[]

fırında tavuk için sos sorusu

Merhaba,

Geçen yaptığım tavuk (göğüs) yemeğinde; kuşbaşı kestiğim tavukları yoğurt, zeytinyağı, karabiber, kekik ile karıştırıp 1-2 saat buzdolabında beklettim. Bu arada patates ve biberleri doğrayıp, az zeytinyağı, salça ve biraz sıcak su ile harmanladım. Sonra en üste tavuk gelecek şekilde tepside pişirdim. Yoğurtla salçanın birbirlerinden hoşlanmayacaklarını düşünmüştüm ama sonuç bayağı iyi oldu.

Şimdi sorum şu: tavukta yaptığım gibi patates ve biberleri de yoğurtlu sos ile harmanlasaydım nasıl bir sonuç alırdım? Fırında salça sossuz bir şey pişirmeyi hiç denemedim. Bu konuda ciddi bir önyargı içerisindeyim de.

Teşekkürler

 
biz salçasız da yapıyoruz.
ama poşette. baget tavuk, patates, soğan, biber, domates ve makul miktarda tuzot.

  • pinkket  (25.03.15 09:52:37) 
salça yerine biraz kırmızı toz biber, karabiber, tuz ve yağ ile harmanlayabilirsiniz patatesleri. güzel oluyor.


  • streak  (25.03.15 09:55:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.