[]

Yabancı bir erkekle tanışmada kadının rolü - toplumun kadına bakış açısı

Şimdi iki senaryo sunacağım size:

1) Gece içkili ve müzikli bir mekanda kızlı erkekli eğlenen bir grup var. Bu gruptan bir kız, mekandaki ilk kez gördüğü, yabancı milletten bir erkekle tanışıyor (erkek onunla tanışıyor aslında). Muhabbet dönüyor, kız bu çocuğu arkadaşlarıyla da tanıştırıyor. Müzik bitince dışarıda sigara filan içiliyor. Oradaki program bittiği için başka yere geçilecek. Kız yine bu elemanı onlara katılması için davet ediyor, hep beraber gidiyorlar, içip muhabbet edip dans edip takılıyorlar. Gece bitiyor ve herkes evine dağılıyor.

2) İki çift + bir tek kız evde oturmuş bira-ot içiyorlar, muhabbet ediyorlar. Tek olan kız, o gün içerisinde internette tanıştığı yabancı milletten bir adam ve arkadaşını (yani kimsenin tanımadığı iki erkek) o eve davet ediyor. İki erkek birkaç bira alıp eve gidiyor. Oturuluyor, tanışılıyor, muhabbet ediliyor, bira-ot içiliyor birkaç saat. Gece yarısı çiftlerden biri odasına çekildikten bir süre sonra yabancı iki adam da izin isteyip gidiyorlar evden.

Şimdi sizden, bu iki senaryodaki, o yabancı erkeklerle tanışıp ortamına dahil eden kızı değerlendirmenizi istiyorum. O kızlı erkekli gruptaki diğer elemanlardan biri olarak, oradaki kız arkadaşınıza nasıl bakardınız? Normal mi karşılardınız yoksa kimsenin tanımadığı adamları ortama dahil ettiği için hoşunuza gitmez miydi, kaşar filan mı derdiniz?

Bu soruların cevabını kendinize verin şimdi. Verdiniz mi? Verin, verdikten sonra da şunun cevabını verin: O kızlı erkekli arkadaş grubu, hepsi aynı milletten Avrupalı ise ve ortama davet edilen erkek(ler) Türk ise, yine o davet eden kıza bakış açınız nasıl olurdu? İkinci durumda fikriniz değişti mi?

Esas olarak şunu merak/tahmin ediyorum: Arkadaş grubu Türk ise ve ortama katılan erkek(ler) Avrupalı ise o davet eden kız arkadaşları tarafından kaşar olarak nitelendirilir, ancak arkadaş grubu Avrupalı ise ve ortama katılan erkek(ler) Türk ise o davet eden kız arkadaşları tarafından normal olarak nitelendirilir. Bu tahminimde haklı mıyım?

Not: Ben kendi fikrimi belirtmedim, toplumların fikrini tahmin ediyorum. Söylerken kız mı erkek mi olduğunuzu da belirtebilirsiniz.

 
Erkeğim.

Bu soruya bireysel yanıt verebilirim ancak. Kaşar maşar lafları iki durumda da aklıma bile gelmez. Yalnız oğlanları sevmediysem niye getirdi bu dalyarakları derim, o kadar.

Isterse Türk arkadaş davet etsin, isterse yabancı. Yabancı erkek arkadaş davet eden niye kaşar oluyo mantığım da almadı.
  • grv  (23.03.15 17:49:39) 
1) bence sıkıntı yok, normal bir durum.

2) tek bir çiftin yanında takılmak garip iken iki çift ile takılmak :/ soruya dönecek olursak garip karşılarım, gün içinde internette tanışıp direkt eve çağırmak fantastik bence. kizin nereli olduğu önemli değil.
  • mattiadestro  (23.03.15 18:00:12) 
en gıcık olduğum kız tipi, seks yapmayacaksan niye çağırıyorsun?

yabancı elemanlara üzülürüm, umut etmişler ama elde var sıfır.
  • burberry  (23.03.15 18:19:56) 
1) normal karşılardım. içkili danslı yerlerdelermiş. böyle ortamlarda böyle olmuyor mu zaten? yani yeni birileriyle tanışılıp, oradan başka yerlere gidilmesi zaten olağan bir şey değil mi? türk veya avrupalı vb. olması fark etmez. önemi olan beraber eğleniyor olmaları.

2) normal karşılamazdım. daha aynı gün internette tanışılan insanları eve davet etme fikrini hiçbir şekilde normal bulamam. katili var, hırsızı var, tecavüzcüsü var... yine dini, dili, milleti fark etmez. tehlikeli bir durum. gerçi ot içince kafa gider mi, o da var? ben bilmiyorum, içmedim hiç. ot kafasıyla yapılınca belki normal karşılanacak bir şeydir. ayık kafayla yapıldığı sürece normal karşılayamam.

iki türlü de kaşar demezdim. kimseye kaşar demem. ne rahat kız diyebilirdim, bu da cinsel hayattan bağımsız olarak, tanımadığı insanlara eve çağıracak kadar güven duyabildiği için olurdu.
  • whimsical  (23.03.15 18:27:05) 
whimsical + 1

İlk durum gayet normal bir durum. Çok ama çok zorladım garip bir şey düşüneyim diye, olmadı. Vakanın sonunu "Kız adamın evine gitmiş yatmış, bir daha da görüşmemiş" gibi bir şey bekliyordum; "Beğenmiştir, yatmıştır" demeye hazırlanıyordum. Oraya bile gelmedi. Ortada hiçbir şey yok. Böyle durumalrda bence sırf nezaketen bile sorulmalı yanındaki kişiye "Gelmek ister misin" diye.

İkinci durum içinse, davet eden kıza "Cesur kızmış" derdim en fazla; bunun da cinsellikle ilgisi yok. Çünkü internetten tanıştığım birini hemen o gün evde eğlenmeye davet edebilir miydim, bilmiyorum. Dışarıda tanıştığım biri olsa davet edebilirdim de, internette arkasında gerçekten kimin olduğunu bilmiyorum ve davranışlarından bir tahlil yapamıyorum. Yoksa zaten ben "O da gelsin, öbürü de gelsin, daha da neşeli ortam olsun" insanıyım, ne diye garipseyeyim. Üstelik bir ilişki de olmamış ki olsa bile beni neden ilgilendirsin, kime ne? Hani, kızın sevgilisi olur, tanıştığı birini çağırır, o gece biri ile yatar; o zaman bir "Ben bu ortamdan yavaş yavaş tüysem mi" derim ama yargılamak da bana düşmez zaten, herkesin kendi hayatı. Kaşarlık o kadar basit değil gözümde, kaşarlık birlikte olduğu herkesi üzen, herkesi aldatan, bunu da egosu için yapan, kişiliği oturmamış bir kişidir bence. Yoksa beğendiği biriyle yatan biri yatsın canı çekiyorsa zaten. Sadece sağlığını göz ardı ediyorsa, bana "Dikkat etse ya" falan dedirtebilir en fazla.

Bir de kızın hiçbir özelliğini de bilmiyoruz. Bir kadın tanıyorum, öyle melaike bir kadın ki, kaldırabileceğim veya kaldıramayacağım dünyanın her türlü sapkınlığı kıza feda olsun.
  • aychovsky  (23.03.15 18:38:00 ~ 18:42:14) 
Türk erkeğinin ekseriyetle çomar kafa olduğunu biliyoruz zaten.

Ha benim için o kadını "kaşar" olarak yargılamama sebep veren bir durum yok ortada. Gayet doğal, normal bir durum.

Kendimi o kadın yerine koyuyorum, iki çift arkadaşım olsa da iki avrupalı kadını çağırsam, bana dümbük mü diyecekler? Yoo. Eğlenip dağılacağız.

O kadın çağırdığı iki erkekle odaya geçse bile benim gözümde "kaşar" değildir.

Tabii beni referans almayınız, ben hazımsız değilim.

Türk erkeğinin en büyük sorunu, kadın isterse istediğiyle cinselliğini yaşarken kendisinin alev alev yandığı hâlde eline mahkum olmasıdır. Kadınları bu kadar hor görüp "orospu" "kaşar" diye yaftalamasının sebebi budur.
  • yirmisantim  (23.03.15 18:38:52) 
Ben de sizler gibi düşünüyorum, ancak toplumun çoğunluğunun (eğitimli ve açık görüşlülerin bile) böyle düşünmediğini tahmin ediyorum.

Bu iki senaryoyu da ben, hikayedeki kızlı erkekli grubu tanımayan erkek olarak İspanya'da yaşadım geçtiğimiz hafta. Konuştuğum esas kızın arkadaşlarının bir garipsemesini fark etmedim. Birinci senaryo daha normalken ikinci senaryo bana da tuhaf geliyor biraz açıkçası. Ama birinci senaryoda bile kendimi gruptan birinin yerine koyarsam biraz tuhaf gelebilir. Ortamda çift falan yokken, arkadaşlar olarak kızlı erkekli çıkmışız; aramızdan bir kız gidip yabancı bir erkekle tanışıyor ve bunu gruba dahil ediyor. Biraz garipserdim belki. Gayet açık görüşlü bir insan olarak ben bile olaya biraz tuhaf bakarken ortalama Türk insanının daha da önyargılı bakacağını tahmin ediyorum sadece. Yoksa ben hiçkimseye kaşar falan da demem, isteyen istediği gibi davransın elbette.
  • long live rock n roll  (23.03.15 18:49:06) 
@heartache zaten "türk nasıl bakıyor, avrupalı nasıl bakıyor"u anlamak için sordum soruyu. "herkesin bildiği basit bir gerçek. Tahmin falan değil"i de teyit etmek istedim bir anlamda. Avrupalıların bunu garipsemediğini gözlemlediğim için de siz Türklere fikirlerinizi sorayım dedim, sen de Avrupalı değil de bir Türk olarak yanıtlayabilirsin kendi fikrin doğrultusunda.


  • long live rock n roll  (23.03.15 19:04:42 ~ 19:06:05) 
Geleneksel tiplerle mi takılyıorsun filan demek istiyorum da, toplumun bir realitesi tabi. Bu sitenin de.

Kız onları davet edip sonra o 2 erkekle grup sekse de gitse bir odaya, bir şey demezdi kimse. Zaten ot bira vs içiliyorsa , o işleri yaptığuım kşiler böyle şeylere takılmayacak kadar rahatlar.

Hatta o kız o ortamdaki birinin sevgilisi olsa ve yine erkekle odaya gidip sonra da gelebilir. Kaşar orospu vs diyen olabilir tabi de aynı ortamda değilsen, arkadaşın sevgilin değilse takmamak lazım yoksa topluma göre hareketlerimizin kaçı doğru ve etik ki*

Avrupalı ya da türk olayını sanmıyorum öyle bir şey olsun.

Zaten erasmuslularla takılanlar bilir, bir anda ev tüm avrupanın ülkelerinden kişilerle doluyor sabaha kadar, biri birini çağırıyor. Tarlabaşı filansa bir de mekan.
  • Cursed Chico  (23.03.15 19:24:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.