[]

Bu kediye ne yapılabilir? (capsli)

Kedi benden çok uzakta. Gözünde bu fotoğraftaki gibi bir şey varmış. Annesi reddetmiş bunu. Mahalleli kendi imkanlarıyla beslemiş büyütmüş filan ama gözündeki çapaktan sonra böyle bir şey kalmış. Oyuk gibi olmuş orası. Fotoğrafta gözüktüğünden daha kötüymüş.

İnsanlara pek yanaşmıyormuş kedi. Öyle yakalayıp kutuya koyup veterinere götürme şansımız pek yok diyorlar. En yakın veteriner de sanırım İstanbul Üniversitesi'nin Avcılar'daki Veterinerlik Fakültesiymiş. Bi de kutuya konsa bile araba olmadığı için yolda harap olacak sanırım.

Buna bireysel olarak bişey yapılabilir mi sizce? Neyle ve nasıl temizlesinler?

Veterinere götürürlerse ücretleri nasıl olur?

 
Sihirli merhem Terramycin ile.


  • angelus  (26.03.15 10:38:21) 
yakalamak yerine kutuya sevdiğini bildiğin bir yiyecek koyarsan daha rahat girer -klasik bir yöntem ama bazen hemen akla gelmiyor, ondan diyeyim dedim- çok bir şey tutmaz bence, operasyon falan olmadığı sürece. bir de bazı kedilerde bu kadar büyük olmasa da göz kenarında böyle yapılar olabiliyor, temizlenebiliyor aslında elle de kedinin canı yanabilir gene de, bazen çok yapışıyorlar çünkü, çapak gibi ama değil, hatta bazen temizlerken kanayabiliyor bile :( o yüzden veteriner temizlerse daha iyi olur tabi. bence cesaretli biri tutsun ensesinden atsın koliye, götürsünler avcılar'a, kendilerinin teramycin sürmesi her halükarda daha zor, yoksa iyi bir ilaçtır, o ayrı.

edit: aynı kirden burnunda da var gördüğüm kadarıyla, gözleri ve burnu akıyorsa, hasta olması ihtimali yüksek, onu da diyeyim.
  • pasp  (26.03.15 10:45:36 ~ 10:46:24) 
veteriner hekim değilim ama hapşırık aksırık, hırıltı, kafada denge problemi yoksa basit bir akıntı gibi görünüyor. annesi bakmadıysa yavrular gözlerini temizlemeyi bilmediğinden oluyor. akıntılı yerde bakteri üreyip göz çevresinde böyle görüntüye sebep oluyor. benim tavsiyem birkaç gün sipragut göz damlası kullanın. 2-3 güne iyileşmezse veternere götürürsünüz. damlayı kullanmadan önce gözleri kaynamış su ile ıslatılmış temiz pamukla silin. (her göz için ayrı pamuk kullanın) sonra birer damla damlatın. burun çevresini de nemlendirilmiş peçete ile silerseniz temizlenir. burundaki kısım yara değil akıntılardan kirlenmiş. gözle burun boşluğunun açıldığı yer aynı olduğundan göz damlası burundaki tıkanıklığı da açıyor.

ekleme: damlayı ilk iki gün 3-4 saat aralıkla sonraki günler 4-6 saat aralıkla yapmanız gerekir. 5-7 gün devam ederseniz iyi olur. yapmadan önce ve yaptıktan sonra elleriniz iyice sabunlamayı unutmayınız. burun çevresini peçeteyle temizledikten sonra baticon ile hafifçe silerseniz birkaç gün çevresindeki bakterilerden arındırmış olursunuz.
  • madarch  (26.03.15 13:53:17 ~ 14:04:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.