[]

Lastik neden iner?

Selamlar,

Geçen ay pazar sabahı bir kalktım sol ön lastik janta kadar inmiş. Dedim herhalde çukurdan falan geçerken çivi falan girdi sabaha kadar indirdi, köpük bastım gittim lastikçiye. Adam söktü, jantı çıkardı, köpüğü yıkadı her şekilde baktı inceledi ve "abi lastikte sıkıntı yok kesinlikle, biri muhtemelen bilerek indirdi belki de çocuklar yapmıştır" dedi. iyi neyse dedim.

Düne kadar sıkıntı yoktu dün akşam baktım yine inmiş bayağı ama janta kadar değil, gittim hava bastım 35 psi, sabah kalktım 32 idi dedim muhtemelen ufak çivi var. 50 km yol gittim saat 9'da şirket otoparkına park ettim sıkıntısız, akşam 5'te bir baktım yine janta kadar inmiş. Zar zar köpük bastım oradaki lastikçiye gittim adam baktı baktı yine inceledi bi güzel "abi bunda bi sıkıntı yok" dedi. ya nasıl olur falan dedim bilmiyorum dedi. hava bastım tekrar 50 km geri döndüm eve başka bir lastikçiye gösterdim o da baktı "bir şey yok abi bunda" dedi. sibop, jant kenarları her yere baktık yok sıkıntı.

Kafayı yicem neden olur böyle bir şey? Hafta sonu artık yazlıkları taktırcam tekrar o zaman iyice baktıracam daha büyük bir lastikçide. Yardımlarınızı bekliyorum.

 
jantında sıkıntı olabilir mi yamulma falan
jantla beraber sök lastiği içinde hava varken at su dolu havuza çıkar ortaya

  • basond  (24.03.15 19:49:58 ~ 19:50:53) 
Soguksa hava sogukta da iner.


  • Hitchcock  (24.03.15 19:51:00) 
Ama janta kadar inmesi normal degil siboplardan kaciriyor olabilir. Suya atmadan kaynagini ogrenmek zor.


  • Hitchcock  (24.03.15 19:52:44) 
@basond, valla ben de janttan olabilir diye düşündüm ama onu da kontrol ettiler kenarladan kaçırıyor mu diye.
@hitchcock, aynen iste hem hava 7-8 derece onu gectim janta kadar inmez ki. siboplari da denediler oradan da yok. suya atmislardi iste ilk seferde. ama hafta sonu yazliklari taktirirken jant da sokuleceginden tekrar suya attiricam orada iyice baksinlar bi daha.

  • mystb  (24.03.15 20:24:13) 
@acemi, hocam teşekkürler cevap için. ben de aynısını düşünüyorum hafta sonu iyice kontrol ettiricem bakalım.


  • mystb  (25.03.15 06:58:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.