[]

Sporda sakatlanma

2. kez başıma gleiyor. İlki arka koldu, devam ettim bir şey olmadı sonradan. bugün omuza girdi. Omuzla sırt arası bir yer, kestiremiyorum.

Kramp mı, damar damar üstüne mi geldi o da belli değil. yine devam ettim, yine hissetmedim de eve gelince biraz arttı, sonra yine azaldı .Yarına bir şey kalmayacak diye umuyorum.

Siz spor sırasında bu tür şeyler yaşayınca ne yapıyorsunuz, bırakıyor musunuz? Cİddi sakatlık olduğnu nasıl anlyıorsunuz, yani kramp olmadığını, belki kırılma burkulma gibi şeyler olduğunu?

"O kadar iyi ısınma programım var ki, hiçbir şejkilde sakatlanmam." diyen varsa neler yapıyor mesela, kaç dakika?

 
en güzel ısınma şekli ağır yapacağın hareketten hemen önce aynı harekete çok düşük ağırlıkla girip ikişer üçer set yapmaktır. bench'e girecek adamın koşu bandında ısınmaya çalışması çok saçma gelmiştir bana.


  • sinek kral  (23.03.15 19:23:34) 
Kan dolaşımını arttırmak için o, ayak bileğinden el bileğine kadar. Bir anda benchte kan pompalamasın diye, önceden çoğalsın akış gibi bir kaç sebebi var onun.
Yerel- bölgesel ve genel olarak ısınma var.

  • Cursed Chico  (23.03.15 19:27:30) 
apor esnasında ağrı yaşarsam, antrenmanı hemen keserim. ağrıyan bölgeye 3-4 gün boyunca buz kompresi yaparım. ağrıda azalma olmazsa doktora giderim.
bursit, rotatof cuff yırtığı ve biceps tendiniti gibi sakatlıklar yaşadım.
birçok doktora gittim. spor hekimi, ortopedist, fizik tedavi uzmanı... hiçbirisi sakatlıkların nedenleri üzerinde durmadı.
özellikle rotatof cuff yırtığından çok çektim. bunun sonucunda da kendimi araştırmaya verdim:) yüzlerce makale okumuşumdur. bir o kadar video izledim. internetteki tüm "shoulder rehabilitation" videolarını izlemişimdir ve eureka. problemlerimin kaynağı, duruş bozukluğu imiş. masa başı işim var. sağ kol ileride, mouse'a doğru uzanıyor. omuzlar one doğru duruyor.
duruşumu düzelttim, işin mantığını anladım. egzersiz programlarımı değiştirdim. artık serratus anterior ve posterior kaslarına önem veriyorum. rotatof cuff egzersizlerini aksatmıyorum. vücudun üst tarafını çalıştıracağım zaman (biceps, triceps olsa bile) 15 dakika yürüyüş sonra dinamik germe, sonra rotator cuff, omuz ve serratus kaslarını çalıştırıyorum. spordan sonra da, 10-15 dakika statik germe yapıyorum.
omuz önemli.
  • marcelorios  (23.03.15 20:13:01) 
Seninki hareketi yanlış yapmaktan çok beslenme problemi gibi duruyor.

Hiçbir şekilde sakatlanmama diye bir şey yoktur, riski azaltmak vardır. Gergin kasla spora girmemek, öncesinde kan dolaşımını hızlandırıp, dinamik stretching, doğru beslenme, ağırlıkları çok hızlı arttırmama gibi prensiplerden şaşmazsan uzun vadede daha az sakatlık yaşarsın.
  • arnold schwarzeneger  (24.03.15 08:11:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.