[]

donum noktasi

selam arkadaslar.
sizce hangisini secmeliyim?

1- avustralyada yuksek lisans. bu beni yuzde 99 ihtimalle 3 sene icinde kalici oturuma 5 sene icinde de vatandasliga goturecek. her sey yolunda giderse tabii, okulu uzatmazsam vs. yillik 15 bin dolar ortalama ve ya 1,5 sene ya da 2 sene. babamdan epey para alacagim. hibe edecek sanirim. cunku bana verecegi para kadar da kardesime verecekmis haksizlik olmasin diye. gerci burada calistiktan sonra o parayi geri odemesi kolay babama. okulumun 1 yilini babam karsilayacak diger kismini da ben yani sonuc olarak. babam emekli, annem ev hanimi. aslinda gucu bana daha fazlasini da verebilecek seviyede ama su sekilde: annemin bileziklerini satarsa, koydeki arsalardan birini satarsa, veya oturduklari (kendi evleri) ev haricinde sahibi olduklari bir tane daha ev var onu satarsa. bildigim kadariyla faizli hesabinda da bana rahat yetecek kadar para var ama ona dokunmak istemiyor sanirim.
babam koydeki bir arsayi satacagini soyledi bana ve suclu hissettim. bilmiyorum sizce almali miyim ya? buyuk bir sorumluluk altina girmisim, sanki ailemi zor durumda birakmisim gibi hissediyorum.

2- turkiyeye donup, istenilen alanlardan birinde 3 sene tecrube yapip, turkiyeden gocmenlige basvurmak. askerligim de var daha. is bulmasiydi aramasiydi, 3 sene olduktan sonra basvurmasiydi bu da her sey super gitse 4 seneyi bulur gibi en az. ortalama 5 desek 30 yasinda tekrar donebilir miyim? bana acikcasi zor geliyor.

3- turkiyeye donup once askerlik sonra duz memurluga geri donmek. belki kpss a kasip kariyer memurluklardan birine baslamak.

4- turkiyeye donup yine askerlik sonra, banka, audit vs ozel sektorde yardirmak

tikleri sabaha atarim artik, simdi yatmam gerekiyor.

 
İş mevzularını bilemem.ama yazın mat.köyüne gelen bir hoca avustralyadaki eğitimden yakınıyordu (kendisi de orada çalışıyordu)


  • rakicandir  (25.03.15 14:54:09) 
avustralyada yüksek lisans'tan sonrasını okumadım. Okuma sen de bas git.
memlekette insanlarla uğraşacağına gider orda kanguru götü temizlerim daha iyi.
hiç durma bas git. Gitmezsen ömrünün sonuna kadar bu sözümü unutmayacağına eminim.
  • erty_ksk  (25.03.15 14:55:13) 
%75 1
%25 2

Ailenin durumu varsa, yani seni okuttun diye aç-açıkta kalmıyorlarsa, biraz destekle devam hocam...
  • lcha  (25.03.15 14:56:49) 
banko 1


  • patr  (25.03.15 14:57:08) 
ben olsam o yaştaki insanın malını mülkünü, kolundaki bileziği sattırıp kendim için harcatamam. sonuçta başarılı olacağının garantisini kimse veremez. her zaman parayı sıfıra çıkartıp diplomasız dönme ihtimalin de var. bu seçenek yerine karşılıksız burs bulmayı deneyebilirsin belki.


  • kayranin kedisi  (25.03.15 14:59:38) 
cevap kesinlikle 1 de,
içini rahatlatmak için babanla bu korkularını paylaş.
benim babam da senin gibi, nerde kaç parası var hiç söylemez. ben de hep o vicdan azabıyla okudum.

çoğu baba eğitime ve yiyeceğe verilen paraya acımam der. sizinki de öyledir belki.
bence dediğim gibi konuşun. sonuçta size getirisi iyi olacak, ileride geri ödersiniz.
  • safepassage  (25.03.15 15:24:51) 
bir filmde duymuştum sanırım. bir şeyi yaptığın için oluşan pişmanlıklar unutuluyor, ama yapamadığın için oluşan pişmanlıklar unutulmuyormuş.


  • safepassage  (25.03.15 15:26:53) 
1 tabi ki. Aile bugunler icin var.


  • rayde  (25.03.15 15:27:36) 
kesinlikle 1
suçlu hissetme adam aç kalacak değil ya ödersin ilerde, ödeyemesende onu göze almıştır zaten adam.

  • yue  (25.03.15 16:13:47) 
şıkların sadece şu bölümlerini okudum:

1- avustralyada
2-türkiyeye dönüp
3-türkiyeye dönüp
4-türkiyeye dönüp

cevabım: 1

:)
  • mr.goodcat  (25.03.15 18:43:11) 
buradan manzara:

1- mantikli olabilir, hem animsadigim kadariyla su an oradasiniz kalmak istiyorsaniz adapte olduysaniz sikintinin buyuk kismi asilmis demektir. iki nokta cok onemli:
a- ogrenim / yasam gideri tutarlarinin aileye ve/ya sana ciddi yuk getirmemesi gerek. bunun icin kaldirac faktoru'ne bakmak gerek. elde ne var, odemelerden sonra geriye ne kalacak? tr'deki bu ekonomik manzarada elde avucta ne varsa oraya dokmek cok mantikli degil.
b- orada calistiktan sonra o parayi geri odemesi kolay kismi'nin uzerinden gecmenizi oneririm. hangi bolumde okumaktan soz ettiginiz de onemli. ama au'da is bulmak, para biriktirmek eskisi kadar kolay degil. olmayacak is de degil, ama iyi hesap etmek gerek.

2- bu secenek size bagli. tr'de istenilen alanlarda 3 sene deneyim yapmak cok kolay degil, tr'de de isleri sokaktan gecene dagitmiyorlar. istenilen alan nedir? dis teknisyenligi mi? seyislik mi? kaynakcilik mi? muhasebe mi? bu konuda egitim, sertifika istenebilecek au basvurusunda, yalniz is deneyimi ile alan cok az brans vardir. yas ilerleyince, yas puanlarini da kaybedebilirsiniz, eger kritik bir puanda iseniz? ayrica, gocmenlik yasalari degisebilir. yillarinizi vakfettiginiz brans, aranan eleman listesinden cikabilir. daha once buna benzer ornekler yasandi. ve elbette en onemlisi, belki 30'unuza kadar ev bark sahibi olursunuz, bu takdirde hesaplar degisebilir. insanin yillarini gocmenlik hayaline baglamasi, birtakim sikintilari beraberinde getiriyor. goze alabiliyorsaniz girin derim.

3- kisisel ozelliklerinize, durumunuza gore olabilir. bu secenegin agir bastigi, mantikli geldigi ve kisileri mutlu ettigi durumlar da var.

4- ustteki gibi.
  • viva paulista  (28.03.15 10:04:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.