[]

iki burun deliginizden de rahat rahat nefes alabiliyor musunuz?

benim ya biri ya digeri hep ya tikali ya cok az hava geciyor. bu yillardir boyle oldugu icin alistim aslinda ama son donemlerde etrafta deviasyon yaptirip hayatim degisti diye konusanlari duydukca acaba diyorum ben de yaptirsam mi.

once bi muayene olmak lazim tabii de, burun deliklerinden birinden daha az hava gecmesinin deviasyon gerektirecek durumlar disinda bir sebebi olur mu? alerji var ama korkunc seviyede degil. disardan bakinca kemikte hafif bi egrilik de var. bugun otrivin mi alsam dedim, usuttugum icin iyice tikandi burnum. ama otrivin de cok reroroymus.

asil sorum su; diyelim ki burnumda et var, o zaman hep ayni tarafin tikali olmasi gerekmez mi? niye yer degistiriyor?

diger soru; otrovon hic kullanmadim. deviasyondan sonra alinan nefes otrivin sonrasi nefes gibi mi olacak? bunu ameliyatin etkisini anlamak icin soruyorum.

hastane sevmem, canim tatli, ilac sevmem, muayeneye git gel fln usenirim. ama nefes yetmiyor. deger mi peki? gercekten deviasyondan sonra hayat degisiyor mu?

 
Hasta iken değişiyor da şuan biri yarı tıkalı gibi alerjen maddeler çok havada. Alerjik astımdan dolayı.

Otrivine kullandım ben okyanus suyu kullandım deniz dibine gittim derin derin nefes aldım falan.

Şuan coldmix var evde ufaklık için gayet etkili ama keskin kokusu var
  • indescribable  (23.03.15 15:01:00) 
birinden birisi sürekli tıkalı bende. insanların %80'i bu şekildeymiş.(güvenilir olmayan bir kaynaktan okuduğuma göre)


  • yanginmerdiveni  (23.03.15 15:05:41) 
burun kemiğinde eğrilik olabilir. burnun simetrik de olsa içeriden bir kavis yüzünden bir taraf daha çabuk tıkanıyor olabilir.


  • sinek kral  (23.03.15 15:09:45) 
hayır hep aynı taraf tıkalı olmaz. kan dolaşımına göre değişiyor. bir süre sola yatık beklersen sol tıkanır vucut bunu anlar seni sağa çevirir uykuda bile. burun içi karışık bi yapı.


  • orpheus  (23.03.15 15:33:54) 
bir zamanlar yoga yaparken hocam "bir burun deliğini tıka,nefes al, verirken öbür deliğini tıka, sonra öbür delik hala tıkalıyken nefes al, yine burun deliğini değiştirerek nefes ver." demişti. Bir nevi sirkülasyon gibi, her gün 15 dakika falan yapıldığında bayağı etkili bence de.

Bir dene istersen.
  • munu  (23.03.15 15:51:22) 
@munu hee biz de yapiyoduk bunu yogada. hic aklima gelmiyor normalde yapmak. aslinda evde oyle dururuken fln yapilabilir.


  • jimicik  (23.03.15 16:32:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.