) 
Bu arada milanodaysan 2ayı neredeyse hiç geçmiyor gelmesi.


  • nwnd  (26.03.15 12:34:50) 
milanoda 2 ayda alirsin oturumunu. islemleri bildikten sonra kastiran bir yani yok. nwnd nin dedigi nedenlerden dolayi sen basvur permessoya, nolur nolmaz


  • no christ requires  (26.03.15 13:24:01) 
Yurtta kaliyorum codice financale veren eden olmadi,hatta okula kaydim yapilirken tax code dedim gerek yok ki dediler. onu almak icin de postaneye mi gitmek lazim? banka hesabi vs actirmiycam da. Ulkeden cikis yaparken bir arkadasima sormuslar digerine sormamislar oturma iznini bukadar keyfi birsey beni gerdi.


  • sorryru  (26.03.15 14:12:40) 
agenzia delle entrate

codice fiscale cikartmak icin gitmen gereken yer burasi.
  • no christ requires  (26.03.15 18:15:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.