[]

Dolmakalem ile yazamama sorunu.

Arkadaşlar resimdeki gibi bir dolmakaleme sahibim. Şimdi kalemle yazıyorum o anda güzel yazıyor. Kapağını kapatıyorum 5 dakika sonra tekrar yazmak istediğimde mürekkep gelmiyor bir türlü. işte biraz bastırıyorum falan yazarken ama olmuyor. Önceden dandik bir mürekkep vardı ondandır diyordum. Yeni Diamine mürekkep aldım ama onda da sonuç aynı. Acaba ucuna zarar falan mı verdim? Bu durumda ne yapabilirim. Kalemi seviyorum ama yazmak işkence oluyor bazen. İnat ettim bu kalemi kullanacağım.

i.imgur.com
s21.postimg.org

 
kullandığın mürekkebin kalitesinden olabilir. ıslaklık olarak değişen tipte mürekkepler var. onları dene bir de.


  • safepassage  (26.03.15 09:55:34) 
kaleminizin ucunu temizleyin. eğer mürekkep doldurulan bir türse (mürekkep tüpü yerine) temizliğinin yapılması gerekir. kullanmadığınız süre içinde mürekkep bırakmamak gerekir. istanbulda iseniz büyük postane'yi geçince sağdaki yokuştan yukarı döndüğünüzde küçük bir kulübede dolma kalem tamiri yapan biri var. ona gösterin. dolmakalemin ucu bastırılmaz. mürekkep akışını sağlayan ucu bozmuş olabilirsiniz.


  • madarch  (26.03.15 10:04:13) 
@want2die yazmadan önce sallıyorum ve cebe ters koymuyorum.
@safepassage kullandığım mürekkep çok aman aman kaliteli olmasa bile gene de iyi bir mürekkep. Diamine syrah var şu anda içinde.
@madarch kalem doldurulan tipte evet. Yani mürekkebin içine kalemi daldırıp arkadan çevirince içine doluyor ya da kartuş takabiliyorsun. ben dolduruyorum ama. Ucunu ya da kalemi nasıl temizlememe mi önerirsin? Maalesef Eskişehir'deyim.
  • Dr_Stat  (26.03.15 11:33:16) 
kalem çok iyi kalite bir kaleme benzemiyor, bu tip sıkıntıları yaşamaya devam etmeniz olası.
temizlik için kalemin mürekkep kartuşunu söküp çıkarın ve geri kalan kısmını direk ılık suyla yıkayın. Ben tıkanıklıkları açmak için balon şişirir gibi üflüyor ve suyun ucundan çıktığından emin olouyorum.

Ek olarak Lamy Safari diye çok rahat bulabileceğiniz bir kalem var, dolmakalem kullanacaksanız onunla başlamak sizi rahat ettirecektir. 50 - 70TL aralığında bulacağınızı zannediyourm...
  • hacipsilo  (26.03.15 14:24:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.