[]

uygulama yazma

çok fazla bilgim olmadığı için sormak istedim
bir işimiz için uygulama yaptırmamız gerekiyor fakat uygulama yazma işi nasıl oluyor,biz oturup zaman harcasak istediğimiz gibi bir uygulama yazabilir miyiz?
nasıl yapılır? nerden yapılır? konunun uzmanı olmak gerekir mi?


 
iş ne? uygulama hangi platformda olacak? veritabanlı bir uygulama mı? konuyla alakalı hiç mi bilginiz yok?

soruyu sormuşsunuz ama üzerine düşünüp yorumlanacak temel bilgileri vermemişsiniz. nedir bu uygulama?
  • ghaash  (26.03.15 10:50:31) 
anket yapacağız
android yada apple fark etmez geniş bi kitleye hitap etmemiz gerekiyor.

  • coldnick  (26.03.15 10:53:22) 
bir anket için uygulama yapmanıza gerek olmadığı düşüncesindeyim. sen olsan sadece bir anket için uygulama indirir misin? ben indirmem.

bunun için internet siteniz üzerinden multiple platformda çalışacak şekilde dizayn edilmiş bir form işinizi fazlasıyla görecektir bence.
  • ghaash  (26.03.15 11:04:25) 
Android icin Java + Android API. iPhone icin ObjectiveC/Swift + mac API bilgisi lazim. Onun disinda database bilgisi, Http, Web Service (RestFul) bilmeniz lazim ki uygulamandan datayi servera gönderebilesiniz. Ayrica iPhone ve Android icin kullanilan programlama dilleri birbirinden tamamen farkli diller. Ögrenmek icin yazilim gelistirme temelinin üzerine bir de bu iki ayri ayri dili ögrenmek gerekli. Yazilim gelistirme bilgisi olan biri bu dillerden birini 3 ayda isinizi görecek kadar ögrenebilir. Hic bilmeyen biri ise 1 sene + 3 ayda isinizi görecek kadar ögrenebilir. Ayrica bu sirada cesitli gelistirme araclarina da yatkin olmak gerekli (xCode, Android studio, photoshop vs. )

Uygulama kaliteli ve problemsiz olsun isterseniz bu iste 3 kisinin uzmanlasmasi tavsiye edilir genelde. Android tarafinda 1 kisi, iPhone tarafinda 1 kisi, server tarafinda 1 kisi olarak.
  • emrahday  (26.03.15 12:27:22 ~ 12:30:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.