[]

Yazar burada kime seslenmis?

"Haberin yoktu henuz cilvesinden askin,
Sarsilmiyordun hic ay tutulmasindan
O kadar taskin, o kadar actin ki
Dusmen kacinilmazdi arzin ortasindan"

burada "ay tutulmasindan sarsilmamak"la ne denmek isteniyor? Yillardir cikamadim isin icinden.

(bkz: pisman oldugun zaman)
(bkz: sezen aksu)

 
daha içini yakan bir aşk acısını yaşamamıştın, laylaylom takılıyordun diyor.


  • dahili meddah  (24.03.15 08:42:12 ~ 08:42:22) 
Peki ama ay tutulmasi ne alaka? Neyi kaciriyorum? :/


  • nathanieltroy  (24.03.15 09:39:14) 
bence 2 anlamı olabilir;

1.si ay tutulmasının burçlara ve dolayısı ile insan psikolojisine etkisini kastediyor olabilir.ne kadar bilimseldir bilinmez ama ntv'de bir yazıda insanı hassaslaştırdığı ve gerginleştirdiğini yazmış.

www.ntv.com.tr

2.si ay tutulmasının değil de ayın gelgit etkisinden, kendine bir çekip bir uzaklaştırmasından bahsediyor olabilir.

özet olarak da henüz aşık olmadın o yüzden hassaslaşmadın; aşık olup da acı çekince ay tutulmasından bile etkilenir insan ama senin maşallahın var, henüz aşkın ne olduğunu bilmiyorsun diyor.

yani bence:)

haddindne fazla anlam yüklüyor olabilir misiniz:)
  • dahili meddah  (24.03.15 09:57:46) 
Bin yılın bir başında olacak bir şey olmuş, yani ben sana aşık olmuşum hani senin bu durum hiç umurunda değil, halbuki olağan dışı bir şey olmuş insan biraz etkilenir bu aşktan diyor.


  • elikası  (24.03.15 10:01:34) 
@Dahili meddah: sarki genel anlamda muthis ve sozleri cok anlamli. O yuzden anlamlandirmak istemistim. Sezen hanim pek bos laf soylemez cunku boyle sarkilarda :) neyse tesekkurler, boylece cozmus olduk :)


  • nathanieltroy  (24.03.15 10:38:43) 
arkadaşlar güzel tahminler yapmış. ancak ille de anlam aramayın bazı yerlerde kafiye oysun diye de yazılmış olabilir. her aşık ille de ay tutulmasından sarsılacak diye bir şey yok bence :)


  • burya  (24.03.15 10:45:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.