[]

foça, seferihisar, dikili, karaburun?

Başlıkta yazan yerlerden birini yaz tatili için düşünüyoruz temmuz sonu, ağustos başı. İzmir havaalanından ulaşımın kolay olması öncelikli kriterimiz. Her şey dahil bir yer bakıyoruz ama bu mekanlar daha ziyade pansiyon seçeneğiyle öne çıkıyor gibi. Sevgiliyle kafa dinlemeye gideceğiz. Yemekle vs. uğraşmak, dışarıda deneme-yanılma yöntemiyle restaurant, kahvaltı mekanı aramak istemediğimiz için her şey dahil seçeneklere yönelmiş vaziyetteyiz. Bunun dışında havaalanından ulaşım, denizin temizliği ve sakinlik açısından hangisini önerirsiniz?




 
Karaburun'u unutun. Gerek yok...


  • birdenbire  (24.03.15 18:55:25) 
karaburunu geç.

foça da eski foça güzeldir.

seferihisar ise cittaslow sertifikalı, sürdürülebilir yaşam kriterlerini yerine getiren sakin bir kasabadır.

ben olsam seferihisarı tercih ederdim.
  • thracian  (24.03.15 18:59:15) 
Tatillerini Seferihisar'da geçiren biri olarak denizin temiz ama buz gibi olduğunu söyleyebilirim. Seferihisar soğuk Burhaniye, Ören'in denizi var, başka yerde yok. Deniz kenarına gittiğinizde çoğunluğun plajda yattığını ve denizde sadece çocukların olduğunu görürsünüz, çünkü millet üşüdüğünden uuzn süre suda duramaz. Ağustos başı ısınmış olabilir biraz biraz, Eylül'ü güzel oranın. Seferihisar'ın bir diğer eksisi de arabanız varsa sorun değil de, tatil beldeleri ilçe merkezinden uzak. Banka için ilçe merkezine araba ile gitmek zorunda kalabilirsiniz. Dolayısıyla gezmek demek araba demek, arabasız sıkılabilirsiniz. Yazlıkta yayılmak ve dinlenmek için süper yer ama 3-4 günden sonra aynı yerde malak gibi yatmaktan çok sıkılabilirsiniz. Yapacak bir şey yok. Seferihisar sakin şehir olduğu için biraz hızlandı, eskiden ölü şehirdi. Seferihisar'a aile durumundan gidiyorum, pişman olduğumu da söyleyemem, seviyorum ama Dikili'nin denizi ve gündüz canlılığı daha güzel. Buralar hem sakindir, kafa dinlenilir, hem de yapacak bir şeyler bulabilirsiniz. Kısıtlı süre için tatile gitsem, Dikili'ye giderdim sanırım. Bu arada tam o dönemler Seferihisar'da da, Dikili'de de tiyatrolar, açık hava sinemaları oluyor. Denk getirip de İstanbul'da pahalı olan oyunları kale içlerinde bedava izleyebilirsiniz.


  • aychovsky  (24.03.15 19:10:08 ~ 19:10:38) 
öncelikle saydığınız yerlerde antalya tipi büyük yatak kapasiteli ve her şey dahil konseptli otel sayısı çok az. yarım pansiyon küçük oteller veya aile işletmesi olan oda+kahvaltı pansiyonlar ağırlıklı

yine saydıklarınız içerisinde havaalanı ulaşımı konusunda en rahat olanı izban sayesinde Foça. En çileli olan ise karaburun. her ne kadar yeni bir yol yapılsa da karaburun'a ulaşmak tam bir ölüm.

karaburun ise fazla sakin, hani hiç bir şey yokmuşcasına sakin.

seferihisar benim ilk tercihim olurdu ama foça da güzeldir.
  • heratsily  (24.03.15 19:49:26 ~ 20.01.18 19:41:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.