[]

Yaşına göre giyinmeyen/davranmayan insanlar..

31 yaşında bir kadınım, köpek desenli bir çanta takıyorum. (Öyle şeyler sevimli geliyor, diğer klasik kadın çantalarını çok sıkıcı buluyorum.) Freelance bir işim var, kurumsal tarzda giyinmek gibi bir derdim de olmadığı için sorun olmuyor. Ülkenin en büyük kurumsal firmalarından birinde havalı bir pozisyonda beyaz yakalı olarak çalışan yakın bir arkadaşım bu çanta yüzünden bana verdi veriştirdi: 31 yaşında 21 yaşında gibi giyiniyormuşum, bu yaşta köpekli çanta takarsam elbette bırak evlenmeyi düzgün bir ilişki bulamazmışım vb. (Kendisi benim yaşımda evli, kendinden 10 yaş büyük bir kocası var.) Konuşunca farkettim ki ben gerçekten üniversiteli gibi giyiniyorum, kısa çoraplarım filan renkli renkli, ama napiim içimden gelmediği halde döpiyes mi giyineyim? Arkadaşım bunun olgunlaşmamışlık belirtisi olduğunu söylüyor (bazı konularda olgunlaşamamış olduğumu kabul ediyorum), benim de aklıma eski erkek arkadaşım geldi; 40 yaşında adam bir ergen gibi giyinir, saçı sakalı ağarmış motora binerdi, tanıdığım en gelişememiş insanlardan biriydi. Doğru olabilir mi arkadaşımın teorisi ya, ne dersiniz?




 
Diyelim ki oyle ne onemi var.

Kendini bu sekilde mutlu hissettikten sonra gelen elestirilere kulak asma.
  • halitkin  (25.03.15 12:33:14) 
:(


  • farrytikki2  (25.03.15 12:33:21) 
arkadaşın saçmalamış. net.


  • loveinaflipbook  (25.03.15 12:33:59) 
Giyiminiz karakteriniz degil. Isiniz de buna imkan veriyorsa, kendinizi nasil rahat hissediyorsaniz oyle giyinin. Kalem etek giyince olgunluga erismiyorsunuz.


  • kokorecolsadayesek  (25.03.15 12:34:47) 
Nasıl istiyorsanız, neyi beğeniyorsanız öyle giyinin. Aynaya baktığınızda mutlu oluyorsanız siktir edin geri kalan insan nüfusunu.


  • mutlusismankedi2015  (25.03.15 12:35:40) 
ortalama 70 sene yaşayacağın dünyada kendini nasıl iyi hissediyorsan öyle yaşa.


  • orijinal nick bulamadim  (25.03.15 12:36:07) 
Arkadaşınız çok konuşmasın yahu sinir oluyorum her şeyi böyle eleştiren insanlara..

Rahat olun, nasıl iyi hissediyorsanız öyle giyinin..
  • mutekebbir  (25.03.15 12:36:19) 
her beyaz yakalının içine düştüğü durum, meslek hastalığı


  • probiyotik  (25.03.15 12:36:40) 
hahaha ya sinirim bozuldu afedersin de,

döpiyes/takım elbise giyince sihirli bi şekilde kişiliğimiz de mi değişiyormuş?

ben kurumsal yerde çalışmama rağmen spor giyiniyorum, baskılı tişörtler üstüne kazak, kot falan giyiyorum. Kimse de bir şey diyemez yani. Arkadaşınız (!) ağır saçmalamış.
  • safepassage  (25.03.15 12:38:37) 
bence bu güzel bir şey. ancak bazı tarzlar var ki çok sırıtıyor insan üzerinde. kıyafetten bahsetmiyorum, daha çok konuşma tarzı.

örneğin son zamanlarda " yenilir ki bu" gibi ki eklenen cümlelerden nefret ediyorum.bir de "tabisi de" diye bir şey kullanıyorlar genelde kadınlar ki böyle tüylerim diken diken oluyor.

neyse konu dağılmasın, bence içinizden geldiğin gibi davranın. yaş denen şey saçmalık.
  • dahili meddah  (25.03.15 12:38:52) 
kendisi öyle bir özgürlüğe sahip olamadığından "aslında doğrusu ve iyisi benim yaptığım, herkes böyle yapmalı, aksi düşünülemez" diyerek ilk gördüğü hedefe saldırmış.


  • ron dennis  (25.03.15 12:40:36) 
renkli kısa çoraplar giymemek ve köpek desenli çanta takmamakla birlikte bana da üniversiteli gibi giyiniyorsun/duruyorsun diyorlar -31 yaşındayım, freelance çalışıyorum, ilişkim yok baya aynıyız bu arada :) üstüne döpiyesi geçtim zaten makyajsızsan ve fönlü sarı saçların yoksa doğrudan üniversitelisin, napacaz biz bilmiyorum :/
şaka bi yana motorsikletle olgunluğun bir alakası olmadığını düşünüyorum, renkli giyinmekle de. olgunlaşmmış yönlerin olabilir, o bambaşka bir konu. kıyafete göre olgun değilsin diyen aynı kişi karaktere göre fazlasıyla olgun buluyor beni, birbiriyle doğrudan bağlantılı olmasa gerek hiç çocuksu/ergen filan değilim.

31 yaşında ve bekar bi kadınsan herkesin bi teorisi var, bu konuyu çok önemsemiyorsan, bence pek kaale alma.
  • niye ama  (25.03.15 12:40:37) 
Teori genel olarak saçma fakat erkeklerde de ilk görüşte giyime göre bir önyargı vardır elbet. Ama düzgün bir ilişki veya evlilik denilen şeyler ilk görüşe göre değil insanların birbirini tanımasıyla olduğuna göre, sen giyim dışında kişilik olarak yeterince olgunsan sorun yok.

Benim de senin yaşlarında bir sevgilim çiçekli böcekli kıyafetlerden inanılmaz keyif alırdı. Mickey mouse'lu kot pantolon falan giyiyordu, deli dolu da bir kadındı. Ama yaşına göre çok olgun ve karakterli bir insandı. Kulakları çınlasın.
  • osurdum  (25.03.15 12:42:45) 
30 yaşında birinin 20 Li yaşlar gibi giyinmeyi değil de el kadar bebeklerin 30 yaşında gibi giydirilmesi daha büyük sorun bence.

Çocuğü olursa böyle tipler leopar frapan kıyafetler giydirin aynalı rayban taktıRıp koluna da Louis Vuitton çanta verir dolaştırır
  • indescribable  (25.03.15 12:44:13) 
Ne alakası varmış canım, bariz saçmalamış arkadaşın. Ben senden yaşca epeyce büyüğüm ve bazen sevimli çocuk işi şeyler giyiyoyorum, minik karpuz kollar, fiyonklu taçlar ve tokalar takıyorum. Koskoca kadınım yani :) Bazen de tam tersi femme fatale şeyler giyiyorum, dantel eldivenler, pin-up makyaj yapıyorum. Tamamen içinden ne geliyorsa, canım neyi istiyorsa giyiyorum.

Sen de canının istediğini yap gitsin. Kulaklarını tıka bu tür yorumlara.
  • old possum  (25.03.15 12:47:36) 
Bence istediğin gibi giyin de şu duyuruyu erkek arkadaşım böyle giyiniyor deseydin, burada kişi "istediği gibi giyinmeli" cevapları yerine eleştirip, erkeklerin geç olgunlaştıklarını, hep çocuk kaldıklarını vs. anlatan cevaplar olacaktı.

Bu da böyle çifte standart ya da iki yüzlülüktür işte.
  • nawar  (25.03.15 12:49:50) 
@indescribable hay ağzın bal yesin.


Bence arkadaşın sacmalamis. Nasıl mutlu oluyosun öyle giyinmelisin. İstemediğini ve gerekmediği halde tayyor giyince sana bi faydası değil zararı dokunacak. Ayrica o şekilde giyinince de bi anda kendini 31/yasında gibi hissetmiyceksin. Salla gitsin arkadaşının dediklerini.
  • elorelia  (25.03.15 12:51:17) 
-arkadaşlar birbirlerini oldukları gibi severler ve böyle aptalca yargılayıcı konuşmalar yapmazlar.
-sorsan senin iyiliğin için bunları söylüyorum diyecek tipte kendini bir halt zanneden birisi,
-kafasında belli kalıplar olan ve ona göre yaşayan, herkesin de öyle yaşaması gerektiğini zanneden birisi,
- 'düzgün ilişki', 'kariyer' ve 'mutluluk'tan anladıklarınız çok farklı.
  • lily briscoe  (25.03.15 12:54:07 ~ 12:54:28) 
1. arkadaşınız iyi niyetli değil. olduğunuz gibi kabullenmeli sizi.

2. @nawar maalesef katılıyorum.
  • arras  (25.03.15 12:57:52) 
azıcık doğru.


  • [silinmiş]  (25.03.15 12:59:26) 
ulkenin en buyuk sorunlarindan biri aq. o sunu giydi boyle oldu. su bunu giydi o zaman ergen, baskasinin isine burnumuzu sokmayi, kaliplar icerisinde yasamayi, bize dayatilan hayatlari yasamayi ne kadar seviyoruz aq ya.


  • baldur2  (25.03.15 13:07:23) 
31 yaşında bir erkek olarak:

ahahah o takımlar içindeki plaza hanımefendisi artık senin kadar rahat edemediği için ona batıyorsun bana kalırsa. kendini kocaya dayamış, ona öğretildiği gibi yaşayan ve kendine ait fikirleri ya olmayan ya da bunları hayata geçiremeyen birinin saçmalıkları sadece. bırak çocuğuyla, kocasıyla büyük ekran televizyonlarında hayatlarını çürütsünler.

sen kendi güzel yaşamına bak. nasıl giyindiğin, güldüğün, yürüdüğün ve çalıştığın senin bileceğin iş.
  • astaroth  (25.03.15 13:10:48) 
bence her insanın bir sevdiği için giydiği giyim tarzı( bu üniversiteli tipinden frapana, pin up tan, eşofmana, kalem etekten topuklu ayakkabıya) vardır, günlük hayatında giydiği, bir de mesleği nedeniyle giydiği kıyafetler vardır, iş yeri onu gerektirdiği için.
sizin işinizin bir dress code u yok, her zaman sevdiğiniz için giydiklerinizi giyiyorsunuz, karakterle alakası yok bunun. atıyorum günlük hayatında stiletto, kalem etek, dekolte giymeyi seven bir mühendis kadın, işyerinde, düz taban ayakkabı, kargo pantalon hatta iş tulumu giymk durumunda kalabilir, aynı üniversiteli gibi giyinen avukat kadının işyerinde stiletto kalem etek giymek zorunda olması gibi. karakteriyle alakası yok.

senin arkadaş, ben bu kıyafetleri seviyorum ve rastlantısal olarak işime de uygun demek yerine, saçma sapan seni eleştirip kendini yüceltmiş.
  • alice practice  (25.03.15 13:12:17) 
30 yaşıma az buçuk kaldı. 20'li yaşların sonundayım. kimi zaman fötr şapkayla çıkıyorum, ultra klasik, tam bir mad man... kimi zaman ultra skinny kot giyer üstüne tshirt giyip çıkarım. o anki halet-i ruhiye ile alakalı bir durum.


  • Tears of Devil  (25.03.15 13:16:14) 
arkadaşın iyi niyetli olarak kendince sana tavsiyede bulunmuş ona bu kadar yüklenmeyelim. sen kendini nasıl rahat ve mutlu hissediyorsan öyle giyin. ama bazen yerine göre giyinmek gerekiyor o zamanda işin doğrusu ne rahatlık ne mutluluk aranmıyor. bende şortla gezmeyi seviyorum ama yönetim kuruluna bütçe raporunun sunulacağı bir toplantıya şortla veya kot pantul üstüne baskılı tişörtle gidemiyorum. öyle babayiğidi de görmedim. bazı konularda sektörde önemlidir. örneğin reklam veya tv sektöründe daha rahat olabilirsin ama bankacılık/finans gibi modern kölelik sisteminde o sikindirik kalıplara uymak zorunda kalıyor insan. herkes ne kadar güzel yazmış bu arada.


  • seyduna6687  (25.03.15 13:56:37) 
Ünide 35 yaşlarında aynı sizin gibi giyinen bir hocam var. Kendisi de hala evlenemedi. Ha bugün gelse kaçır beni rakı dese elbette kaçırırım.
Neyse çok dağıldı konu.
Şu kendi deneyimlerinin tek doğru olduğunu düşünüp başka deneyimlerin mutlaka başarısızlıkla sonuçlanacağına inanan insanlara ne söylesem bilemiyorum.
Ha ille arkadaşınızı yanıltmayı isterseniz ben talip olabilirim size asdfghjka
  • rakicandir  (25.03.15 14:09:56) 
chacun fait ce qu'il veut


  • durbikonusucaz  (25.03.15 14:11:24) 
fuck the system.herkes kendi hayatını yaşar nasıl böyle bir şey söyleyebiliyorlar insanlara anlamıyorum. lan gerçi düşündüm de ben de arkadaşıma şeytan gibi sakalın var kes şunu amk diyorum gidieyim de özür dileyeyim.oha olgunlukta level atladım.


  • high hopes of the sozluk  (25.03.15 14:24:41) 
arkadasiniz fikrini soylemis. bir insanin arkadasina onun hakkinda fikrini soylemesi ne zamandan beri kotu niyetlilik oldu? 30 yasinda olup kopekli canta takmayan renkli renkli corap giymeyen insanlar otomatikman plaza kasari mi oluyor? hepsinden onemlisi iyi niyet kotu niyet siglik sartlanmislik falan bir kenara, arkadasinizin fikrinin dogruluk payi var mi yok mu?

ben de sizin gibi biriyle birlikte olmak istemem, kaldi ki 30 yasinda bile degilim. bunun da toplumun dayatmalariyla hic bir ilgisi yok.
  • nxtrls  (25.03.15 14:31:16 ~ 14:33:43) 
Erkekler deyip genellemeyin arkadaşım.yazdık yukarıya.ben sevmiyorsam kimse sevmez mentalitesi sizi tayyipten farklı kılmıyor cınımslar


  • rakicandir  (25.03.15 14:32:20) 
o çantalar bence de çok sıkıcı. çok güzel bi insansınız. aynen devam.


  • i ve been mistreated  (25.03.15 14:33:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.