[]

Arkadaşlar yardım (yabancıyla skype görüşmesi)

Üniversite öğrencsiyim, staj için yurtdışındaki okullara mail atıyodum. Hollandandadaki en iyi okullardan biri olumlu geri döndü. Bayağı iyi bi okul. 2 aylığına beni alabileceklerini, katılırsam memnun olacaklarını söylediler. Beni tanımaları için skype görüşmesi yapacağız.

İngilizce çok güzel yazarım. Motivation letter filan akmıştım, ondan kabul ettiler muhtemelen. Fakat aşırı heyecanlıyım ve speakingim iyi değil. AKşam skypeta sıçarsam hayatımın fırsatını kaçırmış olacağım gibi.

Bi şeyler söyleyin beni rahatlatın arkadaşlar. Gerçekten heyecanlıyım, ne tarz sorular sorarlar ne demem gerekir, elim ayağıma dolaşmasın. Bu fırsatı kaçırmak istemiyorum.

Teşekkürler şimdiden.

 
boşuna heycanlanma kaybetsende bi sik olmuyor. Hayatında butur şeyler hep olacak. Ben bu sabah yataktan kalktıgımda işimde bir sürü problemlerim vardi. Bugün nasil bitecek bu problemler nasıl çözülecek diyordum. Bak akşam oldu şimdi eve gidiyorum.

emin ol o mulakattada bi cacik cikmayacak adamlar muhtemelen prosedürü gerçekleştirmek için yapıyorlar onu. Başlaması ile bitmesi bir olacak.
  • paudi  (25.03.15 17:50:31) 
Motivation letter elinin altında (hatta ekranda) olsun, sıkıştıkça oradan bir şeyler seçersin.

Gerilme çok, anlamadığın şeyler olursa "sesiniz net gelmiyor, tekrarlayabilir misiniz" diyerek tekrarlatırsın.
  • long live rock n roll  (25.03.15 17:57:32) 
Bir kaç örnek düşün kafanda, biri bölümle ilgili derslerinin iyiliği ile ilgili olsun, neden iyi, nasıl iyi , neler yaptın. notların iyi değilde yan atkitivete olarak neler yaptın. Diğeri caliskanlik, hakkıyla iş yapmak vs ile ilgili bir olay. Hatta zarar görsen bile doğru olandan vazgeçmemek falan. Diğer bir de neden hollanda ve o üniversitede çalışmak istiyorsun falan. İyi niyetini ve istekliligini göstermeye çalış. Şunuderim bunu derim diye plan yapmakta iyi, ama mutlaka hazirladigin hikayeleri Sanki konusuyormussun gibi yüksek sesle pratik yap. Telefonda bu sorular gelirse banko zaten 10 numara 5 yıldız geçer, şaşırdığın anlamadigi bir şey geldi, yukaridakilerden birini otomatik anlat :) hem vakit kazanırsın hem duraklamadan bir şeyler anlatiyorsun pozitif puan hanene.


  • ilkdefa  (25.03.15 18:00:59) 
cem'le mi konuşacaklar? kusura bakma dayanamadım.

kendi deneyimlerimden yola çıkarak konuşacak olursam, bende bu tip durumlarda önceden plan yapmak hiçbir işe yaramıyor. o anın heyecanıyla ne diyeceğini unutuyorsun, o an aklına ne gelirse onu söylüyorsun. önceden planladığın gibi gitmiyor.

ayrıca rahat ol, pratiğin olmadığı için konuşurken bülbül gibi şakıyacak değilsin ama rahatlıkla konuşursun. onların söylediklerini de anlarsın. ben de senin gibi yazılı ingilizcede yardıran ama konuşma pratiği olmayan biriyim. başta çok çekinsem de ingilizce konuşabiliyorum lazım olduğu zaman takır takır. motivasyon mektubunda akacak kadar ingilizcen varsa konuşuyorsun da. sen sadece pek deneyimin olmadığı için "yapamazsam?" diye korkuyorsun. ama ingilizceyi biliyorsun, rahat ol. sen de göreceksin zaten. "nasıl konuşuyorum lan ben" derken patır patır dökülecek cümleler ağzından.

sen pozitif düşünmeye ve kendini rahat tutmaya bak. gerisi gelir.
  • der meister  (25.03.15 18:06:42) 
Önceden belli başlı soruların cevaplarını hazırla. Örneğin, "Sen kimsin", "Neden burada staj yapmak istiyorsun, Türkiye'nin suyu mu çıktı", "Neden bu ülke", "Beklentilerin neler". Özellikle "Bize sormak istediğin bir şey var mı"ya soracak bir şeyler bulsan ne güzel olur. En azından bazı şeylere hazırlıklı yakalanırsın.

Ayrıca onlar da senin heyecanlı olduğunu biliyorlar. Bir arkadaşım "Şu an heyecanlıyım" deyince rahatlıyor, o itiraftan sonra rahat rahat cevap verebiliyor. Ben öyle bir şey söylersem, heyecan kapağını bir kez açmış oluyorum, sıktığım bilcümle heyecan o itiraftan sonra diz titremesi, diş takırtısı olarak geri dönüyor. Sen bunlardan hangisi isen ona göre karar verebilirsin.
  • aychovsky  (25.03.15 18:12:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.