[]

evde kus besleyenler

Eviniz temiz kaliyor mu?
4 tane hint bulbulu 2 tane muhabbet kusu var,kafeslerine ne yaptiysam olmadi her yer surekli kus yemi delircem artik.
Supurgeminde motoruna kacmis sanirim az once supururken her yeri o tozlari sacmaya basladi.

Ne yapayim ben?

 
6 tane kuş var hocam olur o kadar..


  • dedim dedim de kime dedim  (25.03.15 09:20:44) 
Ne kafes tulu nede strec film ise yaradi.


  • brnbrs  (25.03.15 09:45:59) 
tek muhabbet kuşum var.
yem ve tüy saçılıyor ister istemez. tül bir yere kadar koruyor ama çıkıp dolaşıyor sonuçta hayvan ve sıçıyor da tabi gezerken:/
benimki oturma odası dışına çıkmıyor, o nedenle bir tek o oda kirleniyor.
ama bir şakıması var ki, unutturuyor hepsini:)
  • pinkket  (25.03.15 10:06:59) 
Valla bizim tek kuş ortalığı dağıtıyordu çırpınıp. 6 olunca çok normal.


  • lcha  (25.03.15 10:15:28) 
@Pinkket bizimkiler kafesten cikmiyorlar,cikmadiklari halde batiriyorlar,birde ciksalar hic dusunemiyorum:)

Normal diyorsunuz yani ne yaparsam yapayim bu oda baticak.
  • brnbrs  (25.03.15 10:24:05) 
hagen vision kafes ve akıllı yemlik alırsanız belki işe yarar.


  • rebelmummy  (25.03.15 16:27:51) 
aslında kafesten çıkmadıkları için batırıyorlar.

tüyleri 2 katman olduğu için çırpındıklarında o alttaki beyaz ince tüy tabakası saçılıyor etrafa, enerjilerini atamadıkları için de hiperaktif bir şekilde yem yiyorlar bu da ortalığa saçmalarına sebep oluyor.

ara ara odanın içine serbest bırakırsanız ya da mama kaplarını kafeslerin kenarına değil de ortasına koyarsanız (biraz büyük ve buna uygun kafes almanız gerekebilir) sorununuzu çözersiniz.

gün içerisinde mümkün olduğunca kafeslerinden çıkmalarına izin verip 3-4 tur da olsa odanın içerisinde güvenli bir şekilde uçmalarına izin verirseniz çok büyük stresten kurtarırsınız, zira kafesin içinden çıkmadıkları zaman kanatları uyuşuyor ve bu kuşlarda çok rahatsız bi hissiyata sebep oluyor, sonuç olarak da hiperaktivite ya da agresyon gibi davranışlara yol açıyor.
  • blodeuwedd  (30.03.15 16:14:26) 
Blodeuwedd 4 tanesi hint bulbulu,disari cikarsak tekrar kafese koymak neredeyse ikansiz o yuzden cikarmiyoruz.2 si muhabbet kusu onun biri hic cikmiyor digeri ciksada iki kanat cirpip kafese giriyor :)


  • brnbrs  (29.05.15 21:24:20) 
eksi kuşum kafesin içinde hoplayıp zıplarken, poposundaki boku :( iki metre uzağındaki duvara fırlatıyordu. rahmetli oldu, şu ankiyle böyle sıkıntılarım yok neyse ki, mesudum ;_;


  • shotgunwoman  (29.05.15 21:27:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.