[]

ozel ders icin fiyat vermece

efendim yarin bir is gorusmesine gidecegim. biri 10 biri 6 yasinda iki cocuga haftaici 18:00 20:00 arasi babalarinin is yerinde (cocuklara yonelik buyuk bir egitim atolyesi) ders verecegim. daha dogusu buyuk kizin odevlerine yardimci olacagim, varsa yazililarina calistiracagim. zaman kalirsa da fransizca ve ingilizce birkac sey ogretecegim. kucuk kiza da sadece zeka gelistiren oyunlar oynatacagim basit ingilizce ve fransizca ogretecegim.

simdiye kadar boyle bir is hic yapmadim. zaten aklimda bu alanda calismak gibi bir fikir de yoktu. bu saat araliklarinda bos bos evde oturdugumdan neden olmasin ki diye dusundum. fiyat konusunda anlasirsak kesin baslayacagim gibi bir durum soz konusu. daha once yurtdisindayken ogrencilere ders verdim ama haftada 1 saatti onlar.

ben direkt ucret soylemeyecegim. mumkunse onlardan bir fiyat isteyecegim. ne kadar derslerse kabul edeyim? bir de su var cocuklarin babasi 'herhangi bir universite ogrencisi istemiyorum, mumkunde donanimli biri olsun hatta bir iki dil de bilsin' vs demis. beni de anlattiklarinda 'aaa tam aradigimiz gibi biriymis cok super' tepkisi vermis. iki cocuk oldugunu da hesaba katalim tabii.


velhasil minimum ne kadara tamam demeliyim? ben maksimum ne kadar ucret istemeliyim? cok aklim karisti simdi. tesekkur ederim simdiden herkese.

 
ben ogrenciyim de ogrenci olup olmamamin bu ise dogrudan bir etkisi yok.


  • fraise  (23.03.15 19:20:29) 
bu tarz arastirmadan cok ne derlerse kabul edeyim, onu merak ediyorum ben. sonucta saatlik 20 liraya ders veren arkadaslarim da var benim, 80 liraya da. hepsi de ogrenci ustelik.


  • fraise  (23.03.15 19:24:42 ~ 19:26:44) 
ilk matematik hocam 60 aliyordu ders basina ama dersi 40 degil 60 dakikaya yayiyordu.

turev limit integral icin ders aldigim adam 75 aliyordu sanirim saat basi. oda ikiser saatten 150 yapiyordu ama 120 dakika falan buluyordu.

fizikcim 80 diyordu saga sola ama 60a anlatiyordu. sana ozel diyordu ama yalan. herkese ayni fiyatmis.

gecen sene cok iyi bir matematikcim vardi. ders aldiklarim arasinda en iyisi oda normalde 60 anlatiyordu ama ben duzenli gittigim icin 50 aliyordu. yine yaklasik 50-60 dakika.

yine son fizik hocam (efsanedir kendisi) 50 aliyordu. zaten matematikciyle arkadastilar oradan bir indirim oluyordu.
  • kutsalbok  (23.03.15 19:25:41) 
Saatini 40 liradan aşağı verme. Gerisi pazarlığa kalmış.


  • yirmisantim  (23.03.15 19:28:49) 
öncelilkle keyifli ve güzel parası olan bir iş

6 sene özel ders verdim kimisine senin 10 yaşında olan gibi ödev ve sınav öncesi vb kimine psikolojik destek ablalık çoğunu öss sbs ye hazırladım.

para olarak onlar da sana soracaktır daha önce ders verdin mi diye benim deneyimlerimden ben buna eminim açıkçası

yani siz ne kadar düşünüyorsunuz sorusuna sizin kafanızda ne var ile gitme.

biraz hesaplamış gibi git hatta gel hesaplayalım.

benim ilginç taktiklerim vardı ve orta üst seviyenin çocuklarına gidiyordum dersane hocaları 30 40 lira alırken benim saatim 100 lira idi en son ( 4 sene önce bıraktım ben ders vermeyi o zamanın 100 lirası)

önce çocukla tanışmaya gidiyordum hemen derse başlamıyordum. sonraki gidişimde ilk dersi ücretsiz veriyordum ders sonrası aile ile konuşup ailedeki ilişkileri öğreniyordum. sonra hem ailenin beni çok sevmesi hem de çocuğun beni gıcık bir öğretmen gibi görmeyip sevmesi ile isteniyordum ve istediğim parayı kendime has öğretme taktiklerim çok yönlü olmam sayesinde alıyorum.

madem boş boş evde oturuyorsun yap kesinlikle. parası mühim değil deme ihtiyacın olmasa bile. ben zevk aldığım için yapıyordum ama bir yandan okuldan dersten çıkıyordum yoruluyordum bunun bedeli bana göre ucuz değildi.

çok yönlüsün hakkını al. bir sene boyunca iki kız kardeşe derse gitmiştim ben de haftada iki kere senin gibi.
daha önce ...... soruya geri dönüp baktım yanlış okumuşum :/
daha önce ders vermiş olduğunu okumuştum sanki :D

ilk defa mı vereceksin?

hmm burada işler değişti. ben de her ne kadar öğrenci de olsam öğretmenlerden daha iyi bir hoca oldum. bir şeyi öğretebilmek için bilmek yetmiyor. tam detaylı konuşmak istersen mesaj atabilirsin şu an bütün kafamda yazmayı planladıklarım suya düştü :D
  • disardayim  (23.03.15 19:45:52) 
direk fiyat söyleyin bence. öbür türlü çok amatörce duruyor, esnaf mantığı gibi.

şehir neresi?
haftanın her günü iki saat mi?
  • meteonur  (23.03.15 20:45:25) 
Meteonur, istanbul. Haftaici 5 gun. Haftasonu ücretleri ekstra olacak.


  • fraise  (23.03.15 20:57:32) 
şöyle diyeyim o zaman. ilkögretim matematik özel ders fiyatı saat başı 50-75 lira civarında istanbulda. siz ingilizce ve fransızca da öğreteceğim diyorsunuz. ayrıca iki kişiye öğreteceksiniz. bunları da göz önüne alıp bir fiyat çıkarabilirsiniz


  • meteonur  (23.03.15 21:15:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.