[]

interstellar (spoiler içerir)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

filmin sonunda cooperın kızına gönderdiği formüller sadece dünyadan ayrılmaları için tesisi havaya uçurmaya yaramıyor muydu? ee bunlar dünyadan ayrılmamışlar başka bir gezegene yerleşmemişler hala ama her şey düzelmiş gibi bir tablo vardı ortada o nasıl oluyor?


 
tüm insanlar o istasyonda mı yaşıyor artık yani? dünyada kimse kalmamış mı? ben orayı az kişinin yaşadığı geçici bir yer gibi algılamıştım.

peki cooper döndüğünde yaşlı olan kızı orada değildi. bir yerden getirdiler. nerdeydi nereden getirdiler?
  • disfori  (25.03.15 17:00:28 ~ 17:03:54) 
benim bildiğim henüz gezegene gitmediler, gidiş yolundalar ve tek bir araç yok. birden fazla uzay aracı ile gidiyorlar. brand ise gezegende koloni kurmakla meşgul. hatta en sonda murph, brand için orda yalnız falan diyodu, gitmesi için teşvik ediyordu cooper'ı.


  • amour fou  (25.03.15 17:13:44) 
bütün insanlık o geçici satürn'ün yörüngesindeki istasyonda. brand'in gittiği yer ise asıl gidecekleri gezegen.


  • danica maupoissant  (25.03.15 17:17:33) 
Kızı başka bir istasyondaydı, dünyada değil. Yaşlı birini aktarmak zor ve tehlikeli olduğu için zaman alıyor gelmesi.

Dünyayı terk etmişler. Muhtemelen yaşayan da kalmıştır arkada, bilinmiyor sanırım.

Diğer gezegene ise henüz gitmemişler. Dünya dışına çıkıp yaşama ortamı kurdukları için henüz aciliyeti yoktu belki, ama zamanla kaynaklar tükenince gideceklerdir herhalde.
  • franz kafka  (25.03.15 17:19:29 ~ 17:20:55) 
@senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin_yine

zamanda yolculuk yaptıgı yok. yeni dünya'nın kurulacagı gezegen orası. aynı zamanda gerçekleşen olaylar bunlar.
  • danica maupoissant  (25.03.15 17:22:22) 
ben de henüz koloni kurulmadı olarak anlamıştım. anlaşılan dünyayı terketmişler ama henüz bir gezegene yerleşme durumu gerçekleşmemiş. uzayda birden çok istasyon ile birlikte sürüklenerek yaşıyorlar hala.


  • disfori  (25.03.15 17:27:56) 
brand ile cooper kayalıklı gibi gezegen fos çıkınca bari b planını uygulayalım, yakıt da yok amk. mekiği boşa alıp karadeliğin çekim gücünden zıplayıp şu öbür gezegene gidelim diyorlar. tam giderlerkene cooper artislik yapıp "ben karadeliğe gidiyom hadi eyvalla diyip ayrılıp karadeliğe dalıyor. sonra oradan mors alfabesiyle genç kızına formülleri yolluyor, kız da yerçekimi ile ilgili denklemi çözüp dünya halkını kurtarıyor. satürn yakınlarına götü başı bir, rulo şeklinde bir yer kuruyorlar. buranın geçici veya kalıcı olduğuna dair bir bilgi hatırlamıyorum. gerek de yok, insanlık kurtulmuş, dünyadan ayrılmış.

sonra brand'i öbür gezegene dondurulmuş döllenmiş tohumları ekerken görüyoruz. meğersem o da oraya ulaşabilmiş, b planı diye bahsettikleri şeyi uyguluyor, o gezegene koloni kuruyor.

tek bilinen şu ki, insanlık dünyadan ayrılıp kurtulmuş, ve ayrıca brand öbür gezegende koloni kurmaya başlamış.

sonra öbür gezegene gidecekler falan yok filmde. zaten olmasın da o ney lan öyle, brand cepten arayıp "heyooo bura iyiymiş kalkın gelin sokim kolonisine" deseydi olmazdı pek.

yaşlı murph bir yerden gelmiyor. onu da dünyadan rulo istasyona getirmişler. karadelikteki cooper'ı da bulmuş oraya getirmişler. buluşuyor bunlar. yaşlı murph "git sevdiğinin yanında ol, hiçbir baba çocuğunun öldüğünü görmemeli" diyor. cooper da uçağa atlayıp adana'ya halasını görmeye gider gibi gidiyor. nereye gittiğini de görmüyoruz ama bu lafın üstüne sahilde turlamaya çıkmadığını, öteki gezegene brand'in yanına gitmek üzere havalandığını tahmin etmek zor değil.
  • kibritsuyu  (25.03.15 17:29:29 ~ 17:34:44) 
Copper'ın uyandığı hastanenin olduğu istasyon, O'Neill cylinder diye bi yapı: en.wikipedia.org
Teori olarak ortaya atılmış. Silindirin sürekli dönmesi ile yapay bir yerçekimi etkisi elde ediliyor teoride. Santrifüj gibi. Bu teori zaten uzayda kolonileşme için ortaya atılmış.

Filmdeki durumda da Murphy'nin beş boyutlu ortamdan gelen datayla yerçekimi olayını çözdüğünü düşünebiliriz. Yerçekiminin olduğu uzay istasyonları kurabiliyorlar yani artık. Brand de gittiği gezegende bi istasyon kuruyor o kısmı görüyoruz zaten (sevgilisinin mezarının başındayken arka planda görünüyor). Böyle böyle evrene dağılıyorlar, farklı yerlerde yaşamaya başlıyorlar diye anladım ben.

Dünyadan da ayrıldıklarını düşünüyorum. O'Neill Cylinder gibi istasyonlar kuruldu, oralarda yaşıyorlar. Murphy başka bir istasyondan geliyor çünki.
  • gayda  (25.03.15 17:34:33 ~ 17:40:21) 
beyler filmin sonunda ihtiyar murph'in diyaloglarından anlıyoruz; "yeni güneşimizin altında" "yeni evimizde" diyerekten geçici bir yerde bulunduklarını ve oraya basıp gideceklerini


  • danica maupoissant  (25.03.15 17:40:53 ~ 17:41:23) 
danica'ya katılıyorum ben de o sözlerden istasyonun geçici olduğunu çıkarmıştım zaten. anladığım kadarıyla cooper ile brand o gezegende koloni kuracak falan iyice yerleşecekler. bir süre sonra da konvoy halinde dünyadan ayrılan insanların yer aldığı istasyonlar gelip yerleşecek oraya.


  • disfori  (25.03.15 17:50:51) 
tamam ama brand ile cooper beraber maruz kaldı o etkilere. yani brand'ın o gezegende yalnız kalışı 70 yıl önce filan değil. cooper uçağı kaçırıp brand'ın yanına gitmek üzere yola çıktığı sırada brand oraya yeni inmiş durumda pek zaman geçmemiş. zaman yolculuğu yapmayacak yani cooper.


  • disfori  (25.03.15 17:58:10 ~ 17:59:10) 
uzayın her noktasında zaman farklı akar. bu dogru. ama bahsettiginiz zamanda yolculuk olayı farklı bir durum. zamanda yolculugun yapıldıgı tek durum o boyutta yasanılanlardı mesela. sadece gözleyebildiler. onu da zaten fiziksel olarak baglayamadıklarından ötürü "sevgi" kartıyla aştılar.


  • danica maupoissant  (25.03.15 18:27:29 ~ 18:27:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.