[]

ithalat-ihracat ile ilgili soru? (almanya içerir)

selamlar

çinden birkaç üretici buldum ürün getirtip satacağım. yalnız ürünlerin en ucuzunun tanesi 50 dolar ve minimum adet 18. en pahalısının da adet fiyatı 650 dolar. yani her halukarda gümrük bedellerinin üstünde olacak bedeller.

bildiğim kadarıyla almanyada 20% vergi var. bundan sıyrılmanın bir yolu var mı bu ilk sorum. yani bedel düşük gösterilir falan filan anladınız işte.

ikincisi ise ebatları 66*54*49 olan shipment çinden buraya bana ne kadara patlar. varsa bununla ilgili hesaplama yapan bir site ya da kurum verebilirseniz kendim halledebilirim.

üçüncüsü bu işlerden anlayan yetkili abilerden bana akıllarına gelen taktikleri vermeleri. bedavaya anca güneş doğar ancak malum almanyadayım ekmeğinize dadanmıyorum yani ^^

 
Ben Türkiye olarak cevap vereyim sen Almanya olarak araştır.

Bedel düşük gösterirsen vergi azalır, ancak gümrüklerde referans fiyat uygulaması oluyor. Örneğin Çanta getiriyorsun, 20$ cantayı 10$ gösterebilirsin faturada. Gümrük sana Deri çanta'nın referans fiyatı 15$ deyip 15$ üzerinden vergi alır. Bunu bir gümrükçüye sorabilirsin.

Vergi getireceğin ürüne özel bir vergiyse, ürünün gtip kodunu değişik gösterebilirsin gümrüğe. Ama yakalanma riskin büyük ve yakalanırsan hapis cezası var.

Navlun bedeli için uçakla mı getireceksin gemiyle mi? uçaksa dhl tnt gibi firmalara toplam hacim ve ağırlık bilgilerini vererek fiyat alabilirsin. Gemi için ise firmalar var onlara sorarsın. Türkiyede örneğin smart lojistik, kıta lojistik vs var. Almanyayı bilemem. Belki bunlar da yardımcı olur.

Bir de iyi bir gümrükçü bulup vergi oranlarını falan net öğren. Yarın bigün sürprizle karşılaşma. İthalat için bir izin belge vs gerekiyor mu onları öğren. İhracatçı firmaya export registry form düzenlemesini tembihle. Getireceğin malı bilmediğim için daha fazla öneri söyleyemiyorum.
  • PoscheN  (25.03.15 17:15:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.