[]

Daha iyi bir kahve için ne önerirsiniz?

Ne önerirsiniz arkadaşlar? French presste yapıyorum. Kaynar suyu boşaltıp üstüne kahveyi döküyor, demlemeye bırakıyorum. Demlendikten sonra bardağa boşaltıp biraz süt koyuyorum. Öyle içiyorum. Süt yerine süt tozu falan mı katmalıyım? Yoğunlaştırılmış süt mü kullanmalıyım? Kafamda deli sorular..
Starbucks'tan aldığım House Blend ve Kenya kahveler var. Kenya, House Blend'e göre daha aromatik geldi. Aroma kahveleri seviyorum. Bir de önerebileceğiniz marka var mı bu konuda Starbucks'tan alınabilecek?
Teşekkürler.


 
Starbuckstakiler çok taze değil, daha doğrusu kahve çekirdeğini sen istediğinde öğütüyorlar evet ama ''hazır kavrulmuş'' geliyor çekirdekler.
Daha iyi bir kahve keyfi için senin siparişinle birlikte kavuracak yerlere yönelmeni ya da kendin kavurmanı tavsiye ederim.
baristasepeti.com, kahvefabrikası.com siparişinle birlikte kavurup ya da istersen direkt kavrulmamış çekirdek halinde gönderiyor.
kavrulmamış çekirdekler 18 aya kadar tazeliğini korurken , kavrulmuş çekirdeğin tadı 1-2 ay sonra değişir.
  • neferkitty  (24.03.15 19:30:23) 
bardağa önce kaynamış sütü dökün ve köpürtün. 3-4 liraya köpürtücüler satılıyor, baya işe yarıyor. köpürtülmüş sütün üzerine kahveyi dökerseniz mis gibi olur. yoksa topak topak oluyor.


  • violetsky  (24.03.15 19:33:22) 
Ben kaynar değil de tam kaynamadan, o ufak fıkırtılar olduğu zaman döküyorum suyu. Ya da kaçırıp iyice kaynatırsam 1-2 dk. bekliyorum daha güzel oluyor tadı.


  • youshookmeallnightlong  (24.03.15 20:28:16) 
kahveyi kaynar suyun üzerine değil, kaynar suyu (1-2 dakika beklettikten sonra) kahvenin üzerine dökmeniz lazım.

demlendikten sonra bardağa boşaltıp süt koymaya devam edin. sütü de soğuk ilave etmeyip, bir cezvede ılıtıp öyle ilave edin, o zaman kahveyi soğutmaz.

süt tozu kullanmayın, kimyasal o.

starbucks'ın colombia narino'sunu ve peru'sunu tavsiye edebilirim.

neferkitty'nin dediklerine katılmakla birlikte, önerdiği web sitelerini hiç denemediğimi de belirteyim. güvenilirlerse ben de denerim.
  • whimsical  (24.03.15 21:04:29) 
İdeal French press 90 derece civarı su ile tavsiye edilir. Daha yüksek sıcaklıktaki su kahvede ufak kimyasal değişikliklere yol açıp acımsı bir tada sebep olur. İmkan varsa bunu deneyebilirsiniz.
Aromayı daha iyi almak için kahve içmeden önce yarım bardak su ile ağzınızı çalkalayıp damağınızı tazeleyebilirsiniz :)

  • mononoke  (24.03.15 22:28:48) 
sitelerin ikisi de güvenilir ben ikisini de kullanıyorum ama baristasepetinde daha fazla çeşit oluyor. Hatta istanbuldakiler ikisinin bizzat yerine de gidip kahve satın alabilirsiniz.


  • neferkitty  (24.03.15 22:30:34 ~ 22:32:44) 
Ben şu marketlerde satılan krema tipi kaymaklardan koyuyorum kahve piştikten sonra. Yarım da bir tarçın çubuğu. Bayağı bir güzel oluyor.


  • arnold schwarzeneger  (25.03.15 07:47:18) 
kahveni taze kavuran yerlerden al. bir de imkanın varsa değirmen alıp, kahveyi çekirdek olarak al ve kullanacağın zaman kullanacağın kadar öğüt.

(bkz: e-gurme)
(bkz: urban coffee)
(bkz: kahve fabrikası)
(bkz: barista sepeti)
(bkz: kahhve.com) bu hariç hepsini denedim.

kahve fabrikası aynı gün kargo yapabiliyor. diğerleri ertesi gün kargoya veriyor. urban coffeede 40 lira üzeri kargo bedava.
  • inheritance  (25.03.15 08:46:53) 
www.kahhve.com sipariş verdiğinizde çekirdekleri öğütüp gönderiyor tazelik için. Ya da öğütücü falan da satıyorlar alıp evinizde kahve içmeden öğütebilirsiniz.


  • doesntsayanything  (08.04.15 23:55:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.