[]

excel formulü hk.

c sütununda beş bin küsür hücre var. her hücrede 15 haneli 80 ila 100 arasında sayı karışık şekilde yer alıyor. içlerinde kendini defalarca tekrar eden de olabilir yalnızca bir kere olan da.
bu hengameden o 80-100 sayıyı nasıl söküp alırız?



 
soruyu detaylandırabilir misin? her hücrede 15 haneli 80 ila 100 arasında sayı karışık şekilde yer alıyor ne demek?


  • she was my baby  (25.03.15 13:33:47) 
ekran görüntüsü de olur, bu haliyle anlaşılmıyor.


  • desdinova  (25.03.15 13:35:52) 
ekran görüntüsü ekledim arkadaşlar. birbirini tekrar etmeyecek şekilde c'deki sayıları bir kenara ayırıp d'deki karşılıkları için "etopla" yapacağım, kısaca amacımı özetleyim :)


  • dayrise enterprises  (25.03.15 13:42:59) 
sütunu komple seç. data'dan "remove duplicate" de.

son olarak "expand the selection"ı seç.
  • merak ediyorum  (25.03.15 13:43:47) 
bence iki sütünü da pivot table yaratıp içine at. soldakini row'a koy, sağdakini de sum yapıp values altına koy. istediğin sonucu elde edersin.

beyle:

i.imgur.com
i.imgur.com
  • she was my baby  (25.03.15 13:53:05 ~ 13:55:54) 
1- Filtrelemek istediğiniz hücreleri seçin.
2- CTRL + SHIFT + L ile filtrelemeyi açın.
3- Filtre çubuğundaki ok işaretine tıklayıp da; Number Filters / Custom Filter seçeneğine gelin...
4- Is Greater Than 79 And Is Less Than 101 yaparsanız sadece 80-100 arasını filtrelemiş olursunuz.
  • birdenbire  (25.03.15 14:12:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.