[]

İnsanlardaki yağ oranı ölçümleri

Kilo duyurusuyla aklıma geldi,
bazen burada da görüyorum yağ oranım şu, şu olsun filan gibi. Bana da yaptılar bi ölçüm ama bence gayet dandik bişey
bu ölçümleri her yerde aynı cihazla, aynı yöntemle mi yapıyorlar? Bunun standardizasyonu var mı? Nette fotograflarda %x yağ yazan değerleri neyle ölçmüşler mesela?
(netten baktığımda 2 farklı yöntem olduğunu gördüm de pratikte olay nedir onu anlamaya çalışıyorum)

 
En pratik yöntem ayna yöntemidir. Aynadaki görüntüne bakarsın, mide kasları biraz belirginse problem yok demektir. Doğru yoldasın. İkincisi kaliper yöntemidir. Kumpas benzeri mekanik bir ölçüm aletidir, en doğru sonucu bu verir. Üçüncüsü de elektronik yağ ölçüm cihazlarıdır. Bu cihazlar vücuda elektrik akımı verir ve akımın yağdan kastan sudan geçişini belirleyip vücuttaki oranlarına göre sonucu çıkarır. En genel ölçüm bu olmakla birlikte kesin bir sonuç vermez, hata payı yüksektir.


  • angelus  (25.03.15 18:29:46) 
Bir de amerikan donanmasinin kullandığı bir formül var şu linkten ilgili ölçüleri verdiğinde sonuç çıkar. fitness.bizcalcs.com


  • ilkdefa  (25.03.15 18:34:19) 
@ angelus kadınım, mide kaslarım belirginleşene kadar kas yapmak için baya baya vücut geliştirmeci filan olmam lazım meraklısı değilim ama burada çok paylaşım görüyorum insanlar yazıyor ancak bunu hangi yöntemle ölçtüklerini yazmıyor kimse, neye göre fikir yürütüyorsunuz?

@ilkdefa
spor salonundaki cihazla %20 bulmuşlardı bu link %23 diyor fazla sapma olmamış bu durumda :)
  • niye ama  (25.03.15 18:42:14) 
ABD Kalp Derneği ve ABD Egzersiz Konseyi tarafından belirlenmiş bir standart var, ölçümde çıkan sonuçlar onlarla karşılaştırılarak sağlıklı olup olmadığınız hakkında bilgi sahibi oluyorsunuz.


  • angelus  (25.03.15 18:47:27) 
Bir de hidrostatik yöntem var. Su içinde vücut yoğunluğu hesabı yapılıyor. Ama Türkiye'de uygulamasını duymadım. Burada da yazanlar genelde angelus'un bahsettiği elektrik akımlı cihazla yapılan ölçüm sonuçları. O cihazların büyük kısmı da yanlış sonuç veriyor. Kadınlar için de yağ oranını takip etmenin en pratik yolu hala ayna.


  • arnold schwarzeneger  (26.03.15 07:55:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.