[]

pegasusun kafasına göre ucuş iptal etmesi

10 temmuz tarihinde 22:40 ta olan uçuşum bugün gelen maille iptal edildiğini öğrendim.

bilet ücretinin iadesi yada başka bir sefere aktarabileceklerini söylüyorlar uygun saatte bir seferleri yok bana. bu durumda yasal olarak hiçbir hakkım yok mu acaba?

mesela aynı saatte başka bir hava şirketinin aynı hattaki seferini kullanmak istesem bunu karşılatma hakkım(pegasus ile 3 ay önce 380 liraya aldığım bilet bugün thy de 1080 lira) yada daha önceki sefer ile gittiğim için arada kaybbettiğim bazı maddi şeylerim olucak(1 gün fazla izin 1 gece fazla konaklama vs gibi) bunlar hakkında hak talep edemiyor muyum?

dipnot: pegasus pişmanlıktır.

 
böyük ihtimal bileti alırken kabul ettiğiniz şartlar arasında, pegasusun uçuşlarda iptal ve değişiklik yapma hakkının saklı olduğu yazıyordur.

pegasus bir uçuşunda şirket menfaatine olmayacak bir durum görürse uçuşu iptal eder.

nedir bu menfaat? atıyorum 22.40 ta siirte gidecek uçağın dönüş bacağında yeterli bir talep yoktur. siirtte de ekibinde yatı vermek istemez. şirket bu uçuşu tekrar farklı saate planlar.

10 temmuza da 3 aydan fazla süre olduğunu unutmayın. yarın olacak uçuşunuzu iptal etmemişler. pegasus pişmanlık değildir.
  • gliderpilot  (24.03.15 10:14:07 ~ 10:15:44) 
adamlar yasal hakkınız olan başka bir sefere sizi ataracaklarını söylüyorlar. bunun dışında nasıl bir yasal haktan bahsediyorsunuz? sizi sırtlarında götüremeyecekler sonuçta.


  • himmet dayi  (24.03.15 11:01:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.